Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

113 gasten online

"Voor Edison Flores ligt vierjarig contract klaar bij FC Groningen;

volgende week dinsdag 14 augustus a.s. medische keuring"

De Peruaanse pers gaat er steeds nadrukkelijker vanuit dat Edison Flores zijn carrière bij FC Groningen vervolgt. Volgens Ovación reist hij op dinsdag 14 augustus a.s., twee dagen na afloop van de Peruaanse competitie, naar Nederland om door FC Groningen medisch gekeurd te worden. Hij zou bij de Trots van het Noorden een vierjarig contract kunnen tekenen.

 

De huidige club van Flores, Universitario de Deportes, zou na de overgang naar FC Groningen een belang van 10 à 15% in de aanvallende middenvelder houden. De transfersom bedraagt volgens Libero.pe $ 400.000, omgerekend € 323.000, een bedrag dat veel lager ligt dan de eerder genoemde transfersommen die varieerden tussen $ 1.000.000 en $ 1.500.000. Wij sluiten niet uit dat dit bedrag nog met een opleidingsvergoeding verhoogd moet worden.

 

 

In bovenstaand vraaggesprek (gerelateerd aan een artikel in El Comercio, dat kopt met 'Toekomst Edison Flores ligt in Groningen', zie verderop) komt Ayar López Cano, manager/medewerker van de 'nueva administración' van 'la U', de club van Edison Flores aan het woord. Wij hebben Jan Robert Schutte, onze informant in Peru en 'Peru-connaisseur' (website: www.puno-peru.com; Twitter: http://twitter.com/puno_peru) gevraagd de voor ons relevante zinsnedes te vertalen. Schutte ging meteen aan de slag en stuurde ons het volgende (voorzien van de kanttekening: "Zeg nooit tegen een taxichauffeur met een sticker en vaandel van La U in de auto dat je voor aartsvijand Alianza bent, of een shirt aan hebt van Alianza, want dan kun je gelijk uitstappen." Dat is onze informant in Peru herhaaldelijk overkomen, maar dit terzijde):

 

Cano: "We zijn bezig met een transfer (van Flores) naar een club in Nederland."
Verslaggever vraagt: "Is het Groningen?" Cano zegt "Si", dus bevestigt dit. Er ligt een bod en er ligt ook een voorstel van een andere club uit Oekraïne. Cano: "We zijn dit aan het evalueren", en verder: "Het voorstel van de Oekraïnse club ligt dichterbij dan het bod uit Nederland"
Vraag: "Hoeveel gaat La U aan de transfer verdienen?"
Antwoord Cano: "Volgens contract zal La U 50% van de transfersom ontvangen; verder nog afhankelijk van paar details."

 

Edison Flores speelde gisteravond, 8 augustus jl., nog mee in een competitiewedstrijd van Universitario tegen Melgar. Deze wedstrijd, die door La U met 3-0 werd gewonnen, begon afgelopen nacht (9 augustus 2012) om 02:00 uur Nederlandse tijd. Edison Flores startte in de basis, maar ging in de 69e minuut naar de kant.

 

Tegen over Peru.com zegt Edison Flores dat er niets concreet is in relatie tot FC Groningen; zijn zaakwaarnemer, Carlos González, zegt in RPP dat Flores naar Nederland vertrekt en dat de overgang een week geleden geformaliseerd is. Er lagen ook aanbiedingen uit Rusland, Oekraïne en Kroatië, maar de keuze is op Nederland gevallen. De naam van de club kan hij niet noemen omdat er twee geïnteresseerde Nederlandse clubs zouden zijn. La U zou met de nieuwe club van Flores een percentage bij doorverkoop hebben bedongen.

 

Wij nemen bovenstaande armen om de slag met een korrel zout en denken dat de overgang van Edison Flores naar FC Groningen in kannen en kruiken is.

El Comercio.pe schrijft dat Rafael Rizo Patrón, 'el presidente del comité consultivo' van de club van Edison Flores, tegenover de site heeft bevestigd dat er een concreet aanbod ligt van een Nederlandse club, maar om welke club het gaat wil hij niet zeggen. Net als gisteren wordt geschreven dat Flores zich bij de ambassade heeft vervoegd om een visum aan te vragen zodat hij naar Groningen kan afreizen.

 

 

Libero.pe laat een andere werknemer van Universitario bevestigen dat er iets speelt, en wel Ayar López Cano, medewerker van de 'nueva administración'. Volgens deze persoon gaat het om FC Groningen, zou Flores eergisteren, 6 augustus jl., naar de Nederlandse ambassade zijn gegaan en vertrekt Flores op dinsdag 14 augustus a.s. naar Groningen om een vierjarig contract te tekenen.

 

Edison Flores zelf tenslotte zegt dat zijn werkgever hem over FC Groningen heeft verteld en dat hij weet dat de FC hem al een poos volgt. Hij zegt heel enthousiast te zijn en dat hij heel graag naar FC Groningen wil gaan en hoopt dat hij zijn carrière via de FC bij een grotere club in Europa kan vervolgen - de motivering van zovele buitenlandse aanwinsten van FC Groningen. Scouts en clubleiding van FC Groningen zullen spelers o.i. ongetwijfeld met o.a. deze springplankmogelijkheid motiveren voor FC Groningen te kiezen. Het was bij Dusan Tadic en Stefano Magnasco niet anders, om maar eens twee voorbeelden te noemen.

 

Flores zegt dat hij graag tot het einde van dit jaar bij Universitario wil blijven, maar hij realiseert zich dat dat moeilijk te realiseren zal zijn.

 

Libero.pe schrijft dat ook Anzhi Makhachkala en Dinamo Zagreb in Flores geïnteresseerd waren, maar dat Flores deze clubs heeft afgezegd ten faveure van FC Groningen.

 

De vraag is natuurlijk of FC Groningen nóg een aanvallende middenvelder nodig heeft. Met zijn 18 jaar zal Flores ongetwijfeld een jaartje bij de beloften gaan spelen, maar dit kon ook wel eens het lot zijn van Filip Kostic en Matías Jones. Wij hopen dat de komst van Flores de ontwikkeling van alledrie niet in de weg zal staan. Als FC Groningen Flores, naar verluidt een exceptioneel talent, voor relatief weinig geld kan contracteren, dan begrijpen we wel dat de FC deze buitenkans niet wil laten liggen. En ach, ook bij de komst van Luis Suárez waren er aanvankelijk vele criticasters. Zijn komst pakte echter aardig uit.

 

De Zuid-Amerikaanse clan zou met de komst van Flores uit vijf personen bestaan: twee Uruguayanen, een Chileen, een Braziliaan en een Peruaan. Robert Maaskant krijgt de 'reuring' die hij zo graag wil: bij FC Groningen gebeurt altijd wel wat ;-)

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.