Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

96 gasten online

"Género Zeefuik naar FC Groningen"

Afgaande op de inhoudsopgave van de papieren versie van de editie van Voetbal International die morgen verschijnt speelt Género Zeefuik komend seizoen voor FC Groningen. De 22-jarige centrale aanvaller werd het afgelopen seizoen door PSV aan N.E.C verhuurd. Hij scoorde zes doelpunten in 26 wedstrijden en was het afgelopen seizoen voor N.E.C. een zeer waardevolle speler. Hij scoorde aanvankelijk weinig tot niet, maar was wel een goed en balvast aanspeelpunt. In de tweede seizoenhelft begon hij ook te scoren en het is dan ook niet verwonderlijk dat N.E.C. graag met hem door zou willen. Hij werd recentelijk ook met sc Heerenveen in verband gebracht. Zeefuik staat nog tot medio 2013 onder contract bij PSV.

 

Voor alle duidelijkheid: VI kopt morgen met "Género Zeefuik verdient transfer naar FC Groningen." Wij gaan ervan uit dat het blad ons hiermee niet op een dwaalspoor heeft gebracht.

 

Omroep Gelderland bevestigt de komst van Género Zeefuik bij FC Groningen. Technisch directeur Carlos Aalbers van N.E.C. is teleurgesteld: "We waren er donderdag eigenlijk al uit met Zeefuik. Voor negentig procent was alles rond. Het vertrouwen was er van de trainer en van ons allemaal. We hadden alles samen naar tevredenheid besproken en dan verdwijnt dat allemaal ineens als sneeuw voor de zon omdat ze ergens anders een hoger salaris krijgen. Ik ben teleurgesteld in de handelswijze van Zeefuik. We waren al maanden met hem bezig en hij kon bij ons voor vier jaar tekenen. Maar zo gaat dat blijkbaar."

 

Volgens Thijs Slegers van Voetbal International betaalt FC Groningen een bedrag van 550.000 aan PSV om het contract van Género Zeefuik af te kopen.

Zeefuik werd op 5 april 1990 in Amsterdam geboren en staat sinds 2006 bij PSV onder contract. Hij maakte op 31 maart 2007 als 16-jarige zijn debuut in de hoofdmacht van PSV.

 

Zeefuik speelde in de jeugdopleiding bij ajax, maar de hoofdstedelingen stuurden hem weg uit Amsterdam. PSV verhuurde de aanvaller vanaf het seizoen 2008-2009 aan achtereenvolgens FC Omniworld, FC Dordrecht en N.E.C. PSV schrijft het volgende over hem:

 

Genéro Zeefuik is bezig aan zevende seizoen bij PSV. De in Amsterdam geboren aanvaller kwam in zijn eerste seizoen als speler van de A1 van PSV al tot vijf competitiewedstrijden in het eerste elftal. Zijn debuut maakte hij op 31 maart 2007 in een uitduel met NAC Breda. Die wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. In zijn totale PSV-periode werd hij twee keer verhuurd aan een club uit de Eerste Divisie. In het seizoen 2008-2009 was dat FC Omniworld en één seizoen later FC Dordrecht. Voor Omniworld speelde hij 35 competitiewedstrijden en scoorde acht treffers. In Dordrecht kwam hij tot twaalf doelpunten in 37 competitiewedstrijden. Afgelopen seizoen kwam hij, na eerst zijn doelpunten voor Jong PSV gemaakt te hebben, nadrukkelijk in beeld bij het eerste elftal en was onder meer belangrijk in de thuiswedstrijd tegen Willem II. Zeefuik besliste het duel in de blessuretijd, waarmee duur puntverlies voorkomen kon worden.

 

Op 14 juli 2011 zette hij zijn handtekening onder een nieuw tweejarig contract met PSV. Hij verklaarde toen op de clubsite van PSV: "Dit doet heel erg veel met mij. Ik krijg veel vertrouwen van de trainer en ruik zeker mijn kansen voor komend seizoen. Ik hoop natuurlijk de eerste spits van PSV te worden en wil veel doelpunten gaan maken. Ik verwacht dan ook veel van mijzelf.

 

Eerder deze maand verklaarde hij over zijn toekomst: "Ik heb nog niets gehoord. Eerst maar met mijn zaakwaarnemer praten, dan zie ik het wel. Bij PSV sta ik nog onder contract. Natuurlijk wil ik graag terug. Maar als dat niet kan, moet ik het toch ergens anders gaan zoeken."

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.