Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

229 gasten online

"FC Groningen vindt in Stefano Magnasco uit Chili beoogde rechtsback"

FC Groningen lijkt de vacature voor een rechtsback daadwerkelijk met een nieuwe Zuid-Amerikaanse aanwinst te gaan opvullen. Volgens Ferplei.com (met dank aan het FCG Forum) heeft FC Groningen het oog laten vallen op de 19-jarige Stefano Magnasco Galindo, kortweg Stefano Magnasco, rechtsback van het Chileense Universidad Católica. Magnasco zou voor een contractueel vastgelegd gelimiteerd bedrag van $ 600.000 (EUR 480.000) van club mogen wisselen; FC Groningen heeft Magnasco volgens Ferplei.com een 'onweerstaanbare aanbieding' gedaan.

 

Stefano Magnasco is 1,75m lang en speelt als sinds 2002 voor Universidad Católica. Hij is op 28 september 1992 geboren, en valt met zijn 19 jaar nog net buiten het dure salariële niet-EU-regime. Wij nemen aan dat Henk Veldmate zaterdag op de tribune van het Estadio San Carlos de Apoquindo in Santiago de Chile zat, hetgeen zijn afwezigheid tijdens Eurovoetbal verklaart.


Volgens Transfermarkt heeft Stefano Magnasco tevens een Italiaans paspoort. Hierdoor valt hij ook niet onder de salariseisen die gelden voor niet uit de EU afkomstige spelers die jonger zijn dan 20 jaar. Hier valt ook te lezen dat hij tevens als rechter middenvelder uit de voeten kan.


 

Frecuencia Cruzada, een radiostation dat zich 100% met Universidad Católica (waarvan de spelers ook wel 'Los Cruzados' worden genoemd) bezighoudt, meldt dat het 99% zeker is dat Stefano Magnasco naar FC Groningen vertrekt.

Magnasco zelf verklaart in La Redonda.cl en Chile Mundial dat hij graag naar FC Groningen zou gaan en hoopt dat het allemaal rond komt.

Hij maakte in 2011 zijn debuut in het eerste elftal en viel al snel op bij scouts van Chelsea, Bolton Wanderers en Leverkusen. Bij Bolton Wanderers heeft hij vorig jaar in september een stage gelopen. Een overstap naar Bolton, dat de jonge verdediger wilde contracteren, is toen echter niet doorgegaan omdat Magnasco een nieuw vierjarig contract tekende bij zijn huidige club.

 

 

Afgelopen zaterdag speelde Magnasco nog tegen Unión Española. Het betrof een wedstrijd in de kwartfinales van de hoogste Chileense competitie. De wedstrijd eindigde zaterdag in 1-1, waardoor Magnasco's club is uitgeschakeld voor het Chileense kampioenschap. Het was een ouderwets hete voetbalavond, met aan de kant van de thuisploeg, Universidad Católica, drie rode kaarten en vier gele kaarten. Unión Española scoorde alleen gele kaarten (vier stuks); de wedstrijd eindigde dus in acht tegen elf. Magnasco pakte overigens geen kaart.

 

De Chileense competitie moet een genot zijn voor liefhebbers van de echte passie en strijd. Met onderstaand filmpje werd de kwartfinale-kraker tussen Universidad Católica en Unión Española aangekondigd. Het kan niet anders of FC Groningen haalt met Stefano Magnasco een exponent van het door Robert Maaskant gepropageerde spektakel in huis!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.