Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

141 gasten online

"Zaakwaarnemer van Edison Flores praat met FC Groningen en Napoli"

Het blijven natuurlijk de opportunistische persberichten in het hectische Peru waarop we ons moeten baseren, maar we zijn altijd blij als FC Groningen aan de andere kant van de wereld onderwerp van gesprek is. Libero.pe meldt dat Edison Flores, de kleine aanvaller van Universitario die eerder deze week volgens Huaralenlinea nog een 'bron van hoofdpijn' was voor de verdedigers van Universidad San Martín, nog altijd nadrukkelijk in beeld is om FC Groningen te versterken.

 

De FC zou een formeel bod van $ 1,5 miljoen (€ 1,1 miljoen) mogen uitbrengen. Er is echter een kaper op de kust, en wel het Italiaanse Napoli, dat een delegatie naar Peru wil afvaardigen om nog vóór a.s. zondag, wanneer de volgende wedstrijd van de club van Flores op het programma staat (tegenstander is dan Un iversidad César Vallejo), zaken wil doen. De krant schrijft dat Grads Fühler in Peru is (dat klopt, daar woont hij) en Napoli wil aftroeven. Carlos Gonzales, de zaakwaarnemer van Flores, zou al met zowel FC Groningen als met Napoli gesproken hebben. Inmiddels zou Universitario met FC Groningen onderhandelen.

 

Edison Flores wordt op 15 mei a.s. 18 jaar -

dan pas kan hij een contract met een looptijd langer dan drie jaar tekenen

 

Afgesloten wordt in het artikel van Libero met de uitspraak dat ook Villarreal, Valencia, Sevilla, FC Twente en PSV bijzonder geïnteresseerd zouden zijn om Flores te contracteren. Volgens Libero is het zeker dat Flores "la U" verlaat. Ligt zijn toekomst in Nederland, Spanje of Italië?

 

Een soortgelijk verhaal als bovenstaande staat in La Republica.pe. De krant schrijft dat Flores op 1 mei jl. met zijn team de thuiswedstrijd tegen San Martin verloor, maar wel een contractvoorstel van FC Groningen in de wacht heeft gesleept. Ook hier wordt het bedrag van $ 1,5 miljoen genoemd dat FC Groningen bereid zou zijn te betalen. Interessant is de toevoeging dat Edison Flores pas een contract kan tekenen zodra hij de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt, waardoor ook Napoli een delegatie naar Peru heeft gestuurd om over Flores te onderhandelen.

 

Flores wordt op 15 mei a.s. 18 jaar. Wij denken dat die datum zo van belang is omdat de FIFA heeft bepaald dat spelers jonger dan 18 jaar geen contract mogen aangaan met een looptijd langer dan 3 jaar. FC Groningen zal met de 'Peruaanse Messi', mocht het Flores daadwerkelijk willen contracteren, graag een contract met een langere looptijd aanbieden; om Labyad-achtige taferelen te voorkomen dient dan tot 15 mei a.s. te worden gewacht.

 

(Het begrip 'Peruaanse Messi' dient overigens niet als iets unieks beschouwd te worden. Al sinds 2008, toen Fiorentina en PSV belangstelling hadden voor Reimond Manco Albarracin - hij werd 'de Peruaanse Messi' genoemd - wordt een groot talent bij voorkeur als 'Peruaanse Messi aangeduid. FC Twente werd laatst in verband gebracht met Raúl Ruidíaz, ploeggenoot van Flores. Ook Ruidíaz werd de 'Peruaanse Messi' genoemd. Zo ook Edison Flores.)

 

Gerelateerd artikel:

 

29-04-2012 Peruaanse pers: "FC Groningen heeft belangstelling voor Edison Flores"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.