Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

136 gasten online

"FC Groningen geïnteresseerd in Rodney Sneijder"

UPDATE maandag 23 april 2012: "Geen sprake van serieuze belangstelling FC voor Sneijder"

Stand van zaken woensdag 18 april 2012:

FC Groningen heeft belangstelling voor Rodney Sneijder, de net 21-jaar geworden, in Utrecht geboren aanvallende middenvelder van ajax die dit seizoen aan FC Utrecht is verhuurd. Dit schrijft AD.nl vanmorgen. Sneijder heeft in Amsterdam nog een contract tot medio 2013; FC Utrecht heeft bij de verhuurconstructie een optie tot koop bedongen. De jongere broer van Jeffrey Sneijder (29, Elinkwijk) en Wesley Sneijder (27, Inter) heeft gisteren een gesprek met Frank de Boer gehad. De Telegraaf tekent het volgende over dit gesprek op uit de mond van Rodney:

 

"Ik heb een goed gesprek met Frank de Boer gehad. Hij heeft aangegeven dat ik voor mijn positie derde keus ben. Ik ga met mijn zaakwaarnemer Sören Lerby overleggen wat ik doe."

 

Rodney Sneijder is welkom in Amsterdam, maar een vertrek van Sneijder is bespreekbaar voor onze tegenstander van komende zondag. De Amsterdammers vragen een 'kleine vergoeding'. Een andere optie is dat Sneijder transfervrij vertrekt en dat ajax meedeelt bij een eventuele doorverkoop, zo schrijft De Telegraaf, dat het voorbeeld van Ismail Aissati aanhaalt om aan te tonen dat De Boer wel eens op eerdere beslissingen terugkomt.

 

Frank de Boer zegt op de clubsite van de Amsterdammers het volgende over de rol die hij komend seizoen voor Rodney Sneijder in gedachten heeft: "Hij [de aan NAC verhuurde Roly Bonevacia-red.] sluit volgend seizoen niet aan bij de A-selectie, maar bij Jong ajax. Datzelfde geldt voor Rodney Sneijder en Geoffrey Castillion. Ook zij staan immers nog onder contract bij ajax"

 

UPDATE maandag 23 april 2012:

DvhN citeert Henk Veldmate: "Geen sprake van serieuze belangstelling voor Rodney Sneijder"

In de papieren versie van het Dagblad van het Noorden komt Henk Veldmate vanmorgen kort aan het woord over de vermeende serieuze belangstelling van FC Groningen voor Rodney Sneijder. Veldmate: "Geen sprake van. Dat zegt niets over de kwaliteiten van Rodney Sneijder, maar wij hebben voldoende spelers onder contract staan op de positie waarop hij op het middenveld speelt.

 

UPDATE woensdag 25 april 2012: VI.nl: "FC Utrecht wil Rodney Sneijder definitief overnemen van ajax"

Op woensdag 25 april 2012 meldt VI.nl dat FC Utrecht Rodney Sneijder defintief van ajax hoopt te kunnen overnemen. De technische staf van FC Utrecht ziet volop potentie in hem, aldus VI.nl.

 

Kortom, door de naam Rodney Sneijder kan voor wat betreft FC Groningen definitief een streep. Maar, zoals Wim Masker gisteren in de Groninger Gezinsbode al schreef, de prioriteit ligt bij de Trots van het Noorden niet bij een middenvelder: als Femi en Holla terugkeren dan telt de selectie 10 middenvelders: Andersson (als hij bijtekent), Kieftenbeld, Hiariej, Sparv, Pedersen, Keurntjes, Van Moorsel, Femi, Holla en in feite ook Kwakman. Masker beschouwt Bacuna, Jones, Suk, Texeira, Kostic, Enevoldsen en Bos overigens als aanvallers.

 

Stand van zaken woensdag 18 april 2012:

 

De grote vraag is natuurlijk of Sneijder een vertrek naar Groningen zelf ziet zitten, of FC Utrecht de optie tot koop niet alsnog licht en of het door Sneijder gewenste salaris past binnen de financiële mogelijkheden van de Trots van het Noorden. Bekend is dat in Amsterdam beschamend hoge vergoedingen worden gegireerd, maar ook in Utrecht werd in het recente verleden met centen gesmeten. Gregoor van Dijk, die tot 2010 voor de Domstedelingen uitkwam, stond voor een bedrag van ca. € 750.000 op de Utrechtse loonlijst, waarna hij (transfervrij, ondanks een tot medio 2012 doorlopend contract) naar het Cypriotische AEK Larnaca vertrok. Door het aangename fiscale klimaat op het eiland strijkt Gregoor netto niet minder op dan wat hij in Utrecht verdiende, maar dit terzijde. We weten overigens niet of Utrecht dergelijke exorbitante salarissen nog steeds verstrekt. ajax zeker wel.

