Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

495 gasten online

"KV Mechelen onderhandelt met Nicklas Pedersen en Thomas Enevoldsen"

Stand van zaken zaterdag 16 juni 2012:

Het volgende bericht zal Hans Nijland als muziek in de oren klinken: de papieren versie van de Gazet van Antwerpen, editie Waas en Dender, meldt vandaag dat KV Mechelen in onderhandeling is met drie Denen, te weten Nicklas Pedersen, Thomas Enevoldsen en Mads Junker.

 

De krant schrijft het volgende over de status van de onderhandelingen: "KVM is in onderhandeling met enkele Denen. Het maakt volop werk van de komst van het Deense trio Junker-Pedersen-Enevoldsen. Malinwa bereikte voor Pedersen en Enevoldsen al overeenstemming met Groningen over de transfersom, maar er is nog een aanzienlijk verschil tussen vraag en aanbod betreffende de persoonlijke voorwaarden van de spelers zelf. Ook met Mads Junker is er nog geen persoonlijk akkoord. Als er al een doorbraak komt, wordt die pas begin volgende week verwacht."

 

UPDATE maandag 18 juni 2012: Hans Nijland: "FC Groningen akkoord met KV Mechelen over Pedersen en Enevoldsen; verkoop Enevoldsen nodig voor aantrekken linker centrale verdedediger"

Het Dagblad van het Noorden gaat vanmorgen in op de stand van zaken van de mogelijke transfer van de beide Denen van FC Groningen naar KV Mechelen. De FC heeft met de Belgische club overeenstemming bereikt over de transfersom van zowel Pedersen als Enevoldsen, maar beiden moeten persoonlijk nog rond zien te komen met Mechelen.

 

Eén en ander heeft gisteren zijn definitieve beslag gekregen. Dit verklaart de afwezigheid van Hans Nijland tijdens Noord Sport, dat gisterochtend op Radio Noord werd uitgezonden.

 

Hans Nijland komt aan het woord. Hij zegt dat de transfersommen die FC Groningen ontvangt voor Holla en Pedersen (de hoogte van beiden is overigens nog niet bekend gemaakt) al is ingecalculeerd bij het aantrekken van nieuwe spelers, maar dat de vergoedingssom voor Enevoldsen extra is. "Wij kijken rond naar een linker centrale verdediger, maar het is onwaarschijnlijk dat wij op korte termijn al een linker centrale verdediger kunnen presenteren."

 

Thomas Enevoldsen zal niet meer voor een fors bedrag in de boeken staan. Aan de opmerking van Nijland dat de transfersom voor Enevoldsen nodig is om een linker CV te kunnen aantrekken hechten wij dan ook weinig waarde.

 

Als het DvhN de algemeen directeur van FC Groningen correct heeft geciteerd, dan spreekt Nijland over een linker centrale verdediger, en niet over een linksbenige centrale verdediger. Dit vergroot het aantal spelers dat in aanmerking komt aanmerkelijk.

 

KV Mechelen op clubsite:

"Akkoord met FC Groningen; onderhandelingen met Pedersen en Enevoldsen nog volop bezig"

Op maandag 18 juni 2012 schrijft KV Mechelen op de officiële clubsite dat Mads Junker inmiddels is gecontracteerd en voor twee jaar zal tekenen, en dat de onderhandelingen met Nicklas Pedersen en Thomas Enevoldsen volop bezig zijn. De Belgische club bevestigt dat het met FC Groningen al overeenstemming over de transfersom voor beiden heeft bereikt.

 

Onderaan het artikel staat een overzicht van de A-selectie en B-kern zoals die er nu uitzien! Bij nieuwe en vertrekkende spelers is de transfersom genoemd, voor zover bekend.

Stand van zaken zaterdag 16 juni 2012:

 

Het bericht komt overeen met hetgeen eerder deze week in de Deense pers te lezen viel. Hans Nijland verklaarde afgelopen donderdag echter dat Nicklas Pedersen pas na het EK over zijn toekomst wil praten, en dat KV Mechelen zich na een eerste informerende telefoontje inzake Thomas Enevoldsen niet meer had gemeld.

 

Het lijkt erop dat Pedersen en Enevoldsen, die in Groningen nog een contract hebben tot medio 2013 resp. 2014, hoog hebben ingezet voor wat betreft hun financiële voorwaarden. Wij hopen dat dit niet leidt tot een frustratie van de gesprekken over een overgang naar KV Mechelen.

 

Voor de volledigheid een opsomming van de huidige stand van zaken van de A- en B-selectie van FC Groningen: 

 

Eerste elftal FC Groningen:

 1. Luciano
 2. Lorenzo Burnet
 3. Johan Kappelhof
 4. Jonas Ivens
 5. Maikel Kieftenbeld
 6. Nicklas Pedersen
 7. Tim Keurntjes
 8. Henk Bos
 9. Leandro Bacuna
 10. Mitchell Schet (transfervrij)
 11. Michael de Leeuw (€ 125.000)
 12. Filip Kostic (€ 1.250.000)
 13. David Texeira
 14. Hyun Jun Suk
 15. Matías Jones
 16. Tom Hiariej
 17. Oluwafemi Ajilore
 18. Emil Johansson
 19. Kees Kwakman
 20. Thomas Enevoldsen
 21. Género Zeefuik (€ 550.000)
 22. Paco van Moorsel (transfervrij)
 23. Virgil van Dijk
 24. Tim Sparv
 25. Stefano Magnasco (€ 478.697)
 26. Marco Bizot (€ 125.000)

B-kern FC Groningen ( (*): bezit contract)

 1. Stefan van der Lei (*)
 2. Hilal Ben Moussa
 3. Atilay Batbay
 4. Nick Bakker (*)
 5. Luis Pedro (*)
 6. Jesse Renken
 7. Yoëll van Nieff
 8. Robby Holder
 9. Timo Letschert
 10. Paulo Francisco
 11. Alex M'Futila

Verhuurd:

 1. Leonard Nienhuis

Vertrokken:

 1. Brian van Loo (transfervrij)
 2. Petter Andersson (transfervrij)
 3. Koen van de Laak (transfervrij)
 4. Renze Fij (was amateur)
 5. Danny Holla (€ 167.500)
 6. Dusan Tadic (€ 7.000.000)
 7. Shkodran Metaj (was al verhuurd aan FC Emmen)

Leuk filmpje over de zeven nieuwe aanwinsten van FC Groningen:

 

 

Gerelateerd bericht:

 

13-06-2012 "Ook Thomas Enevoldsen kan naar KV Mechelen; clubs reeds akkoord"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.