Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

902 gasten online

"Nicklas Pedersen vrijwel zeker naar KV Mechelen"

Stand van zaken woensdag 30 mei 2012:

Afgaande op de papieren versie van Voetbal International lijkt er op korte termijn een einde te komen aan het verstandshuwelijk tussen FC Groningen en Nicklas Pedersen. VI windt er geen doekjes om en kopt vandaag met "Pedersen vertrekt naar KV Mechelen", om vervolgens te schrijven dat de Deen zijn carrière vrijwel zeker vervolgt bij KV Mechelen, de nieuwe club van Harm van Veldhoven. Van Veldhoven gaf kort na zijn aanstelling aan nog zeker drie spelers te willen aantrekken; Pedersen lijkt de eerste van hen te worden, aldus VI.

 

UPDATE zondag 10 juni 2012: "FC Groningen akkoord met KV Mechelen over transfer Nicklas Pedersen; nog geen overeenstemming tussen Deen en Belgische club"

Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden heeft vanavond bericht dat FC Groningen en KV Mechelen een akkoord hebben bereikt over een transfer van Nicklas Pedersen. Tussen Mechelen en Pedersen zelf zou echter nog geen overeenstemming zijn bereikt. Wij nemen aan dat hierover pas na het Europees Kampioenschap duidelijkheid zal komen.

Stand van zaken woensdag 30 mei 2012:

 

Eerder gaf Hans Nijland tijdens een forumavond van de Rolder Boys aan dat FC Groningen "dichtbij een verkoop van Pedersen is"; de naam van de geïnteresseerde club wilde de algemeen directeur van FC Groningen niet bekendmaken.

 

Harm van Veldhoven, gisteren bij zijn presentatie als nieuwe trainer van KV Mechelen;

laten we hopen dat ook Nicklas Pedersen binnenkort in het rood-geel gehuld wordt

 

FC Groningen ontvangt € 405.000 vanwege EK-deelname Pedersen èn Andreas Granqvist

Hans Nijland komt in de papieren versie van Voetbal International aan het woord. Hij vertelt over de financiële gevolgen van het afstaan van spelers aan het Europees Kampioenschap: "Clubs waar een EK-speler de afgelopen twee jaar heeft gevoetbald, krijgen een bedrag. In het geval van Nicklas Pedersen krijgen wij de volledige vergoeding (€ 270.000 - red. fcgonline). Zijn selectie is dan ook goed nieuws. En voor Andreas Granqvist, die vorig jaar van FC Groningen naar Genoa overstapte, de helft (€ 135.000 - red. fcgonline). Al met al levert het EK ons dus ook nog een leuk bedrag op."

 

Van Veldhoven bevestigt interesse KV Mechelen in Pedersen, "Maar er is nog niks rond."

Harm van Veldhoven in Belgische pers: "Het klopt dat wij interesse hebben in Nicklas. Maar we hebben de pech dat het Europees Kampioenschap roet in het eten komt gooien. Hij mag weg bij Groningen, ook al staat hij daar nog onder contract, maar er is nog niks rond. Ik volg Pedersen al een hele tijd. Uiteraard ken ik hem zelf heel goed, beter dan de mensen van het bestuur. Zij hebben mij dan ook gevolgd toen ik Pedersen naar voor schoof als mogelijke aanwinst. Op die positie hebben we echt iemand nodig."

 

Geschreven wordt dat een doorbraak op korte termijn onmogelijk is nu het EK eraan zit te komen. Van Veldhoven: "Ik hoop dat er in de komende weken meer duidelijkheid komt. Meer kan ik daar nu echt niet over zeggen."

 

Gerelateerd artikel:

 

24-05-2012 "FC Groningen dichtbij verkoop Nicklas Pedersen"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.