Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

139 gasten online

VI.nl is om 15:25 uur met het bericht gekomen dat Henk Veldmate en Robert Maaskant "momenteel in Italië verblijven" om te hopen overeenstemming te bereiken met de Zweedse verdediger Joel Ekstrand. Wellicht moeten we dit bericht niet al te letterlijk nemen, en is het duo op weg gegaan naar Italië, maar daar ten tijde van publicatie vanm het VI-artikel nog niet gearriveerd. Maaskant leidde vanochtend nog de training van de eerste selectie en is pas na 11:15 uur richting Euroborg gegaan.

(Overigens is de zin over de aanwezigheid van Veldmate en Maaskant in Italië later door VI.nl gewijzigd.)

Henk Veldmate is volgens het Peruaanse Libero.pe uit Peru vertrokken, zonder Edison Flores, om tegen Robert Maaskant en anderen van de clubleiding van de FC mee te delen dat Flores 'het examen heeft gehaald' (gedoeld wordt op de interland van Peru U20 waarin Edison Flores niet alleen meespeelde, maar ook verantwoordelijk was voor het enige Peruaanse doelpunt) en een 'excelente refuerzo' (zeg maar een geweldige versterking) voor de FC zou zijn. Veldmate kan natuurlijk het vliegtuig naar Italië hebben genomen, en Maaskant kan vanuit Groningen eveneens naar Italië zijn afgereisd. Ontkrachten kunnen we de melding dan ook nog niet. Het verhaal wordt natuurlijk anders als we één van hen of beiden straks op Corpus den Hoorn, waar Jong FC Groningen tegen Jong AZ zal spelen, spotten.

Robert Maaskant (en ook Hans Nijland) zijn vanavond op Corpus den Hoorn aanwezig. Het bericht van VI.nl lijkt ons dan ook onjuist. Hans Nijland heeft op Twitter verkondigd dat naast Robert Maaskant ook Henk Veldmate op Corpus zou zijn, maar Veldmate hebben we nog niet ontdekt. Later echter wel! ECHTER

Fotbollskanalen citeert Henk veldmate: "Wij onderhandelen met Udinese over Joel Ekstrand"

Veldmate mag dan fysiek wellicht niet in Italië zijn, tegenover het Zweedse Fotbollskanalen bevestigt Veldmate wel dat FC Groningen met Udinese in onderhandeling is omdat het geïnteresseerd is in Joel Ekstrand; FC Groningen hoopt op een snelle oplossing, aldus Veldmate. Fotbollskanalen voegt toe dat Ekstrand in juli tegenover de krant heeft verklaard graag verhuurd of verkocht te willen worden, omdat hij meer aan spelen wil toekomen dan de 12 wedstrijden die hij afgelopen seizoen voor Udinese in de Serie A heeft gespeeld. Ekstrands seizoen eindigde toch al in mineur: in mei knalde hij, met een beetje alcohol in z'n bloed, met zijn auto tegen een muur, en moest in het zieken huis worden behandeld (bron: Aftonbladet).

Rond Edison Flores wordt ook weer van alles geschreven; verderop staat een verre van compleet overzicht uit de bruisende Peruaanse Pers!

LAATSTE NIEUWS: Jan Mennega, Dagblad van het Noorden: "Komst Joel Ekstrand van Udinese naar FC Groningen van de baan. Financieel onhaalbaar."
(Na afloop van de wedstrijd van Jong FC Groningen op Corpus den Hoorn heeft Henk Veldmate een overleg gevoerd met de trainers Robert Maaskant, Erwin van de Looi, Dick Lukkien en Gerard Wiekens van SC Veendam; Veldmate zal de technische staf toen hebben bijgepraat over de stand van zaken.){/AF}

Over Edison Flores:
Volgens Libero hebben Henk Veldmate en Carlos Gonzales, de zaakwaarnemer van Edison Flores, gisteren in restaurant Rey Marino de Surquillo geluncht om de onderhandelingen over Flores af te ronden. Ook zou er nu door FC Groningen zijn beloofd om morgen $ 400.000 op een rekening van Universitario te storten. Edison Flores zou in een later stadium naar Groningen reizen om gepresenteerd te kunnen worden.

Gesproken wordt over een transferbedrag van $ 1 miljoen, waarvan Universitario $ 400.000 zou krijgen. Het restant zou naar andere partijen gaan. Wie dat zijn is vooralsnog een groot mysterie.

Ondertussen zou de vertraging in de afhandeling van de transfer van Flores door FC Groningen inmiddels geleid hebben tot opgelaaide interesse vanuit de kant van Spanje: volgens Ovación hebben twee Spaanse clubs een bod op Flores, die zijn woord al aan FC Groningen zou hebben gegeven, uitgebracht, aldus zijn zaakwaarnemer, Carlos Gonzales. De tijd zal leren of we hier te maken hebben met typisch zaakwaarnemersgepraat... Op 19 mei jl. schreven we in dit artikel dat Villarreal en Valencia met Flores in verband werden gebracht, alsmede Dinamo Zagreb. Het lijkt ons dat er hier door dhr. Gonzalez wat oude koeien uit de sloot worden gehaald.

Ook El Comercio.pe schrijft dat Flores nu drie opties heeft: FC Groningen en twee Spaanse clubs. Vannacht valt de beslissing, aldus de Peruaanse site. Eén ding is volgens Gonzales duidelijk: Flores gaat sowieso weg bij Universitario, en blijft daar dus niet tot het einde van het jaar.

Netjoven.pe geeft er de volgende draai aan: als FC Groningen vandaag niet zorgt voor overmaken van $ 400.000, dan gaat Flores naar (inderdaad) Villarreal.

Over Joel Ekstrand:

VI.nl schrijft nog dat FC Groningen niet over de financiële middelen beschikt om Ekstrand te kopen, en dat een verhuurperiode daarom ideaal zou zijn. De site voegt toe: "De noorderlingen hebben de Zweedse verdediger sinds dit voorjaar in het vizier. Op 15 maart speelde Ekstrand met Udinese de Europa League-wedstrijd tegen AZ. Ekstrand speelde destijds negentig minuten mee in het met 2-1 gewonnen duel."

(later ongetwijfeld meer!)

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.