Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

124 gasten online

"FC Groningen overweegt aantrekken Timothy Derijck"

FC Groningen heeft deze week geprobeerd om Peter Wisgerhof, de bij FC Twente op een zijspoor geraakte 32-jarige rechter centrale verdediger, over te nemen. De pogingen van FC Groningen waren uiteindelijk tevergeefs. Inmiddels zou FC Groningen de aandacht verlegd hebben naar Timothy Derijck, de 25-jarige centrale verdediger van PSV.

 

Het salaris van Derijck is dermate ver verwijderd van voor FC Groningen acceptabele normen, dat alleen een tijdelijke overgang op huurbasis realistisch lijkt. Wij denken niet dat beide clubs al concreet met elkaar over een mogelijke overgang van Timothy Derijck naar FC Groningen hebben gesproken, maar na het wegvallen van Wisgerhof zou Derijck wel de voornaamste kandidaat zijn om de centrale verdediging van FC Groningen te versterken, zo hebben wij van meerdere betrouwbare bronnen vernomen.

 

FC Groningen heeft twee jaar geleden al eens een bod uitgebracht op Derijck, die toen nog voor ADO Den Haag speelde. Dit bod is indertijd door ADO van tafel geveegd.

 

Hans Nijland wilde op zondag 19 augustus 2012 bij Noord Sport niet reageren op de namen Wisgerhof en Derijck. Nijland vertelde dat dit goede spelers zijn en dat de club achter de schermen druk bezig is om te proberen een centrale verdediger aan te trekken. Volgens Nijland zijn er echter niet veel mogelijkheden en is het ook mogelijk dat we met de huidige spelersgroep, die wellicht wordt aangevuld met Edison Flores, de competitie ingaan.

 

Thijs Slegers, PSV-watcher van Voetbal International, schrijft vanmiddag op Twitter het volgende: "Paar vragen over Derijck en FC Groningen gehad. Ze vinden hem goed, maar er is nog niet bij PSV geïnformeerd. PSV zal 't ontkennen i.v.m. vraagprijs, maar Derijck mag weg. Over vertrek valt dus te praten." (zie 1; 2)

Derijck heeft deze week van zijn trainer, Dick Advocaat, te horen gekregen dat er voor hem vanavond in de thuiswedstrijd tegen Roda JC niet eens een plekje op de bank is ingeruimd, hetgeen Derijck heeft verbaasd. Het is echter de intentie van zowel PSV als Derijck om de Belg voor de Eindhovense club te behouden, zo heeft Derijck tegenover het Algemeen Dagblad verklaard, aldus ELF Voetbal.

 

Derijck maakte in januari 2009, samen met Danny Buijs, de overstap van Feyenoord naar ADO Den Haag. Hij werd bij ADO een smaakmaker en tekende medio 2011 een vierjarig contract bij PSV. PSV betaalde € 750.000 voor Derijck, die op 25 mei 1987 in het Belgische Dendermonde werd geboren en zijn jeugdopleiding bij Denderleeuw en Anderlecht genoot. Bij PSV speelde hij afgelopen seizoen weliswaar 20 wedstrijden, maar een basisplaats heeft hij niet kunnen afdwingen. Bij Dick Advocaat is hij zelfs vierde keus, achter Marcelo, Bouma en Jörgensen.

 

 

FC Groningen heeft wel ervaring met het huren van spelers. Zo speelden o.a. Daley Blind, Matías Cahais, Morten Nordstrand en Mike Zonneveld al eens op huurbasis voor FC Groningen. Voor de twee laatstgenoemde spelers moesten echter forse huursommen betaald worden die boven de € 400.000 per speler lagen, en sindsdien heeft het de absolute voorkeur van de FC om jonge spelers aan te trekken in de hoop ze zelf op te leiden en voor een fors hoger bedrag van de hand te doen.

 

Het gevolg hiervan is echter wel dat de balans in het elftal al jaren zoek is: tegen te vele jonge talenten staat te weinig routine. Wij zouden het aantrekken van de ervaren Derijck, desnoods op huurbasis, dan ook toejuichen. Velen zien in Virgil van Dijk nu al de grote leider van de defensie, maar dit is niet eerlijk naar de pas 21-jarige Virgil toe. Aan een ervaren linker centrale verdediger zou Virgil van Dijk zich kunnen optrekken en het zou de balans in het elftal ten goede komen.

 

Een speler als Timothy Derijck, die wij een stuk hoger inschatten dan Peter Wisgerhof, moet het zelf natuurlijk wel zien zitten om voor FC Groningen te gaan spelen. Het zal van de drive van de Belg afhangen. Wil hij graag op het hoogste niveau in Nederland spelen, of neemt hij genoegen met potjes voor Jong PSV, maandagavond op de Herdgang?

 

Wordt hopelijk vervolgd!

 

 

Gerelateerd bericht:

 

21-05-2010 ADO verwijst bod FC Groningen op verdediger Derijck naar de prullenbak

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.