 

Rodney beschikt over een prima mentaliteit en stroopt de mouwen graag op, een eigenschap die te vele spelers van FC Groningen missen. Wij zien hem graag naar Groningen komen.

 

 

Wikipedia schrijft het volgende over de 1,75m lange vechtersbaas (in de goede zin van het woord):

 

Tijdens de talentdagen van ajax in 1999 werd Sneijder net als zijn beide broers gescout door ajax. Tot die tijd speelde hij voor D.O.S. Utrecht. Sneijder was een van de veelbelovende spelers op De Toekomst. Samen met Daley Blind en Danilo Sousa Campos had de middenvelder al een grote naam gekregen binnen de jeugdopleiding. Sneijder wilde zichzelf bewijzen en deed dit met succes in de B-junioren. Hij speelde in vele jeugdelftallen van het Nederlands elftal. De Utrechter werd met de B1 kampioen en verdiende hiermee een driejarig contract, waarna hij zou gaan spelen bij de A1 van ajax van Frank de Boer. De Boer maakte van Sneijder de aanvallende middenvelder. De middenvelder maakte zijn debuut voor Jong ajax in De Kuip en speelde daarna nogmaals voor het beloftenelftal. Na een sterk jaar stapte hij over naar Jong ajax. Sneijder tekende bij ajax in februari 2011 een nieuw contract tot 2013 waarin de voorwaarde werd opgenomen dat Sneijder bij de eerste selectie zit.

Op 20 augustus 2011 werd bekend dat Sneijder voor een jaar werd verhuurd aan FC Utrecht met de optie tot koop. Sneijder maakte zijn debuut in de Eredivisie met FC Utrecht op 27 augustus tegen Roda JC, hierin scoorde hij zijn eerste doelpunt, de wedstrijd werd gewonnen met 3-1.

 

De gebroeders Sneijder: Jeffrey, Rodney en Wesley

 

UPDATE donderdag 19 april 2012:

OOG Radio en TV: "FC Groningen voert gesprekken met Rodney Sneijder over huurcontract"

OOG Radio en TV meldt vanochtend dat FC Groningen inderdaad pogingen onderneemt om Rodney Sneijder naar Groningen te halen. De site schrijft:

 

"FC Utrecht-middenvelder Rodney Sneijder voert momenteel gesprekken met FC Groningen over een mogelijke komst naar de Euroborg. De middenvelder wordt momenteel verhuurd aan FC Utrecht door ajax.


Zijn huurcontract met Utrecht loopt op het einde van dit seizoen af en bij terugkomst naar ajax zou hij derde reserve zijn op het middenveld. Gesproken wordt momenteel over een huurcontract met FC Groningen.


Trainer Pieter Huistra kent het jongere broertje van Wesley Sneijder nog uit zijn periode bij ajax, waar Huistra onder meer de beloften trainde. Onbekend is nog voor hoe lang de 21-jarige middenvelder naar de FC zal komen."

 

Het contract van Sneijder met ajax loopt nog tot medio 2013. Als FC Groningen hem het komende seizoen huurt zal het ongetwijfeld een soort 'eerste recht tot contractaanbieden' of een ander soort optie bedingen.

 

Sneijder zelf laat op Twitter weinig los: "Ik voer met niemand gesprekken, ik focus me voor 100procent op de komende wedstrijden... Thats it:)"

 

UPDATE maandag 23 april 2012:

DvhN citeert Henk Veldmate: "Geen sprake van serieuze belangstelling voor Rodney Sneijder"

In de papieren versie van het

Dagblad van het Noorden

komt Henk Veldmate vanmorgen kort aan het woord over de vermeende serieuze belangstelling van FC Groningen voor Rodney Sneijder. Veldmate: "

Geen sprake van. Dat zegt niets over de kwaliteiten van Rodney Sneijder, maar wij hebben voldoende spelers onder contract staan op de positie waarop hij op het middenveld speelt.

"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.