Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

189 gasten online

UPDATE dinsdag 10 april 2012: FILIP KOSTIC WORDT VANMIDDAG GEPRESENTEERD

 

VI: "FC Groningen heeft Filip Kostic binnen"

VI.nl heeft vanavond gemeld dat Filip Kostic vanaf komend seizoen het shirt van FC Groningen zal dragen: de 19-jarige Servische vleugelaanvaller tekent een meerjarige verbintenis met de Trots van het Noorden, zo schrijft de site in een stellig overkomend bericht. Het zal ons niet verbazen als de presentatie van Kostic morgen zal zijn, maar hierover kunnen we op dit moment nog niets concreets melden.

 

 

Inmiddels is er ook veel te doen rondom het 17-jarige Servische talent Dejan Meleg, de jeugspeler van FK Vojvodina die eind december 2011 een stage aangeboden kreeg van FC Groningen, maar hiervoor bedankte omdat hij het toen nog te vroeg voor een buitenlands avontuur vond (zie ons artikel van 29 december 2011). Luttele maanden later vond Meleg de tijd opeens wel rijp voor een overgang naar Nederland.

 

Hij zou een contract bij ajax tekenen, maar volgens ajaxshowtime zijn er inmiddels complicaties gerezen bij het contracteren van Meleg.

 

UPDATE dinsdag 10 april 2012: NOS Teletekst: "Filip Kostic tekent meerjarig contract"

 

 

Het wachten is nu nog op de officiële bevestiging van FC Groningen en FK Radnički 1923.

 

Volgens De Stentor wordt Filip Kostic vanmiddag door FC Groningen gepresenteerd. Inmiddels schrijft RTV Noord: "Filip Kostic komt definitief naar FC Groningen. Hij is de opvolger van Dusan Tadic, die na dit seizoen naar FC Twente gaat. Kostic komt van het Servische FC Radnicki 1923. Dinsdagmiddag wordt hij aan de pers gepresenteerd in de Euroborg."

 

Inmiddels hebben we de bevestiging gekregen dat Filip Kostic vanmiddag door FC Groningen zal worden gepresenteerd!

 

Hans Nijland: Filip Kostic komt; Dusan Tadic gaat

In zijn wekelijkse nieuwsbrief gaat Hans Nijland in op beide transfers. Hij schrijft:

 

"Vanmiddag om 16.00 uur presenteren wij Filip Kostic aan de pers. We zullen tijdens deze perspresentatie de details rondom zijn komst bekend maken. Uiteraard doen we later vanmiddag van deze persconferentie verslag op deze website. De komst van Kostic betekent automatisch ook het vertrek van Dusan Tadic. Hij gaat een contract tekenen bij FC Twente. Wij begrijpen dat er supporters zullen zijn die Tadic liever naar het buitenland hadden zien vertrekken, maar dat was geen haalbare kaart.


Voor een transfer heb je namelijk drie partijen nodig: twee clubs en de speler. Tadic heeft afgelopen winterperiode bij ons aangegeven een volgende stap in zijn carrière te willen maken. Om die reden wilde hij zijn contract bij FC Groningen niet openbreken en verlengen. Wij hebben dus vanaf die tijd serieus rekening gehouden met een vertrek van Tadic uit Euroborg. Hoewel er veel interesse voor Tadic was – ook vanuit het buitenland – is er echter niet één club concreet geworden. Behalve FC Twente.


Toen Tadic ons te kennen gaf een overstap naar Twente te zien zitten en te beschouwen als een stap hogerop omdat Twente meespeelt om de landstitel van Nederland en mogelijk in de Champions League gaat uitkomen, hadden wij als FC Groningen nog maar één belang: een financieel zo’n goed mogelijke transfer realiseren. We zijn lange tijd met FC Twente in gesprek geweest en de afgelopen dagen heeft dit geresulteerd in een akkoord.


De transfer van Dusan Tadic naar FC Twente behoort tot de grootste binnenlandse transfers in de geschiedenis. Zeker in de huidige economische tijd – waarin onmiskenbaar sprake is van een veranderde situatie van het voetballandschap – zal een transfer in deze orde van grootte niet makkelijk meer tot stand komen. Wij beseffen dat we onze sterspeler verliezen aan een club binnen dezelfde competitie waarin wij uitkomen, maar de financiële vergoeding die hier tegenover staat, is de maximaal haalbare. Het biedt ons kansen om het financiële fundament onder de club te verstevigen en tevens om de selectie verder te versterken. We zijn dan ook blij dat we met Kostic direct de opvolger van Tadic kunnen presenteren."

 

Dejan Meleg

De hoofdstedelijke site schrijft: "Onlangs maakte ajax bekend dat het vanaf aanstaande zomer met Serviër Dejan Meleg in zee zal gaan. ajax dacht het 18-jarige talent voor een opleidingsvergoeding van € 450.000 op zou kunnen halen. Johan Derksen meldde maandag echter dat dit niet zo simpel zal gaan. FK Vojvodina Novi Sad, de club waar Meleg momenteel voor speelt, zou namelijk de hoofdprijs verlangen voor de speler. Bovendien zou Meleg een aparte constructie hebben wat betreft zijn zaakwaarnemers. Naast Winny Haatrecht zou ene Stankovic zijn belangen behartigen. Deze Stankovic zou de belangen van Meleg voor de komende 20 jaar hebben overgekocht via diens vader."

 

VI.nl schrijft vanavond zelfs dat Meleg wel eens door de FIFA geschorst kon gaan worden; volgens zijn huidige club, FK Vojvodina, zou Meleg helemaal niet te koop zijn.

 

Relevant artikel:

 

07-04-2012 Filip Kostic speelt 0-0 met Radnicki 1923; dinsdag medische keuring in Groningen?

29-12-2011 FC Groningen biedt Servisch talent Dejan Meleg (17) stage aan

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.