Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

155 gasten online

Peruaanse pers: "FC Groningen heeft belangstelling voor Edison Flores"

Stand van zaken zondag 29 april 2012:

De ervaring leert dat berichten die in de Peruaanse sportpers opduiken een hoog speculatief gehalte hebben, dus de tijd zal leren of het volgende gerucht een vervolg krijgt. Diverse kranten in het Zuid-Amerikaanse land (Libero.pe, Depor.pe) melden dat FC Groningen belangstelling heeft voor Edison "Oreja" Flores Peralta, kortweg Edison Flores. Als oorspronkelijke bron wordt Goal.es genoemd. Flores is een jonge aanvaller van Club Universitario de Deportes, die als vleugelaanvaller maar ook als diepe spits kan spelen.

 

Ondanks zijn jeugdige leeftijd (Flores wordt op 15 mei a.s. pas 18 jaar) staat hij sinds zijn debuut op 31 juli 2011 regelmatig in de basis van het eerste elftal van Universitario. FC Groningen heeft geduchte concurrentie van diverse andere clubs uit Nederland, Spanje en Italië. De belangstelling van PSV zou zelfs erg concreet zijn, maar ook clubs als FC Twente, Napoli, Palermo, Villarreal, Real Madrid en Barcelona worden in verband gebracht met de "Messi peruano", zoals het talent in Peru wordt genoemd. Flores was vorig jaar nog de speler van het toernooi U-20 Copa Libertadores, dat door Universitario (ook wel "La U" genaamd, en de aartsrivaal van Alianza Lima) werd gewonnen (bron: Bettor.com).

 

Op 19 april 2012 berichtte FOOTBALLpress.net dat Napoli een bod van € 1 miljoen op Flores uitgebracht waarmee het tot 31-12-2013 lopende contract afgekocht zou moeten worden.

 

UPDATE maandag 30 april 2012:

"Grads Fühler arriveert in Peru; FC Groningen heeft ruim € 1 miljoen over voor Flores"

Het is smullen geblazen in de Peruaanse pers vandaag. Diverse artikelen (Libero, Crónica Viva, La Republica, RadioNacional) maken melding van het feit dat FC Groningen-scout Grads Fühler en Dirk de Vriese (de Belgische contactpersoon van FC Groningen die we nog kennen uit de tijd van de belangstelling van de FC voor de Peruaanse spits André Carrillo, begin 2011) in Peru zijn gearriveerd om te trachten Edison Flores te contracteren. Onderhandelingen zouden gevoerd worden met ene Carlos Gonzáles (voluit: Carlos Jesus Gonzales Berastain), zaakwaarnemer van Flores. De berichten zijn hoogst speculatief, omdat o.a. met droge ogen gezegd wordt dat op nota bene de site van FC Groningen gestaan zou hebben dat de FC $ 1,5 miljoen (€ 1,1 miljoen) voor 80% van de eigendomsrechten van Flores over heeft - medingen die FC Groningen nooit doet.

 

Grads Fühler zou twee dagen geleden naar Argentinië zijn gereisd, maar snel daarna vanuit Argentinië naar Peru zijn doorgevlogen, ook om Flores komende dinsdag (in Nederland is het dan net woensdag, 01:00 uur) tegen Universidad San Martin in actie te zien. Hij wordt geciteerd en zegt (als het klopt) dat Flores een speler van grote klasse ('indiscutida calidad') is in wie FC Groningen 'erg geïnteresseerd' is. Zie ook dit artikel uit Libero van 29 april 2012.

 

Flores wordt omgeschreven als de Peruaanse Messi en als 'la gran promesa sudamericana' - als van deze loftuitingen slechts de helft waard is, dan hebben we al te maken met een uitzonderlijk talent. Wij zijn benieuwd welke club er met de jongeman vandoor gaat!

 

 

(Geheel conform de Peruaanse opportunistische journalistieke traditie geeft El Bocon een andere draai aan hert verhaal: alleen FC Twente zou bereid zijn in de buurt van de vraagprijs van $ 1,3 miljoen (€ 1,0 miljoen) voor 90% van het eigendomsrecht te willen bieden, waardoor Udinese en Villarreal het nakijken zouden hebben. Wordt ongetwijfeld veelvuldig vervolgd!)

 

Natuurlijk wijdt Libero.pe ook op woensdag 1 mei 2012 weer een stukje over Edison Flores. Zaakwaarnemer Carlos Gonzales zegrt dat er interesse is vanuit Chili, Argentinië, Brazilië, Nederland, België, Duitsland en Spanje, maar dat er pas na medio mei, als Flores 18 jaar is geworden, een beslissing wordt genomen. "Hoewel Nederland economisch gezien interessant is", zo voegt hij eraan toe. In het artikel worden de namen van FC Groningen, FC Twente en PSV genoemd. Maar ook Spanje en Italië (Napoli!) zijn interessant, zo schrijft ook Netjoven.pe. Beide artikelen beroepen zich op dit bericht uit ITASportPress.

 

Stand van zaken zondag 29 april 2012:

 

Vertegenwoordigers van PSV zouden deze week naar Peru reizen om te trachten een deal met Universitario te sluiten en daarmee Napoli, dat ook concreet voor Flores in de running zou zijn, te vlug af te zijn. FC Groningen heeft echter als voordeel dat het in de persoon van de in Peru woonachtige Grads Fühler doorlopend iemand ter plaatse heeft. Wij zijn erg benieuwd of FC Groningen er daadwerkelijk in zal slagen dit alom geroemde, 1,65m lange talent te contracteren! Kiest hij voor de 'weg der geleidelijkheid', zoals zovele andere spelers doen, dan wordt hij binnenkort in de Euroborg gepresenteerd!

 

Edison Flores werd op 15 mei 1994 in de Peruaanse hoofdstad Lima geboren. Van 2004-2008 maakte hij deel uit van de voetbalschool Escuela de Fútbol Héctor Chumpitaz, en werd toen door Héctor "Tito" Chumpitaz naar de jeugd van Club Universitario de Deportes uit Lima, de succesvolste club uit Peru, overgeheveld. Trainer José Guillermo del Solar haalde hem in juli 2011, samen met Andy Polo, naar het eerste elftal nadat beiden drie maal hadden gescoord in het Campeonato Sudamericano Sub-17.

 

Zijn eerste doelpunt in het eerste elftal van Universitario scoorde hij op 21 april 2012 in de wedstrijd tegen León de Huánuco.

 

 

Het als 13e in de hoogste Peruaanse divisie geklasseerde Universitario speelt komende woensdag, 2 mei a.s., een thuiswedstrijd tegen de nummer zeven, Universidad San Martin.

 

El Comercio Perú en GolGolGol Fútbol Colombiano denken voorlopig aan Villarreal

 

We sluiten af met wat bewegende beelden van Edison Flores:

 

 


 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.