Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

35 gasten online

Chileense pers blijft Stefano Magnasco aan FC Groningen linken

Drie dagen geleden schreven we in dit artikel over de overgang van Stefano Magnasco van Universidad Católica naar FC Groningen, die zich volgens de Chileense pers in de afrondende fase zou bevinden. Een persconferentie in de Euroborg, waarin de rechtsback in het heilige groen-witte tenue van de Trots van het Noorden is gehuld, heeft nog altijd niet plaatsgevonden, maar ook vandaag wordt Stefano Magnasco weer aan FC Groningen gelinkt, zoals uit een samenvatting van de volgende twee artikelen blijkt.

 

Aanvulling maandag 4 juni 2012:

Manager Universidad Católica: "Op Magnasco is geboden; club heeft aanbod in beraad"

In een vraaggesprek met het Chileense CDUCatolica.com - fansite van de club van Stefano Magnasco - komt Juan Tagle, 'el director' van Universidad Católica, aan het woord. Tagle zegt dat er op Stefano Magnasco, Felipe Gutiérrez, en Francisco Silva (deze spelers hebben we verderop in dit artikel ook al genoemd) geboden is, en dat de club de biedingen in beraad heeft.

 

Tagle zegt niet welke clubs aan het bieden zijn geslagen. Tot nu toe werd echter uitsluitend FC Groningen concreet in verband met Magnasco gebracht.

 

Magnasco heeft een gelimiteerde afkoopsom in zijn contract staan. Het feit dat de club over de biedingen nadenkt doet vermoeden dat er wellicht lager dan dit bedrag is ingezet, mogelijk om tijd te winnen in de hoop in de tussentijd Nicklas Pedersen en/of Danny Holla te verkopen (mocht FC Groningen de club zijn die op Magnasco heeft geboden).

Artikel in La Pelota es mía

In dit artikel, dat vandaag is verschenen, is niet zozeer Stefano Magnasco, als wel Juan Carlos Espinoza onderwerp van gesprek. Universidad Católica (UC) zou de 20-jarige middenvelder van Club Deportivo Huachipato uit Chili mogelijk willen overnemen, maar UC zou deze transfer alleen kunnen financieren als de club Stefano Magnasco aan FC Groningen kan verkopen.

 

Stefano Magnasco wordt ook nog aangehaald. Het betreft een citaat van een aantal dagen geleden, waarin hij zegt dat het de bedoeling was om bij UC te blijven, maar dat hij zich graag als speler wil ontwikkelen en dat hij een kans als deze (hij doelt op een transfer naar FC Groningen) graag wil grijpen. Hij hoopt dan ook dat alles rondkomt.

 

Artikel in El Gráfico

In het eveneens vandaag verschenen stukje in El Gráfico wordt Martín Lasarte (voluit: Martín Bernardo Lasarte Arróspide) onder de loep genomen. Lasarte is een 51-jarige Uruguayaanse oud-voetballer van o.a. Club Nacional de Football en Defensor Sporting uit Uruguay en het Spaanse Deportivo de La Coruña. Na zijn actieve carrière heeft hij een waslijst aan clubs getraind en zal morgen worden beëdigd als de nieuwe trainer/technisch directeur van Universidad Católica. In genoemd artikel wordt ingegaan op de strijdwijze die Lasarte voorstaat, en er wordt alvast een mogelijke opstelling van UC gegeven.

 

Lasarte speelt in het algemeen volgens het ons bekende 4-2-3-1 concept. Als rechtsback wordt Stefano Magnasco door de schrijver van het artikel ingevuld, maar er wordt alvast een vervanger voorgesteld, te weten Rodrigo Valenzuela, vanwege de mogelijke transfer van Magnasco 'naar Nederland'. Er staan meer spelers van UC in de etalage. Zo wordt Francisco Silva aan Universidad de Chile en aan Sporting Lissabon gelinkt, en Felipe Gutierrez zou op de nominatie staan naar FC Twente te verkassen. Het is dan ook de grote vraag welke spelers de nieuwe trainer van UC straks tot zijn beschikking heeft. In het artikel wordt gezegd dat het logisch is dat Lasarte versterkingen zal willen.

 

 

Beide artikelen zijn bepaald nog niet de door ons gewenste bevestiging dat Stefano Magnasco met 100% zekerheid de nieuwe rechtsback van FC Groningen zal worden, maar zolang de naam van Magnasco met de FC in verband wordt gebracht blijft er gegronde hoop dat David Texeira en Matías Jones er een Spaanstalig vriendje bijkrijgen.

 

Henk Veldmate gaf tijdens de presentatie van Schet, De Leeuw en Zeefuik aan dat de mogelijkheid om de selectie van FC Groningen verder te versterken afhangt van het slijten van een aantal spelers aan andere clubs. Wellicht moet eerst meer zekerheid worden verkregen over de verkoop van spelers als Nicklas Pedersen en Danny Holla, alvorens FC Groningen wederom kan toeslaan op de transfermarkt.

 

Gerelateerde artikelen:

 

01-06-2012 "Overgang Stefano Magnasco naar FC Groningen in afrondende fase"

30-05-2012 "FC Groningen vindt in Stefano Magnasco uit Chili beoogde rechtsback"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.