Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

132 gasten online

RTV Noord: "Kostic wil graag naar Groningen; eerst moet Tadic verkocht worden"

Ook RTV Noord heeft zich vanavond gemengd in de rond Filip Kostic in relatie tot FC Groningen ontstane geruchtenstroom. De site schrijft dat de interesse van FC Groningen in Filip Kostic wederzijds is: de aanvallende middenvelder van het Servische FC Radnicki 1923 wil het liefst naar Groningen, aldus RTV Noord. Filips zaakwaarnemer, Zoran Pavlovic - die ook de zaakwaarnemer van Dusan Tadic is! - zegt: "Voor Filip is FC Groningen de eerste optie om naar toe te gaan. Maar Groningen wil eerst Dusan Tadic verkopen, voordat het Kostic aantrekt." Technisch manager Henk Veldmate over Filip Kostic: "Kostic vinden we een interessante speler, maar hij speelt op dezelfde positie als Tadic. We zullen dus eerst Tadic moeten verkopen, voordat we een vervanger halen."

 

Eerder schreven we al dat de zaakwaarnemer van Filip Kostic de samenwerking met Kostic had beëindigd nadat Kostic, in bezit van een lucratieve contractaanbieding van Club Brugge, zeer tegen de zin van die zaakwaarnemer om meer bedenktijd had gevraagd. Kennelijk heeft Kostic nu een nieuwe zaakwaarnemer, die al dan niet toevallig ook de agent van Dusan Tadic is. Dit zou de kans van slagen van de transfer van Filip Kostic van FC Radnicki 1923 naar FC Groningen wel eens kunnen vergroten. Ook lijkt het ons aannemelijk dat FC Groningen Dusan Tadic toestemming heeft gegeven om vandaag met mensen van FC Twente te praten, want de Trots van het Noorden zal ervan doordrongen zijn dat er nu werk gemaakt moet worden van het contracteren van Filip Kostic.

 

De situatie lijkt op die van de perikelen rond Tim Matavz en David Texeira. Verder heeft Kostic volgens de Servische pers al een soort voorcontract met de FC getekend. Kostic kon een prima contract bij Club Brugge tekenen en was zelfs al medisch gekeurd. Laat hij dat allemaal schieten voor een mogelijke transfer naar FC Groningen, die afhankelijk is van de verkoop van Tadic? Kortom - Henk Veldmate laat vermoedelijk niet het achterste van z'n tong zien. Het feit dat hij überhaupt reageert op het gerucht bevestigt o.i. dat er één en ander speelt.

 

Wij nemen aan dat er volgende week veel duidelijk en concreet zal worden, zowel over Kostic als over Tadic.

 

Hans Nijland reageert niet op geruchten over Kostic: "Dat is niet in het belang van de club"

In weerwil van de woensdag door RTV Noord opgetekende uitspraken van Henk Veldmate schrijft het Dagblad van het Noorden op donderdag 5 april 2012 dat de clubleiding van FC Groningen geen mededelingen wil doen over de 'kwestie Kostic'. Hans Nijland: "Dat is niet in het belang van de club."

 

De krant voegt toe dat FC Groningen Kostic een meerjarige contractaanbieding heeft gedaan en naar verluidt op details na ook al rond is met hem. In de krant zegt Dusan Tadic dat zijn landgenoot 'wel enigszins' vergelijkbaar is met hem. "Ik ken hem niet zo goed. Hij is pas bezig aan zijn eerste volle seizoen op het hoogste niveau. Wat ik van hem weet is dat hij snel is en een goede linkervoet heeft. Ik denk dat FC Groningen met hem een goede keus heeft gemaakt."

 

Serv. pers donderdag 5 april 2012: "FC Groningen heeft officieel bod op Kostic uitgebracht"

In een vraaggesprek met het Servische Novosti.rs geeft Zoran Pavlovic, de zaakwaarnemer van Filip Kostic, aan dat hij de kans op het slagen van de transfer van Filip Kostic naar FC Groningen op 95% schat. Geschreven wordt dat FC Groningen een officieel bod op de vleugelaanvaller heeft uitgebracht waarover vandaag door de clubleiding van Radnicki wordt vergaderd. Volgens Pavlovic zou FC Groningen meer geboden hebben dan de bedragen die tot nu toe circuleerden.

 

Gerelateerde artikelen:

 

04-04-2012 "Naast FC Twente andere kapers op de kust voor Dusan Tadic"

04-04-2012 "Filip Kostic tekent bij FC Groningen; volgende week dinsdag medische keuring"

03-04-2012 "Filip Kostic zegt Club Brugge af vanwege aanbod FC Groningen"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.