Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

43 gasten online

STEFANO MAGNASCO ONDERWEG NAAR GRONINGEN

"Onderhandelingen met Magnasco (meerjarig contract) en zijn club in vergevorderd stadium"

Het Chileense Bio-Bio Deportes heeft zojuist bericht dat Stefano Magnasco, de 19-jarige rechtsback van het Chileense Universidad Católica, onderweg is naar Nederland. Volgens het artikel was een delegatie van FC Groningen enige dagen geleden in Chili en heeft toen een bod op de verdediger uitgebracht. Magnasco is vandaag in Chili in het vliegtuig gestapt om in Groningen een medische keuring te ondergaan. De informatie uit de Chileense pers strookt met soortgelijke informatie waarover wij beschikken; wij hebben dan ook redenen om aan te nemen dat het bericht uit de Chileense pers klopt.

 

UPDATE zondag 10 juni 2012: "FC Groningen heeft nog geen akkoord over Magnasco"

RTV Noord schrijft vandaag dat Stefano Magnasco en zijn zaakwaarnemer inderdaad onderweg zijn naar Groningen. Een overgang naar FC Groningen lijkt echter nog niet zeker. RTV Noord: "FC Groningen gaat komende week proberen om de Chileen Stefano Magnasco te contracteren. Magnasco moet de nieuwe rechtsback van Groningen worden. Magnasco is negentien jaar en speelt bij Universidad Cátolica in Chili. Groningen heeft hem diverse malen in actie gezien en wil hem graag toevoegen aan de selectie. Van een overeenkomst is echter nog geen sprake."

 

RTV Noord citeert ook Hans Nijland: "We gaan de komende week onderzoeken of zijn komst financieel haalbaar is. Het is geen abc'tje dat deze jongen voor Groningen gaat spelen. De speler moet zelf uiteraard willen en verder moeten we ook nog een akkoord bereiken met zijn club over een afkoopsom."

 

Veel waarde hechten wij niet aan de woorden van Nijland. Magnasco zou geen reis van ca. 24 uur naar Groningen ondernemen als hij hier niet zou willen spelen, en Magnasco's club zal de rechtsback niet zomaar medisch laten keuren in Groningen zonder dat de voorwaarden voor een overgang vooraf met FC Groningen zijn besproken. FC Groningen zal ongetwijfeld al lang gecheckt hebben of de komst van Magnasco financieel haalbaar is en bovendien wordt in de Chileense pers melding gemaakt van een vaste afkoopsom die in het contract van Magnasco opgenomen zou zijn. De rechtsback zou volgens deze berichten $ 600.000 (EUR 480.000) moeten kosten.

 

Volgens NSS Oaxaca.com zou ook het Italiaanse Udinese in Stefano Magnasco geïnteresseerd zijn. We weten echter niet of dit bericht, dat vandaag is verschenen, inmiddels achterhaald is, of dat Udinese en FC Groningen samen een bepaalde constructie afspreken inzake Stefano Magnasco. Beide clubs werken met elkaar samen op het gebied van scouting.

 

"Onderhandelingen met Magnasco (meerjarig contract) en zijn club in vergevorderd stadium"

Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden op Twitter: "FC Groningen heeft Stefano Magnasco uitgenodigd te komen praten over transfer. Chileen beoogde rechtsback." In de papieren versie schrijft het Dagblad van het Noorden op maandag 11 juni 2012 dat de onderhandelingen met Magnasco en zijn club in een vergevorderd stadium zijn. Voor Magnasco ligt in de Euroborg een meerjarig contract klaar, aldus het DvhN.

 

Chileense pers: "Ook Italiaanse Pescara wil Stefano Magnasco graag inlijven"

Wat ons betreft staat de handtekening van Stefano Magnasco zo snel mogelijk onder het contract van FC Groningen. Het Chileense Mundo Cruzado meldt nl. dat de rechtsback, volgens het artikel volgens velen de revelatie van de recent gespeelde Chileense competitie, inderdaad naar Groningen is afgereisd, maar dat ook het Italiaanse Pescara naar de gunsten van Magnasco dingt. Pescara is in het seizoen 2009-2010 naar de Serie B gepromoveerd, en afgelopen seizoen wist de club zelfs promotie naar de Serie A te bewerkstelligen. Het wordt het zesde seizoen op het hoogste niveau in het bestaan van de club die sinds 1936 bestaat.

Volgens het artikel in Bio-Bio Deportes is het de bedoeling dat Magnasco na medisch gekeurd te zijn in Groningen blijft om zich bij de selectie van de Trots van het Noorden aan te sluiten. Dit laatste lijkt ons echter stug omdat de eerste training pas op 24 juni a.s. op het programma staat.

 

Het bericht wordt inmiddels op diverse plaatsen overgenomen, bv. door GuiaSitios.cl en de journalisten Pablo Flamm en Ernesto Contreras Delzo; over een vertrek naar 'Nederland' twittert o.a. het radiostation Frecuencia Cruzada.

 

Mundo Cruzado, fanscite van Universidad Católica, gaat eveneens in op het vertrek van Magnasco naar FC Groningen. De komende paar dagen zouden in het teken staan van medische testen en het nemen van de laatste hordes. De site wenst Stefano Magnasco het allerbeste in de toekomst en hoopt hem ooit weer met open armen te kunnen ontvangen: "Mundo Cruzado y toda la comunidad estudiantil te desea lo mejor en tu futuro, te esperaremos con los brazos abiertos. Adiós Stefano"

 

 

Gerelateerde artikelen:

 

04-06-2012 Chileense pers blijft Stefano Magnasco aan FC Groningen linken

01-06-2012 "Overgang Stefano Magnasco naar FC Groningen in afrondende fase"

30-05-2012 "FC Groningen vindt in Stefano Magnasco uit Chili beoogde rechtsback"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.