Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

101 gasten online

Transfer Flores nog niet rond; onderhandelingen gaan mogelijk in Peru verder

Wie gedacht had de komst van Edison Flores naar Groningen een garantie was voor het slagen van de transfer komt bedrogen uit. Er is afgelopen weekeinde met Flores en zijn zaakwaarnemer, Carlos Gonzales, onderhandeld, maar tot een akkoord met alle betrokken partijen is het nog niet gekomen. Juridisch gezien liggen de zaken gecompliceerder dan vooraf ingeschat, en FC Groningen heeft niet alleen met de transfer van Flores te maken, maar ook met de invulling van de vacature in de centrale verdediging.

 

Beide transfers hangen met elkaar samen, zo valt in het Peruaanse RPP te lezen. Kortom, 'Es complicado', aldus Nijland die in de krant wordt geciteerd. Wij sluiten niet uit dat de transfer hierdoor duurder lijkt uit te pakken dan eerst ingeschat. In de papieren versie van het DvhN valt vanmorgen te lezen dat Edison Flores vandaag terugkeert naar Peru, in het gezelschap van Henk Veldmate.

 

Edison Flores, afgelopen weekeinde in de binnenstad van Groningen en in de Euroborg

 

De AGREF (Agencia de Representación de Futbolistas) lijkt goed in de situatie rond Edison Flores ingevoerd te zijn. Op Twitter schrijft deze onderneming die voetballers vertegenwoordigt dat de medische keuring van Flores gisteren goed is verlopen. Er zou eveneens overeenstemming zijn tussen Flores en FC Groningen en ook tussen FC Groningen en Universitario de Deportes. FC Groningen heeft echter te maken met de internationale deadline van 31 augustus a.s: de dag dat de transfer window sluit. Als de transfer dan niet is afgerond moet tot de volgende transfer window (januari 2013) worden gewacht. AGREF schrijft dat Edison Flores, Carlos Gonzales en Henk Veldmate vandaag om 18:00 uur plaatselijke tijd (01:00 uur komende nacht Nederlandse tijd) in Lima zullen aankomen. Volgens AGREF reist Veldmate enerzijds mee om Flores nog een keer aan het werk te zien, anderzijds om ter plaatse te assisteren bij de nog af te handelen formaliteiten.

 

Het is natuurlijk de vraag of de AGREF het achterste van de tong laat zien. Flores is nl. niet alleen eigendom van Universitario, maar ook van een aantal derde partijen. Of er met deze partijen eveneens overeenstemming is bereikt blijft onvermeld. Dit doet vermoeden dat daar juist de haken en ogen liggen.

 

Volgens het Peruaanse Libero.pe en El Comercio.pe moeten er in Peru nu formaliteiten worden geregeld zodat Flores legaal in Nederland kan verblijven. Kortom, het papierwerk, noodzakelijk om een tewerkstellingsvergunning te krijgen, moet geregeld worden. Dit past echter niet bij de uitspraak van Nijland dat hij misschien ook nog naar Peru moet reizen om de transfer af te ronden. Voor het regelen van wat formaliteiten zou de aanwezigheid van Henk Veldmate voldoende moeten zijn....

 

El Comerioc.pe bericht overigens dat Universitario een doorverkooppercentage van 15% heeft bedongen.

 

Onderaan het artikel staat een vraaggesprek dat FC Groningen TV met Hans Nijland over de transferperikelen had.

 

Beelden van de terugkeer van Edison Flores in Peru, in gezelschap van o.a. Henk Veldmate:

 

 

Hier wordt gezegd dat Edison Flores naar Peru is teruggekeerd zonder dat hij zijn handtekening onder een vierjarig contract heeft kunnen zetten, maar dat hij alleen maar is teruggekomen 'voor een paar documenten' en dat hij dan zal terugkeren naar Groningen om alsnog te tekenen. Henk veldmate begeleidt hem om één en ander te bespoedigen. De transder window sluit nl. op 1 september a.s. Ook Perú21.pe schrijft dit. Het gaat om het verkrijgen van een 'permiso de trabajo' (tewerkstellingsvergunning).

Edison Flores is uitgenodigd voor drie interlands van Peru U20, dat aan een toernooi meedoet. De eerste wordt vandaag al gespeeld, maar deze moet Flores aan zich voorbij laten gaan. Op 23 en op 25 augustus a.s. worden de twee andere interlands gespeeld. In hoeverre Flores in staat is na twee wereldreizen in minder dan een week tijd naar behoren te presteren valt te bezien.

 

Hans Nijland in het DvhN: "Het is best mogelijk dat ik aan het eind van de week ook naar Peru vertrek om de transfer rond te maken.

 

Het zou in onze ogen hoogst ongelukkig zijn, schadelijk voor de reputatie van FC Groningen in Zuid-Amerika en extreem vervelend voor Flores die in Peru al afscheid heeft genomen van zijn familie, vrienden en club, als de transfer van Flores naar FC Groningen alsnog zou afketsen. Camilo Mayada is door FC Groningen al eens naar het vliegveld gedirigeerd omdat hij als vervanger werd gezien van Maikel Kieftenbeld op wie door Club Brugge een bod was uitgebracht, maar FC Groningen weigerde het bod in de hoop dat de Belgen de bieding zouden verhogen. Dit gebeurde niet waarna Mayada noodgedwongen in Uruguay is achtergebleven. 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.