Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

101 gasten online

"Timothy Derijck niet naar FC Groningen"

De mogelijke transfer van verdediger Timothy Derijck naar de Euroborg is afgeketst, zo meldt Voetbal International. Zowel met PSV als ook met de speler kon FC Groningen geen overeenstemming op financieel gebied bereiken. De clubleiding gaat nu naar een andere oplossing zoeken om de vacature in de centrale verdediging op te lossen. Hierbij lijkt de Zweed Joel Ekstrand de voornaamste kandidaat.

 

Robert Maaskant wil graag een ervaren centrale verdediger die er meteen kan staan

AD.nl omschrijft het type centrale verdediger dat Robert Maaskant graag in zijn selectie zou willen begroeten: "Dat moet iemand zijn die er meteen kan staan. Ik heb nu achterin alleen maar jongens van 19 en 20 jaar staan. We willen iemand er bij hebben waardoor het fundament van het elftal beter wordt. Hij moet een goed cv'tje hebben."

Derijck is al de tweede speler die als beoogde versterking voor de defensie van de Trots van het Noorden werd gezien maar waarmee FC Groningen niet tot aan akkoord kon komen. Eerder wist de clubleiding al Peter Wisgerhof niet te contracteren. Hij liet vandaag weten definitief voor zijn kansen bij FC Twente te gaan en definitief af te zien van een transfer. Hij motiveert dit tegenover NUsport.nl na de wedstrijd tegen N.E.C., waarin hij in de 39e minuut voor de geblesseerd geraakte Andreas Bjelland in de ploeg werd gebracht, als volgt: "Ik heb Groningen afgezegd omdat ik voor mijn kansen bij FC Twente wilde blijven gaan. Ik leg me namelijk niet zomaar neer bij deze situatie, hoe moeilijk die ook voor me is. Je ziet aan de wedstrijd tegen NEC vandaag immers weer hoe veranderlijk de voetballerij kan zijn."

 

Joel Ekstrand blijft in beeld zijn om op huurbasis naar FC Groningen te verkassen. Ekstrand is, zoals we gisteren al berichtten, een 23-jarige Zweedse verdediger die bij het Italiaanse Udinese speelt. Met Udinese heeft FC Groningen een samenwerkingsverband en een overname van Ekstrand op huurbasis zou een eerste echte deal kunnen zijn in het kader van deze samenwerking. Ekstrand stond vorig seizoen 17 maal in de basis stond van Udinese, maar de vooruitzichten op speelminuten lijken dit seizoen minder rooskleurig. De Zweed is 1,88m lang en rechtsbenig, maar kan op beide posities in de centrale verdediging uit de voeten.

  

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.