Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

75 gasten online

"FC Groningen geïnteresseerd in Japanse keeper Eiji Kawashima"

Stand van zaken donderdag 4 juli 2012:

De Gazet van Antwerpen meldt vandaag dat FC Groningen in de Japanse keeper Eiji Kawashima van het Belgische Lierse SK geïnteresseerd zou zijn. Dat de 29-jarige doelman bij Lierse zal vertrekken staat volgens de Gazet van Antwerpen al min of meer vast; Kawashima werd gisteravond in een oefenduel van Lierse tegen een Zeeuwse selectie buiten de ploeg gehouden. Voornaamste kandidaat om Kawashima over te nemen is Standard Luik aangezien de twee clubs zelf al een akkoord hebben bereikt over de transfer van de 1,85m-lange doelman.

 

Kawashima zelf heeft echter nog geen overeenstemming bereikt over een contract met Standard en dus traint hij voorlopig nog mee met zijn huidige club, Lierse SK.

 

UPDATE vrijdag 5 juli 2012: "Besiktas heeft zich bij Lierse SK gemeld voor Kawashima"

Er lijken steeds meer kapers op de kust voor de Japanse doelman. De Gazet van Antwerpen schrijft vandaag: "Sinds bekend raakte dat Standard graag Liersedoelman Eiji Kawashima wil aanwerven, zijn er wel meer clubs plots geïnteresseerd in de Japanse doelman. Eerder raakte al bekend dat Groningen Kawashima ook wel ziet zitten en nu heeft ook de Turkse topclub Besiktas zich via makelaars bij Lierse gemeld. Bij Lierse blijft men er wel vanuit gaan dat de deal met Standard wordt geconcretiseerd. Al zal daar zeker pas ten vroegste volgende week duidelijkheid over komen omdat Kawashima nog met de ploeg op oefenkamp is in Kamperland."

Stand van zaken donderdag 4 juli 2012:

 

Kawashima over de status van de gesprekken met Standard: "Ik wil eerst nog wat meer details kennen. Of ik al met hen gesproken heb? Ja, we zijn momenteel in onderhandeling. Meer kan ik er niet over zeggen." De Gazet schrijft verder: "Kawashima laat doorschemeren dat het helemaal nog niet zeker is dat hij naar Standard vertrekt. Mogelijk wacht hij nog op aanbiedingen uit het buitenland. Die zouden er nu ook al zijn. De Nederlandse subtopper Groningen zou hem gecontacteerd hebben, iets wat de Japanner wil bevestigen noch ontkennen." "Daar ga ik niet op antwoorden. Maar wees gerust, ik zal de beste keuze maken", zo tekent de papieren editie van de Gazet van Antwerpen uit zijn mond op.

 

De clubleiding van Lierse zegt over de interesse van Groningen nog niets te weten. "Wij zijn daar niet van op de hoogte", zegt CEO Jesse De Preter.

 

Mochten deze geruchten op waarheid berusten, dan zal dit ongetwijfeld betekenen dat Kawashima als vervanger voor Luciano wordt aangetrokken en dus zou er sprake moeten zijn van interesse voor de Braziliaan. Hierover is ons overigens niets bekend.

 

 

Kawashima maakte in 2010 deel uit van de Japanse selectie voor het wereldkampioenschap en maakte in hetzelfde jaar de overstap van het Japanse Kawasaki Frontale naar Lierse SK. Het had er in april van dit jaar alle schijn van dat hij naar AC Milan zou verkassen. Het Belgische Sportmagazine.be schreef op 18 april jl.: "De volledige Japanse pers, waaronder Sports Nippon en Nikkan Sports, kondigden de transfer van de 29-jarige international naar AC Milan aan. Ook al is de overgang nog niet concreet, toch kan het verhaal over een mogelijke transfer als geloofwaardig worden beschouwd. Kawashima bracht immers op 16 april een bezoek aan de Italiaanse modestad. Dat de Japanse doelman niet louter voor een etentje met zijn collega uit de nationale ploeg en tevens verdediger bij Inter Yuto Nagatomo naar Milaan overvloog, mag duidelijk zijn."

 

 

In 2011 werd de Japanse keeper door Express & Star in verband gebracht met het Engelse West Bromwich Albion.

 

Eija Kawashima werd op 20 maart 1983 in het Japanse Yono geboren en bracht zijn jeugdopleiding door bij de Urawa Higashi High School. Vanaf 2001 speelde hij voor Omiya Ardija, Nagoya Grampus en Kawasaki Frontale, en speelt sinds 2010 voor Lierse SK.

 

Mocht hij geen aanspraak kunnen maken op een Europees paspoort, dan zou hij normaliter onder het salarieel dure niet-EU-regime vallen. Net als bij Luciano tellen de in Europa doorgebrachte 'dienstjaren' echter mee en dus zou aan hem het aan niet-EU-spelers uit te keren minimum salaris van grofweg een half miljoen euro vermoedelijk niet overgemaakt hoeven te worden.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.