Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

132 gasten online

"Flores reist maandag naar Nederland voor afronding transfer naar Groningen"

Natuurlijk, we hebben nog altijd te maken met uit Peru afkomstige berichtgeving, maar het zou ons verbazen als er uit de rook niet al lang en breed een uitslaande brand is voortgekomen. El Comercio (geen roddelblad maar een gezaghebbende krant) schrijft dat Edison Flores al komende maandag, 13 augustus a.s., naar Nederland afreist om de transfer naar FC Groningen af te ronden. Hij zou een vierjarig contract kunnen tekenen. Henk Veldmate zou volgens de krant hebben bevestigd dat FC Groningen sterk in Flores is geïnteresseerd.

 

Gabriel Casimiro, journalist van Depor, heeft later vannacht iets soortgelijks op Twitter geschreven: Flores reist maandag naar Nederland om de deal met FC Groningen af te ronden. 'La U' verkoopt 50% van de eigendomsrechten en ontvangt 10% bij doorverkoop. Ook Peru.pe schrijft dit; FC Groningen zou ca. $ 500.000 aan Universitario betalen (EUR 407.000). Als dit echter correspondeert met 40% van de rechten, dan zou FC Groningen in totaal ruim het dubbele moeten betalen om ook de overige partijen 'uit te kopen' - een bedrag dat al eerder in de Peruaanse pers circuleerde.

 

(Opvallend: normaal gaat een doorverkooppercentage over de winst bij doorverkoop. Als echter 10% van de rechten in Peru achterblijft zou het doorverkoopbedrag niet over de winst maar over de hele transferbedrag bij doorverkoop gaan. Dit vragen we nog na bij FC Groningen, mocht de deal daadwerkelijk rondkomen/rond zijn.)

 

Volgens Ojo.pe arriveer Edison Flores dinsdagochtend in Nederland. Hij heeft inmiddels met zijn dierbaarste vrienden een afscheidsetentje gehad en poseert op de site in een shirt dat als zijnde zijn nieuwe FC Groningen-tenue wordt gepresenteerd. De enige gelijkenis met het huidige shirt van de Trots van het Noorden zijn echter de kleuren groen en wit. Er wordt geschreven over een transferbedrag van bijna $ 1 miljoen (EUR 815.000) waarvan de helft naar de club van Flores gaat. Inderdaad zal er bij doorverkoop nog eens 10% naar La U gaan (van hetzij de winst, hetzij het volledige transferbedrag).

 

Over een mogelijke andere club die nog in de race zou zijn wordt in het artikel niet gesproken.

 

Henk Veldmate wilde vandaag in het door Robert Maaskant gehouden 'perspraatje' na de vrijdagtraining niets zeggen over de stand van zaken rond mogelijke versterkingen. "Zondag spelen we tegen FC twente; volgende week zien we wel verder", aldus de ontspannen ogende technisch manager.

 

Het Peruaanse Depor weet het zeker en toont Edison Flores met een FC Groningen-shirt

Universitario, de club van Flores, zou 50% van de eigendomsrechten verkopen (waarschijnlijk bezitten één of meer andere partijen eveneens eigendomsrechten) en 10% van de eigendomsrechten behouden, hetgeen te interpreteren is als een te ontvangen percentage bij doorverkoop van 10%. 

 

Carlos Gonzales, de zaakwaarnemer van Edison Flores, zegt dat het inderdaad erg waarschijnlijk is dat de middenvelder een contract bij FC Groningen ondertekent, maar zegt dat er ook nog een andere club is die sterke interesse in Flores heeft getoond. De naam van deze club wordt niet genoemd.

 

Wordt ongetwijfeld snel vervolgd!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.