Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

63 gasten online

"Overgang Stefano Magnasco naar FC Groningen in afrondende fase"

Natuurlijk, een gezonde dosis opportunisme is de Zuid-Amerikaanse pers niet vreemd. De komende dagen zullen dan ook uitwijzen of we La Tercera onder de betrouwbare kranten, dan wel onder de categorie riooljournalistiek dienen te scharen. Volgens deze krant is het een kwestie van uren dat de transfer van de 19-jarige Stefano Magnasco, de Chileense rechtsback van Universidad Católica, zijn beslag krijgt.

Het artikel is de weerslag van een vraaggesprek met Mario Lepe González, de vorige trainer van Universidad Católica (UC) die na teleurstellende resultaten de laan werd uitgestuurd. Het feit dat dit clubicoon al op zijn 15e in de jeugdopleiding van UC instroomde, 20 jaar lang de kleuren van de club verdedigde en sinds 2008 trainer was van de club mocht niet baten - na druk van mensen en media was een vertrek van Lepe onvermijdelijk. Het is de eerste keer dat hij over zijn ontslag, dat hij als 'traumático' heeft ervaren, praat.

 

UC heeft op financieel gebied een rampzalig eerste kwartaal achter de rug. De club leed, zoals ook in Ferplei.com is terug te lezen, een verlies van 478,8 miljoen pesos, omgerekend $935.000 (€ 753.000), een voor Chileense begrippen enorm bedrag. Diverse spelers staan inmiddels in de etalage; één van hen is Stefano Magnasco. Hij kan de club voor een bedrag van $ 600.000 (€ 482.500) verlaten. Afgaande op de Chileense berichtgeving zal FC Groningen de club zijn die dit bedrag zal overmaken!

 

 

Gerelateerd artikel:

 

30-05-2012 "FC Groningen vindt in Stefano Magnasco uit Chili beoogde rechtsback"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.