Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

64 gasten online

"FC Groningen dichtbij verkoop Nicklas Pedersen"

We hebben zojuist kennis genomen van een interessant bericht van David de Vries, FC Groningen-watcher van Voetbal International. Hij meldt op Twitter het volgende: "Hans Nijland tijdens forum in Rolde: 'we zijn bijna rond over transfer Nicklas Pedersen.' "

 

Wij hopen van harte dat onze algemeen directeur, die deze week vriend en vijand heeft verrast met doortastende acties, de stand van zaken rond de buiten Groningen fabelachtig fitte Deen goed inschat. Nevenstaande foto zal dan spoedig voor het laatst op onze site te zien zijn.

 

Bij de transfervergoeding kan een bedrag ter grootte van € 270.000 worden opgeteld, het bedrag dat FC Groningen ontvangt omdat Pedersen met Denemarken naar het EK gaat. Een eventuele transfer zal formeel op of na 1 juli a.s. worden geëffectueerd; het EK is dan reeds begonnen. Ter vegelijking: Lasse Schøne verkast per 1 juli a.s. van N.E.C. naar Amsterdam. De clubkas van N.E.C., en niet die van ajax, wordt o.i. gespekt met € 270.000 omdat ook Schøne op het EK te bewonderen is.

We zijn nog niet op de hoogte van de naam van de in Pedersen geïnteresseerde club. We hebben zojuist gehoord dat Morten Nordstrand vertrekt bij FC Kopenhagen en naar FC Nordsjælland (de vorige club van Pedersen) verkast, maar een link met Pedersen en Kopenhagen hebben we nog niet kunnen leggen. FC Nordsjælland is gisteren kampioen van Denemarken geworden. Ex-Groninger Morten Nordstrand is komend seizoen dus in de Champions League te bewonderen, wie had dat gedacht!

 

Nicklas Pedersen zegt vandaag in een door het Deense SN.dk gepubliceerd vraaggesprek dat er overeen is gekomen dat het het beste is dat partijen uit elkaar gaan, en dat zijn zaakwaarnemer (Michael Steensgaard) nu bezig is om clubs te vinden die in hem geïnteresseerd zouden zijn. Wat dat betreft komt het EK hem goed van pas, want dat is een goed podium om zich in de picture te spelen, Hij hoopt dan ook op speeltijd.

 

Uiteraard laat Pedersen geen mogelijkheid onbenut om na te trappen richting FC Groningen, nota bene nog altijd zijn huidige werkgever. De onverlaat zegt terug te kijken op een grillig seizoen "met blessures en een coach die iets meer in de andere richting keek dan naar mij."

 

Eén ding is duidelijk: een terugkeer naar FC Groningen is wat ons betreft volstrekt onmogelijk geworden.

 

Pedersen, vanmiddag tijdens het trainingskamp van de Deense EK-selectie in Helsingør

 

Wordt hopelijk snel vervolgd en afgewikkeld.

 

Gerelateerd artikelen:

 

18-05-2012 Nicklas Pedersen is blij: "Ik had al een jaar geleden weg gewild"

17-05-2012 FC Groningen: "Danny Holla en Nicklas Pedersen mogen de club verlaten"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.