Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

79 gasten online

"FC Groningen in Zuid-Amerika op zoek naar rechtsback"

Tijdens de persconferenties, waarmee wij zowel gisteren als vandaag zijn verblijd, is door technisch manager Henk Veldmate aangegeven dat FC Groningen zich graag nog versterkt met een rechtsback en een centrale verdediger, en dat er tevens nog een beslissing aangaande een tweede doelman genomen moet worden. Om dit te realiseren dienen er overigens nog wel spelers te vertrekken, aldus Veldmate. Aan Jeroen Veldmate is inmiddels een aanbieding gedaan, dus FC Groningen zal niet zomaar een rechtsback of een tweede doelman aantrekken. Danny Holla zou echter op het punt staan om naar ADO Den Haag te vertrekken. Dit biedt wellicht ruimte om een rechter verdediger aan te trekken.

 

Jan Mennega, journalist van het Dagblad van het Noorden, heeft zojuist op Twitter gemeld dat FC Groningen in Zuid-Amerika op zoek is naar een rechtsback.

 

Henk Veldmate: "Transfer Evander Sno naar FC Groningen niet aan de orde"

De naam van Evander Sno werd de laatste dagen min of meer nadrukkelijk in verband gebracht met FC Groningen. Het Dagblad van het Noorden citeert vanochtend in de papieren versie echter Henk Veldmate, waaruit we kunnen opmaken dat we de 25-jarige veelzijdige middenvelder van RKC Waalwijk voorlopig niet in een groen-wit shirt hoeven te verwachten: "Het is niet aan de orde", aldus technisch manager Veldmate. Sno heeft bij de Brabantse club een aflopend contract.

 

 

 

Hans Nijland: "Geen concrete plannen om Femi te verkopen of te verhuren"

Mogelijk hangen de uitspraken van Henk Veldmate samen met de situatie rond de Nigeriaan Oluwafemi Ajilore. Femi keert komend seizoen, zoals wij al eerder hebben bericht, terug naar FC Groningen. Volgens Hans Nijland zijn er geen concrete plannen om hem voor komend seizoen te verkopen of te verhuren, aldus RTV Noord.

 

Robert Maaskant krijgt er dus een uitdagende taak bij: het aan de praat krijgen van Femi. Iets waarin diverse coaches vóór hem niet zijn geslaagd...

Voor de hand ligt het om de rechter verdedigers die in Peru spelen eens onder de loep te nemen, omdat Grads Fühler, scout van de Trots van het Noorden, zijn werkzaamheden inmiddels vanuit de Peruaanse hoofdstad Lima uitvoert. Fühler kijkt echter verder dan de roerige Peruaanse competitie. Wellicht kunnen we binnenkort een Zuid-Amerikaanse slager uit Peru, Brazilië, Argentinië of Uruguay begroeten?

 

(Wij nemen aan dat de inmiddels 32-jarige Bruno Ramon Silva Barone, kortweg Bruno $ilva, nog altijd op een zwarte lijst staat en om die reden niet in beeld is bij FC Groningen en ook nooit zal komen.)

 

 

 

 

 

 

Dit is Pablo Álvarez Menéndez, kortweg Pablo Álvarez, de op 7 februari 1985 in de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo geboren rechtsback van Nacional. Hij was van 2009-2010 door zijn toenmalige club Reggina verhuurd aan Wisła Kraków. Robert Maaskant trainde deze Poolse club juist vanaf 2010 en zou Álvarez wellicht dus nog kennen. De Uruguayaan, inmiddels 27 jaar oud en 1,75m lang, tekende echter op 31 augustus 2010 een huurovereenkomst met het Griekse Panserraikos. Maaskant kan hem dus maar weinig aan het werk hebben gezien. Concrete aanwijzigingen dat FC Groningen Álvarez op een lijstje heeft staan hebben wij vooralsnog niet.

 

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.