Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

52 gasten online

"Dusan Tadic tekent volgende week meerjarig contract bij FC Twente"

UPDATE vrijdag 6 april 2012: "Dusan Tadic tekent dinsdag tweejarig contract"

Goede Vrijdag of niet, ook vandaag wemelt het weer van de berichten over Dusan Tadic, die vanochtend overigens gewoon aanwezig is op de training van FC Groningen. De Twentsche Courant Tubantia meldt vanochtend dat Dusan Tadic volgende week een meerjarig contract bij FC Twente tekent, en voegt toe dat de aanvaller van FC Groningen erkent dat er al een akkoord is. Een transferbedrag wordt niet genoemd, maar volgens TC Tubantia wordt Tadic met afstand de duurste speler uit de geschiedenis van FC Twente.

 

VI.nl is echter zeker van de financiële kant van het plaatje: "FC Groningen en FC Twente bereikten in februari een akkoord over een transfersom voor Tadic. De Enschedese club telt 7,7 miljoen euro neer voor de 23-jarige aanvaller, die in 2010 neerstreek in Euroborg." In het Dagblad van het Noorden komen Hans Nijland en Johan Derksen vandaag aan het woord. Het is de weerslag van een vorige maand gehouden dubbelinterview met de beide heren. Hoewel Nijland ten tijde van dat interview ontkende dat er een deal was tussen FC Groningen en FC Twente, is Derksen zeker van zijn zaak: "Ik heb alles gezien: het salaris van Tadic, de commissie van zijn zaakwaarnemer."

 

Ook vorige maand was al sprake van een transferbedrag van € 7,7 miljoen, waarvan € 700.000 naar de zakken van Tadics zaakwaarnemer, Zoran Pavlovic, zou vloeien. Voor Pavlovic rinkelt de kassa nogmaals als zijn cliënt Filip Kostic voor FC Groningen gaat tekenen. En het DvhN schrijft vanochtend wat deze week al overal te lezen was: "Een dubbeltransfer zit eraan te komen."

 

Wij denken dat volgende week alles duidelijk is, zowel met betrekking tot Dusan Tadic als tot Filip Kostic.

 

UPDATE vrijdag 6 april 2012: "Dusan Tadic tekent a.s. dinsdag tweejarig contract bij FC Twente"

Vanmiddag is TC Tubantia met een nieuw bericht inzake de op handen zijnde transfer van Dusan Tadic naar FC Twente gekomen. De site schrijft:

 

"De laatste hobbels in de transfer van Dusan Tadic zijn genomen. De aanvaller van FC Groningen rondt dinsdag de keuring af en zet daarna zijn handtekening onder het contract. Tadic zal een contract tekenen voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar.

'Ik ben heel blij dat ik nu besloten heb om naar FC Twente te gaan. Dit is voor mij een stap omhoog', reageert Tadic tegenover deze krant op zijn transfer."

 

Als het eerder door Voetbal International genoemde transferbedrag van € 7,7 miljoen klopt, dan verbaast het ons dat er een verlengingsoptie met slechts één jaar in het contract is bedongen.

 

Servische pers: "Filip Kostic wordt a.s. dinsdag medisch gekeurd door FC Groningen"

Volgens berichten in de Servische pers zal Filip Kostic komende dinsdag in Groningen een medische keuring ondergaan. Het Servische Kragujevački sport schrijft dat Kostic voor FC Groningen heeft gekozen mede gelet op eerdere ervaringen die Nederlandse clubs hebben met spelers uit Servië. Ook zouden de voorwaarden voor Kostic bij FC Groningen beter zijn dan bij Club Brugge.

  

Op zaterdag 7 april 2012 speelt Radnicki 1923, de club van Filip Kostic die vierde staat in de hoogste Servische divisie, een thuiswedstrijd tegen het als 11e geklasseerde FK Hajduk. Bij deze wedstrijd mag als gevolg van een sanctie van de 'Disciplinska komisija FSS' geen publiek in Stadion Čika Dača aanwezig zijn, zo lezen we op de clubsite van Radnicki.

 

TC Tubantia schrijft dat Dusan gisteren al een gedeelte van de medische keuring in Enschede onderging. In verband met een hamstringblessure volgen de andere medische tests later, zo valt in het stuk te lezen.

 

In De Telegraaf, dat net als TC Tubantia schrijft dat er op korte termijn een contract zal worden getekend, motiveert Dusan Tadic zijn keuze voor FC Twente:

 

FC Groningen-aanvaller Dusan Tadic is donderdag gedeeltelijk medisch gekeurd in Enschede. De Serviër hoopt dat zijn contract bij FC Twente zo snel mogelijk kan worden ondertekend.


FC Twente en FC Groningen bereikten enige tijd geleden al een akkoord over de transfer van Tadic. Het contract zal op korte termijn worden getekend. Trainer Steve McClaren had woensdag een gesprek me de Servische aanvaller. "Het was een plezierig gesprek. Ik had er een goed gevoel bij", aldus de Engelsman.


Tadic ziet een transfer naar Twente helemaal zitten. "FC Twente is een goede club voor mij. Het is mijn wens om naar een club te gaan die om de landstitel speelt en kans maakt op Champions Leaguevoetbal. Daarom wil ik voor FC Twente spelen", aldus Tadic.
 

Ons rest weinig anders dan nog zes competitiewedstrijden (gevolgd door hopelijk een setje play off-duels) te genieten van Dusan Tadic, en de pijnlijke gedachte dat hij volgend seizoen in Nederland een rood shirt zal dragen. Het blijft teleurstellend dat er kennelijk geen buitenlandse clubs zijn geweest die concreet werk hebben gemaakt van het binnenhalen van onze sterspeler.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.