Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

92 gasten online

"FC Groningen wil selectie met twee linksbenige spelers uitbreiden"

"Edison Flores vraagt visum aan en vertrekt mogelijk naar FC Groningen"

De papieren versie van het Dagblad van het Noorden meldt vanmorgen dat FC Groningen de selectie met twee linksbenige spelers wil uitbreiden. De Trots van het Noorden wil graag nog een linker centrale verdediger en een linker aanvaller contracteren. Het heeft ook al een aantal spelers op de korrel, maar de clubleiding verwacht niet dat hun komst nog vóór het weekeinde, wanneer het nieuwe seizoen van start gaat, gerealiseerd zal worden, aldus het DvhN.

 

Henk Veldmate, vanmorgen wel aanwezig bij de training maar ook digitaal bezig

 

UPDATE dinsdag 7 augustus 2012:

"Edison Flores vraagt visum aan en vertrekt mogelijk naar FC Groningen"

De geruchtenstroom rond een vermeende overgang van Edison Flores naar FC Groningen houdt nog altijd aan. Vandaag schrijven twee journalisten, te weten Gabriel Casimiro, werkzaam bij Depor, en Daniel Peredo dat Edison Flores een visum zou hebben aangevraagd om snel naar Nederland te kunnen afreizen. Volgens Peredo heeft FC Groningen bij 'la U', zoals Universitario de Deportes wordt genoemd, een concreet bod op Flores uitgebracht; als beide clubs eruit komen zou Flores volgende week naar Nederland vertrekken.

 

De Peruaanse competitie is overigens in volle gang. Er zijn nog twee competitierondes te spelen. Universitario staat momenteel als negende geklasseerd en speelt op 9 augustus a.s. thuis tegen Melgar en op 12 augustus a.s. uit tegen Sport Huancayo. Met dank aan FCG Forum: Libero.pe schreef gisteren dat Flores momenteel door griep wordt geplaagd, thuis is om te herstellen en dat het twijfelachtig is of hij de komende wedstrijd kan spelen. Tja, de Peruaanse pers...

 

UPDATE woensdag 8 augustus 2012:

Zaakwaarnemer Mattias Bjärsmyr: "Fitheid Bjärsmyr niet reden beëindigen stage bij Roda JC"

Stand van zaken maandag 6 augustus 2012:

 

Met betrekking tot de aanvallende vacature zingt de naam van de 18-jarige Edison "Oreja" Flores Peralta, kortweg Edison Flores, van Universitario de Deportes uit Peru al geruime tijd rond, met name in de opportunistische Peruaanse pers.

 

 

Onze persoonlijke voorkeur voor een centrale verdediger ging enige tijd geleden uit naar de clubloze, 26-jarige Mattias Bjärsmyr, tot voor kort bij het Griekse Panathinaikos onder contract. Na een enorme achterstand op salarisuitbetalingsgebied heeft de Zweed zijn contract laten ontbinden en heeft o.a. met clubs uit de Engelse Championship gesproken. Ook liep hij onlangs een stage bij Roda JC, maar dit is op een fiasco uitgedraaid: het Zweedse Fotbollskanalen berichtte onlangs dat Roda JC niet verder wil met Bjärsmyr. Volgens technisch directeur Gerard Wielaert zou Bjärsmyr twee oefenwedstrijden voor Roda JC spelen, maar was hij na de eerste oefenpot dermate vermoeid dat een tweede optreden er niet meer in zat, waarna de stage werd beëindigd. Een hoogst opmerkelijk verhaal.

 

Mattias Bjärsmyr is overigens een rechtsbenige verdediger, maar wij denken niet dat FC Groningen het vizier uitsluitend op linksbenige linker centrale verdedigers heeft gericht.

 

 

Voor de rest mag de geruchtenstroom rond mogelijke versterkingen voor FC Groningen uiterst mager worden genoemd. Aangezien in de buitenlandse pers vaak eerder en meer wordt gelekt dan in de Nederlandse moeten we niet uitsluiten dat FC Groningen met in Nederland spelende potentiële aanwinsten in gesprek is. Maaskant gaf onlangs aan tevreden te zijn over de samenwerking tussen Tim Sparv en Virgil van Dijk. Het zou ons dan ook niet verbazen dat niet een beoogde basisspeler voor de positie van linker CV wordt gezocht, maar iemand die Sparv in geval van een blessure of schorsing kan vervangen, en dat Sparv eerste keus blijft. Het zou in dit geval dan vermoedelijk niet om een dure/gelouterde speler gaan.

 

Wordt vervolgd!

 

UPDATE woensdag 8 augustus 2012:

Zaakwaarnemer Mattias Bjärsmyr: "Fitheid Bjärsmyr niet reden beëindigen stage bij Roda JC"

Martin Dahlin, de zaakwaarnemer van Mattias Bjärsmyr, komt in het Zweedse FotbollDirekt aan het woord. Dahlin ontkent het verhaal dat door Roda JC naar buiten is gebracht, en waarover wij al meteen onze twijfels hadden. Hij wil verder niet teveel over de gang van zaken zeggen, maar geeft wel toe dat veel van wat door FotbollDirekt in het vraaggesprek wordt geopperd waar is. Volgens de Zweedse site heeft Roda JC een langdurig contract aan Bjärsmyr aangeboden, terwijl de centrale verdediger zich alleen voor een kortere periode aan de Limburgers wilde verbinden. Verder zou het door Roda JC aan Bjärsmyr aangeboden salaris veel lager zijn dan wat de Zweed voor ogen had.

 

Dahlin zegt dat hij hij nu zijn best doet een andere club voor Bjärsmyr te vinden. Wij hopen dat de naam van FC Groningen snel concreet gaat rondzingen!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.