Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

137 gasten online

"FC Groningen en Universitario hebben overeenstemming over Flores bereikt"

In het Peruaanse Perú.com komt de door ons al vaker aangehaalde Ayar López Cano, 'el dirigente' van Universitario de Deportes, de club van Edison Flores, aan het woord. Hij zegt dat er met FC Groningen overeenstemming is bereikt over de transfer van Flores. Het 18-jarige talent zou a.s. donderdag naar Groningen reizen om tot een persoonlijk akkoord met de Trots van het Noorden te komen.

 

Vertrekken op donderdag uit Peru betekent aankomen in Nederland op vrijdag, en dat komt aardig overeen met Nijlands uitspraak dat Flores tegen het weekeinde samen met zijn zaakwaarnemer (volgens ons Carlos Gonzales) in Groningen aankomt.

 

Universitario zou een transfersom van $ 400.000 (€ 325.000) tegemoet kunnen zien, en bij doorverkoop 10% opstrijken. FC Groningen zal dit bedrag in één termijn betalen.

 

Eerder hadden we al gelezen dat de club van Flores 50% van de eigendomsrechten van Flores bezit. Mocht dit kloppen, dan is FC Groningen vermoedelijk eenzelfde bedrag kwijt om de eigendomsrechten van de overige eigenaren af te kopen. Of de wellicht eveneens verschuldigde opleidingsvergoeding deel uitmaakt van het bedrag van $ 400.000 is ons niet bekend.

Universitario heeft aan FC Groningen gevraagd of Flores tot het einde van dit kalenderjaar in Peru kan blijven spelen, maar de FC heeft hierop negatief gereageerd.

 

Edison Flores zou na Marco Bizot, Filip Kostic, Michael de Leeuw, Stefano Magnasco, Paco van Moorsel, Mitchell Schet en Género Zeefuik al de achtste versterking voor het komende seizoen zijn.

 

Edison Flores speelt in een 4-4-2 concept ook wel eens aan de rechterkant

 

Universitario raakt vermoedelijk nóg een talentvolle speler kwijt, te weten Álvaro Ampuero, die voor eenzelfde bedrag als Flores aan het Italiaanse Parma verkocht lijkt te worden. Dit transferbedrag zal in twee termijn worden overgemaakt.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.