Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

89 gasten online

"FC Groningen volgt Søren Rieks van Deense Esbjerg fB"

Met dank aan het FCG Forum: het Deense Sporten.dk weet vandaag te melden dat diverse Nederlandse en Duitse clubs de net 25-jarige Søren Rieks, aanvallende middenvelder van het Deense Esbjerg fB, al geruime tijd volgen, en dat scouts van FC Groningen en St. Pauli vandaag in Vejle op de tribune zaten om hem in de uitwedstrijd van Esbjerg tegen Vejle-Kolding aan het werk te zien. Esbjerg won de wedstrijd met 0-1 door een doelpunt van Søren Rieks. Uit het Deense artikel en Wikipedia maken wij op dat het contract van Rieks nog tot eind 2012 loopt, maar Transfermarkt.de houdt het op een nog tot medio 2013 lopende verbintenis dat een marktwaarde van € 1,25 miljoen zou vertegenwoordigen.

 

Aangezien de Deense competitie qua opzet vergelijkbaar is met de Nederlandse lijkt het ons aannemelijk dat zijn contract inderdaad tot medio 2013 loopt.

 

Esbjerg fB komt uit in de 1. Division, de Deense Jupiler League, maar is daarin met grote voorsprong koploper en de club zal dan ook promoveren naar de hoogste Deense divisie, de SAS Super Ligaen, waaruit het vorig seizoen is gedegradeerd. Rieks scoorde dit seizoen 13 maal en is daarmee topscorer van de 1. Division. Hij heeft dit seizoen tevens vijf assists op zijn naam. Hij speelde tot nu toe zeven wedstrijden voor Denemerken U21, waarin hij één maal scoorde, en drie maal voor het Deense A-elftal. Ook hier wist hij tot nu toe één keer het net te vinden. Zijn laatste interland speelde hij echter ruim twee jaar geleden, op 3 maart 2010; momenteel behoort hij niet tot de Deense selectie van bondscoach Morten Olsen.

 

 

Rieks staat op de clubsite van Esbjerg overigens als aanvaller te boek. Hij speelt echter op het middenveld en kan door zijn tweebenigheid links, 'op tien' en rechts uit de voeten. Hij stond in 2009 in de belangstelling van FC Twente, en in 2010 werd hij in verband gebracht met Club Brugge en met Celtic. Daarna bleef het stil rond zijn persoontje, maar in januari 2012 zou hij in de belangstelling hebben gestaan van N.E.C. dat hem toen als beoogde opvolger van Lasse Schøne zou hebben gezien. Ook het Deense AGF Aarhus hengelde in de vorige transfer window naar zijn diensten.

 

 

Hij werd op 7 april 1987 in Esbjerg geboren als Søren Krukow Rieks. Zijn achternaam dient als 'Rex' te worden uitgesproken. Sinds 2005 speelt hij voor Esbjerg fB, zijn eerste club. Zijn zaakwaarnemer is Gudlaugur 'Gulli' Tomasson (ook de agent van o.a. Vegard Forren wiens naam enige tijd geleden in het geruchtencircuit aan FC Groningen werd gekoppeld), die eind 2009 al aangaf niet te verwachten dat Rieks' toekomst buiten Denemarken zou liggen: zijn spel zou prima passen voor de Duitse en Nederlandse competitie. Zijn pupil is snel en doelgericht en kan op meerdere posities op het middenveld spelen. Tomasson dacht op dat moment niet dat Rieks het volgense seizoen nog onder contract van Esbjerg zou staan, maar was net even te ambitieus, zo weten we nu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Søren Rieks, in actie tijdens zijn eerste interland voor het Deense nationale elftal, op 14 november 2009 tegen Zuid-Korea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.