Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

92 gasten online

"Stijn Wuytens opnieuw in de belangstelling van FC Groningen"

Stijn Wuytens mag zich volgens Rik Elfrink, PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad, opnieuw in de belangstelling van FC Groningen verheugen. Dit heeft hij vanavond op Twitter bekendgemaakt; morgen zal hierover meer in het Eindhovens Dagblad te lezen zijn, aldus Elfrink. Wuytens is een 22-jarige Belgische, linksbenige middenvelder van PSV, die ook in de verdediging als linksback kan spelen. Al op 17 januari 2011 maakte David de Vries van VI melding van het feit dat de Trots van het Noorden Wuytens graag in de zomer-transfer window van 2011 zou willen contracteren. Tot een transfer is het toen echter niet gekomen.

 

Op 7 april jl. berichtte het ED dat PSV Wuytens het aanbod had gedaan om zijn aan het einde van dit seizoen aflopende contract met twee jaar te verlengen. De site voegt eraan toe: "PSV licht in dat geval de tweejarige optie in zijn contract, maar wel tegen een verlaagd salaris. Wuytens gaat daar op voorhand niet mee akkoord. Technisch directeur Marcel Brands liet in een reactie weten dat hij vooralsnog geen intentie heeft om namens PSV een nieuw aanbod aan Wuytens te doen. Hij wacht eerst de reactie van de jonge Belg af."

 

Maakt Stijn Wuytens een jaar later wel de overstap naar Groningen? Wij kunnen het ons op dit moment niet voorstellen. De selectie kent middenvelders genoeg, zeker als Petter Andersson besluit bij te tekenen, en dat de FC een vacature heeft voor een linksback is ook nieuw voor ons. AD.nl meldt nu ook over de belangstelling van FC Groningen voor Wuytens.

 

Of is het de bedoeling dat de vacature voor een linksbenige centrale verdediger intern wordt opgelost in de persoon van Tim Sparv, zodat Wuytens de plek van de Fin op het middenveld kan innemen?

 

Voetbal International: "FC Groningen zegt dat contracteren van Stijn Wuytens niet aan de orde is"

Thijs Slegers, PSV-watcher van Voetbal International, geeft het bericht van Rik Elfrink een iets andere lading. Op Twitter schreef hij ons: "Hij is aangeboden, dat is wat anders dan hernieuwde interesse". Hij voegde er later aan toe: "Groningen laat weten: Wuytens totaal niet aan de orde". Overigens twitterde Slegers op 18 april jl. het volgende: "Overgang van Wuytens naar Beerschot financieel lastig verhaal. Kans vrijwel nihil. Inmiddels tonen andere clubs ook interesse"

 

Op 17 april jl. meldde VI.nl dat het Belgische Beerschot, waar ook Dries Wuytens, de broer van Stijn, onder contract staat, drie spelers van PSV wilde inlijven: Stijn Wuytens, Stefano Marzo en Funso Ojo. Beerschot, dat getraind wordt door Adrie Koster, sprak ook al met Stijn Wuytens en deed inmiddels een meerjarige contractsaanbieding.

 

Inmiddels schrijft het Eindhovens Dagblad het volgende:

 

Stijn Wuytens kan zich niet alleen in de belangstelling van Beerschot verheugen, maar ook van FC Groningen. De verdediger/middenvelder kwam dit jaar na een lange blessureperiode terug bij de PSV-selectie, maar kan momenteel op weinig speeltijd rekenen. De 22-jarige Belg vertrekt waarschijnlijk sowieso na het einde van dit seizoen, hij is niet content met de aanbieding die PSV hem onlangs heeft gedaan. "Na het seizoen maak ik de balans op", aldus Wuytens.

 

 

Gerelateerd artikel:

 

17-01-2011 'Stijn Wuytens (PSV) belangrijke gegadigde om selectie FC Groningen in de zomer te versterken'

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.