Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

62 gasten online

"FC Groningen volgt 28-jarige spits Quincy Antipas"

Stand van zaken maandag 23 juli 2012:

Terwijl iedereen die FC Groningen een warm hart toedraagt met smart wacht op witte rook uit de transfertoren waarin - zo hopen wij - een centrale verdediger voor een avontuur bij FC Groningen wordt klaargestoomd, bereikt ons via o.a. FCG Forum het bericht dat scouts van FC Groningen gisteren op de tribune van het Deense Sønderjysk Elitesport (kortweg SønderjyskE) hebben gezeten om Quincy Antipas tegen FC Kopenhagen aan het werk te zien.

 

UPDATE woensdag 25 juli 2012: Henk Veldmate ontkent actuele interesse in Quincy Antipas

Henk Veldmate komt vandaag in het Deense Tipsbladet.dk aan het woord. Een delegatie van FC Groningen was zondag daadwerkelijk aanwezig bij de wedstrijd van SønderjyskE tegen FC Kopenhagen, zo geeft Veldmate toe, maar niet om Antipas te bekijken. Veldmate zegt dat de FC aanwezig was om naar spelers in het algemeen te kijken; het bezoek van de scouts van FC Groningen moet gezien worden als algemene Deense scoutingsbezigheid van FC Groningen, aldus de technisch manager van de Trots van het Noorden, die aanvult dat FC Groningen momenteel niet naar aanvallers op zoek is en en op dit moment ook niet in Deense spelers geïnteresseerd is. Misschien in de toekomst wel, maar nu niet, aldus Veldmate.

 

Antipas zou ook op de wenslijst van het Noorse Rosenborg en een niet met name genoemde Russische club staan, aldus Tipsbladet.dk.; ook Ole Nielsen, 'sportschef' van SønderjyskE heeft eerder al bevestigd dat diverse clubs interesse hebben in Quincy Antipas.

Stand van zaken maandag 23 juli 2012:

 

FC Groningen en Freiburg togen volgens TV 2 Sporten begin mei ook al richting Denemarken om Antipas te bekijken, maar deze reis was vergeefs aangezien Antipas toen vanwege maagproblemen niet kon spelen. Antipas is een 28-jarige spits die slechts 1,68m meet. Hij kan ook op de linker- en rechterflank uit de voeten. Zijn contract loopt nog tot medio 2014; Transfermarkt.de taxeert zijn marktwaarde op € 650.000.

 

Zijn club, SønderjyskE, is na twee wedstrijdrondes in het net begonnen Deense seizoen koploper na een 6-1 zege, op 14 juli jl. tegen Randers (Antipas scoorde voor 2.995 toeschouwers in het eigen Haderslev Fodboldstadion de 3-0) die gisteren werd gevolgd door een 1-1 gelijkspel tegen FC Kopenhagen. SønderjyskE is de competitie dus begonnen met twee thuiswedstrijden. Antipas startte beide wedstrijden in de basis maar werd ook beide malen vroegtijdig naar de kant gehaald.

 

 

Naast FC Groningen zouden ook N.E.C. en Feyenoord de op 20 april 1984 in Harare, Zimbabwe geboren aanvaller gisteren op de tribune hebben gezeten, zo schrijven het Deense Sporten.dk en TV 2 Sporten. Martin van Geel heeft volgens FR12.nl tegenover journalist Edward van Cuilenborg ontkend dat het scoutingapparaat van Feyenoord Antipas volgt. Sterker nog: "Ik heb nog nooit van hem gehoord", aldus Van Geel. Dit ontkracht het Deense gerucht in onze ogen echter niet, aangezien de leugens van de technisch directeur van de Rotterdammers op geen 20 handen te tellen zijn.

 

Aan de andere kant - wij kunnen ons zelfs bij een tussentijds vertrek van Hyun Jun Suk niet voorstellen dat FC Groningen een dure Afrikaanse, dus niet uit de EU afkomstige speler zal contracteren. (Kanttekening: Antipas speelt al sinds 2008 in Denemarken en zijn Deense jaren tellen mee bij de salariële niet-EU-grens.) Wellicht heeft FC Groningen Antipas echter op een lijstje staan, zoals het vele spelers op een lijstje heeft staan en af en toe aan een kritisch onderzoek onderwerpt. Scouting is nu eenmaal een lange termijn-gebeuren en de vervanger van een net aangetrokken speler moet nu al gescout worden.

 

Quincy Antipas speelde tussen 2003 en 2006 in Zimbabwe voor Moter Action, CAPS United en opnieuw Moter Action en daarna tot 2008 voor twee clubs uit Marokko, te weten Moghreb Tétouan en Maghreb Fez. Hij vertrok vervolgens naar het Afrika-vriendelijke Denemarken waar hij ook alweer aan zijn derde vereniging toe is na avonturen bij Blokhus (11 doelpunten in 26 wedstrijden) en HB Køge (drie doelpunten in 13 wedstrijden). Vanaf 2010 speelt hij bij SønderjyskE en wist in 56 wedstrijden het net 14 maal te vinden. Hij is tevens 9-voudig Zimbabwaans international.

 

 

Quincy Antipas kwam in april van dit jaar op curieuze wijze in het nieuws toen hij al na ruim een half uur spelen met een directe rode kaart uit het veld werd gestuurd vanwege een vermeende slaande beweging in de richting van Ronni Bendtsen, verdediger van HB Køge, de vorige club van Antipas. Uit de beelden blijkt echter dat een ergere Schwalbe nog gemaakt moet worden. Het filmpje draagt dan ook volkomen terecht de aan duidelijkheid niets te wensen overlaten de titel 'World most shameful dive by Ronni Bendtsen':

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.