Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

120 gasten online

Hongaarse pers: "Krisztián Vadócz vervolgt carrière bij FC Groningen"

Het Hongaarse Nemzeti Sport meldt vandaag in een klein berichtje dat Krisztián Vadócz zijn carrière volgens niet nader gespecificeerde media bij FC Groningen zal vervolgen. Al dan niet toevallig berichtte Transferboulevard hierover gisteren iets soortgelijks, en gevoegd bij het feit dat FC Groningen bepaald ruim in de middenvelders zit steken wij onze hand niet voor de juistheid van het gerucht in het vuur. Vadócz is op dit moment clubloos omdat het aflopende contract van de 27-jarige Hongaar door N.E.C. niet werd verlengd.

 

Volgens De Trouwe Honden, fansite van N.E.C., was verlenging van de éénjarige verbintenis toch al een groot vraagteken vanwege zijn voor N.E.C.-begrippen forse salariswensen, maar na de komst van Evander Sno was er voor Krisztián Vadócz geen plek meer bij de ploeg uit Nijmegen. De Trouwe Honden schreven op 7 juni jl., toen technisch directeur Carlos Aalbers bekend maakte dat het contract van Vadócz niet verlengd zou worden, het volgende over de Hongaar: "Vadocz was mede verantwoordelijk voor de fantastische prestaties van NEC in het seizoen 2007-2008. Ook dit seizoen bleek zijn aanwezigheid in het elftal goed voor het behalen van de play-offs, maar zijn daadwerkelijke bijdrage was nooit echt meer zo prominent als in zijn eerste seizoen bij NEC."

Krisztián Vadócz werd op 30 mei 1985 in de Hongaarse hoofdstad Budapest geboren en speelde in zijn jeugd voor Kispest-Honvéd en Budapest Honvéd. In 2005 werd hij door het Franse Auxerre aangetrokken, maar speelde vrijwel alleen in het tweede team van de Franse club. Via een verhuuravontuur bij het Schotse Motherwell werd hij medio 2007 door N.E.C. ingelijfd. Aan het einde van het seizoen plaatste N.E.C. zich ten koste van FC Groningen voor Europees voetbal; Vadócz werd aan CA Osasuna verkocht. Na drie seizoenen in de Primera División keerde hij in 2011 terug in Nijmegen. Hij tekende bij N.E.C. een eenjarig contract, dat op 1 juli jl. is geëxpireerd. Krisztián Vadócz is 40-voudig Hongaars international.

 

Wij denken dat er bij FC Groningen pas plaats is voor deze (overigens goede) middenvelder als er andere spelers worden verkocht. Van concrete belangstelling voor Femi en Leandro Bacuna, om maar eens een paar spelers te noemen die komend seizoen wel eens buiten de basis zouden kunnen vallen, is ons echter niets bekend.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.