Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

43 gasten online

Tim Sparv: "Geruchten over vertrek naar Stade Brest zijn onzinnig"

We hadden eigenlijk al onmiddellijk het stellige vermoeden dat het gerucht dat Roel Dijkhuis via Twitter de wereld in had geslingerd een hoog speculatief gehalte had. Dijkhuis heeft op woensdag 9 mei jl. gemeld dat Tim Sparv voor € 1 miljoen aan het Franse Stade Brest is verkocht. De berichten zijn hier en hier te lezen. Roel Dijkhuis is voormalig directeur en hoofdredacteur van RTV Noord.

 

Hij maakt momenteel deel uit van de Raad van Advies van Eurovoetbal, dat op de avond van het gerucht een sponsoravond hield. Dijkhuis stond tot voor kort niet bekend om zijn voorliefde voor het in de wereld helpen van zinloze roddels. Deze visie dienen wij vermoedelijk te herzien.

 

Wij hebben contact opgenomen met de Finse journalist Salttu Forsström, die o.a. voor het Finse Ilta-Sanomat schrijft. Wij hebben hem verteld wat Dijkhuis heeft verkondigd. Forsström heeft Tim Sparv inmiddels gesproken; het uitgebreide interview is hier te lezen. Hij heeft van de gelegenheid gebruikt gemaakt het gerucht over de transfer naar Stade Brest bij Sparv te verifiëren. Tim Sparv reageerde als volgt: "Het gerucht klopt helemaal niet. Ik weet niet waar het vandaan komt. Er zijn altijd geruchten, maar zoals het nu lijkt speel ik volgend seizoen bij FC Groningen."

Afgelopen maandag ontbrak Tim Sparv op de uitlooptraining van FC Groningen. Later gaf hij, ook al op Twitter, door dat hij die dag voor een '2-day mini break' naar het Belgische Antwerpen was gereden. Diezelfde maandag schreef het Dagblad van het Noorden dat Hans Nijland deze week Jeroen Veldmate wilde polsen voor een terugkeer naar FC Groningen. In onze ogen opvallend, omdat Tim Sparv voorbestemd leek om komend seizoen de vacature van een linksbenige centrale verdediger te gaan vervullen.

 

Inmiddels heeft Jeroen Veldmate echter ontkend dat hij vorige week een gesprek met FC Groningen heeft gehad - hij had zelfs nog helemaal niets van de FC gehoord -, en Tim Sparv is inmiddels alweer in Groningen neergestreken en zat zaterdagavond met een lichte hamstringblessure in Harkstede aan de zijlijn.

 

Tim Sparv ging in het interview ook in op het afgelopen beroerde seizoen, dat leidde tot het ontslag van Pieter Huistra. Sparv zegt daarover dat het nooit leuk is als de hoofdcoach wordt ontslagen, maar hij denkt wel dat het de juiste beslissing is geweest. Hij zegt dat de groep zich nu in een positieve 'atmosfeer' kan voorbereiden op het volgende seizoen, na zes heel slechte maanden. Zo kun je ook reageren, Thomas Enevoldsen! Hou het netjes!

 

Sparv zegt dat de positie van centrale verdediger interessant is voor hem; hij gaat de uitdaging 'open minded' in en ziet uit naar de zomer, als er weer getraind gaat worden.

 

Tim Sparv is uitgenodigd voor het Finse elftal, dat binnenkort tegen Turkije en om de Baltic Cup speelt. 

 

Tim Sparv, Fins internationale (foto: Ilta-Sanomat / Juha Tamminen)

 

Sparv speelt met ingang van de winterstop van het seizoen 2009-2010 voor FC Groningen, dat de Fin transfervrij van het Zweedse Halmstads BK overnam. Tim speelde tot nu toe 79 officiële wedstrijden voor de FC, waarin hij twee doelpunten, 19 gele kaarten (waarvan twee maal twee in één wedstrijd) en één directe rode kaart scoorde.

 

Toch nog iets over Stade Brest:

 

Stade Brest (voluit: SASP Stade brestois 29) staat momenteel, met nog twee speelrondes te gaan, op een 18e plaats in de hoogste Franse divisie, de Ligue 1, die uit 20 ploegen bestaat. Het heeft evenveel punten als de nummer 19, Dijon, en één punt meer dan de nummer laatst, Auxerre. Stade Brest speelt met ingang van het seizoen 2010-2011, na een afwezigheid van 19 jaar, op het hoogste Franse niveau. De omzet van de Franse club steeg na de promotie indrukwekkend: van € 9,5 miljoen (op dat moment qua begroting plek acht in Ligue 2) naar € 23,5 miljoen, één seizoen later.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.