Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

446 gasten online

"Denni Avdic mogelijk opnieuw in beeld bij FC Groningen"

Toegegeven, de berichtgeving berust op flinterdunne, journalistiek bijna onverantwoorde aanknopingspunten. De doorslag voor het toch melden van het volgende is het feit dat hij nu al in een prachtig groen-wit tenue is gestoken. Volgens het Italiaanse Calciomercato.com zou Denni Avdic, de bij Werder Bremen op een zijspoor geraakte 1,92m lange, 23-jarige centrumspits, graag voor FC Groningen willen uitkomen. Een op het Zweedse forum Svenska Fans actief zijnde lezer voegt eraan toe dat FC Groningen belangstelling zou hebben in Avdic. In dat geval zou er dus van wederzijdse interesse sprake zijn.

 

Denni Avdic werd geboren op 5 september 1988 in het Bosnische Bosanski Novi maar groeide op in het Zweedse Huskvarna. Na zijn jeugdjaren bij Husqvarna FF vertrok hij op 15-jarige leeftijd naar het Deense Brøndby IF. Het Zweedse IF Elfsborg contracteerde hem in 2006. Scouts van Elfsborg zagen in hem toen al één van de grootste talenten in het Zweedse voetbal. Op 14 augustus 2010 schreef het Zweedse FotbollsExpressen dat FC Groningen zou overwegen een bod op Denni Avdic uit te brengen (op dat moment had hij al 15 maal gescoord in de 18 wedstrijden die Elfsborg toen had gespeeld). Hij was toen de effectiefste spits in Europa met één doelpunt per 76 minuten. Op dat moment lag hij vóór Lionel Messi (84 min/goal), Fernando Torres (96 min/goal) en Wayne Rooney (116 min/ goal).

 

Tot een overgang naar de Trots van het Noorden is het toen niet gekomen: Werder Bremen nam Avdic in de winterstop van het seizoen 2010-2011 voor € 2,45 miljoen over van Elfsborg. Avdic tekende bij Werder een contract tot medio 2014.

 

Aanvulling:

Inmiddels weten we dat Denni Avdic vanaf het moment dat hij in Bremen was last van zijn heup en bekken had. Hij is hieraan begin september 2011 geopereerd en stond aan het begin van dit seizoen een aantal maanden aan de kant. De problemen zijn bij de medische keuring, die door Dr. Götz Dimanski is uitgevoerd, niet aan het licht gekomen; Avdic gaf wel toe dat hij in Zweden ook al door de blessure werd geplaagd (bronnen: 1 en 2).

 

Het Italiaanse TUTTOmercatoWEB meldt vandaag dat het Italiaanse Genoa, de club van Andreas Granqvist, Avdic in de laatste jaren die hij bij Elfsborg speelde nadrukkelijk heeft gevolgd, en dat ook Bologna, Fiorentina, Napoli en Udinese de 'possente centravanti svedese' (machtige Zweedse spits) in 2010 volgden. De Italiaanse site zegt dat het goed mogelijk is dat Genoa Avdic alsnog naar de Serie A haalt. Hierdoor zou Denni Avdic zijn wens om weer in beeld te komen voor het Zweedse nationale elftal wellicht weer kunnen realiseren, aldus TUTTOmercatoWEB.

 

Denni Avdic scoorde vandaag de 1-0 voor Werder Bremen dat een vriendschappelijk potje tegen een selectie uit Vechta met 5-0 won. Vorige week scoorde hij ook al in een vriendschappelijke wedstrijd, en wel de 2-2 tegen Carl Zeiss Jena, dat dit seizoen uit de 3. Liga is gedegradeerd. Denni Avdic was ook verantwoordelijk voor de 2-3 voor Werder; dit was teven de eindstand. De doelpunten van deze wedstrijd, waarin Avdic de tweede helft heeft gespeeld, zijn onderaan dit artikel te zien.

 

Elfsborg zal bij een eventuele doorverkoop van Avdic aan een andere club 25% van de transfersom ontvangen. Hij was het afgelopen seizoen één van de maar liefst 35 contractspelers van het eerste elftal van Werder. In Bremen is hij echter volledig op een zijspoor beland. Sinds zijn komst, begin 2011, kwam hij slechts in zeven Bundesliga-wedstrijden in het eerste elftal van Werder in actie; in het afgelopen seizoen is hij geen enkele maal voor de hoofdmacht in actie gekomen. Wel zat hij een aantal keren op de bank. Hij moest zich met elf wedstrijden voor het tweede elftal van Werder Bremen, dat uitkomt in de 3. Liga, tevreden stellen.

 

Werder Bremen II eindigde dit seizoen afgetekend op een 20e en laatste plaats in de 3. Liga en is gedegradeerd naar de Regionalliga. In het hele seizoen werden vier wedstrijden gewonnen; de laatste negen wedstrijden van het seizoen werden allemaal verloren; uiteindelijk behaalde het team van trainer Thomas Wolter in 38 wedstrijden 22 punten en de ploeg 'behaalde' een doelsaldo van -41 (29 doelpunten voor, 71 tegen). De eveneens gedegradeerde ploegen RW Oberhausen II en Carl Zeiss Jena hadden 38 resp. 39 punten. Kortom, coach Wolter zegt in Kicker.de niets teveel: "Wir sind sang- und klanglos abgestiegen."

 

Volgens Calciomercato mag Avdic vertrekken. Wij denken echter niet dat FC Groningen bereid is een forse afkoopsom op tafel te leggen. Een huur met optie tot koop lijkt echter interessant. Verder denken wij dat FC Groningen alleen in Denni Avidic geïnteresseerd is als het in het komende seizoen een andere speelwijze dan in het afgelopen seizoen wordt gepraktizeerd, want het lijkt zinloos om een derde centrumspits te contracteren als er slechts eentje in de basis zal starten.

 

 

Denni Avdic is in potentie een topper - dat heeft hij bij Elfsborg bewezen. De stap in één keer van de Zweedse Allsvenskan naar de Duitse Bundesliga was echter een brug te ver, zoals eerder ook Fredrik Stenman heeft ondervonden. Stenman kwijnde weg bij het tweede elftal van Leverkusen maar bloeide bij FC Groningen helemaal op. Marcus Berg was in Groningen van grote waarde, maar bij HSV heeft hij het niet waar kunnen maken. Voor FC Groningen is Denni Avdic in onze ogen in potentie een zeer waardevolle speler.

 

Voor verdere informatie over Denni Avdic verwijzen we naar twee relatief stokoude artikelen van ons. In het eerste daarvan stelden wij Denni Avdic al een beetje voor, maar van interesse van FC Groningen was ons toen nog niets bekend.

 

 

Samenvatting vriendschappelijke wedstrijd Carl Zeiss Jena - Werder Bremen, gespeeld d.d. 9 mei 2012, uitslag 2-3 (de 2-2 is van Denni Avdic die ook de assit voor de 2-3 verzorgde):

 

 

Relevante artikelen:

 

14-08-2010 FotbollsExpressen: 'FC Groningen overweegt bod op Denni Avdic'

15-05-2010 Zweed Karlsson in beeld bij FC Groningen?

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.