Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

219 gasten online

Komst Joel Ekstrand naar FC Groningen is nog NIET van de baan

De laatste dagen van de transfer window willen wel eens hectisch zijn, maar dit jaar is de slotweek van augustus zelden vertoond enerverend. Jan Mennega berichtte eerder vanavond dat de komst van de Zweed Joel Ekstrand naar FC Groningen van de baan was omdat deze financieel onhaalbaar zou zijn, maar Wim Masker schrijft in de Groninger Gezinsbode het volgende: "Twee uur en een aantal sms’jes of telefoontjes later schijnt er ineens weer beweging in de zaak te zitten. Mogelijk komt er toch nog nog een huurovereenkomst. Met optie (tot koop) of voor een lager bedrag."

 

Hans Nijland: transfer Edison Flores van de baan als laatste plooien niet morgen zijn gladgestreken

 

Zaakwaarnemer Joel Ekstrand: "We zijn dichtbij een deal om Joel dit seizoen op huurbasis bij FC Groningen te laten spelen"

Masker licht toe waarom de komst van Ekstrand eerder nog een moeilijk verhaal leek en citeert Hans Nijland als volgt: "We moeten aan Udinese een fikse huursom betalen, zonder dat er een optie tot koop tegenover staat. Dat is te veel geld voor acht, negen maanden."

 

Masker heeft Henk Veldmate vanavond ook even gevraagd of er naast Wisgerhof, Derijck en Ekstrand nog meer kandidaten zijn om de defensieve van FC Groningen te versterken:

 

Henk Veldmate, net terug van Peru, heeft de wedstrijd van Fc Groningen 2 tegen AZ 2 gemist. Hij komt vlak na het eindsignaal met een dikke ordner Corpus binnenwandelen. Of er nog een plan D is als na Wisgerhof, Derijck mogelijk ook Ekstrand niet komt. “Daar gaan we nu over praten”, houdt Veldmate zich glimlachend op de vlakte en gaat de trap op naar de vergaderruimte waar Nijland zich al bevindt.

 

Tenslotte weet Masker over de status rond Edison Flores het volgende te melden:

 

De transfer van Flores moet met het oog op de aanvraag van een tewerkstellingsvergunning nu snel zijn besluit krijgen. Worden de laatste plooien niet voor morgen gladgestreken dan is de transfer voor deze transferperiode definitief van de baan, aldus Nijland.

 

We schreven eerder vanavond al: (later ongetwijfeld meer!), maar dat we zo snel al een update zouden kunnen plaatsen...

 

Zaakwaarnemer Joel Ekstrand: "We zijn dichtbij een deal om Joel dit seizoen op huurbasis bij FC Groningen te laten spelen"

 

RTV Noord meldt op de vrij late maandagavond over Joel Ekstrand nog het volgende:

 

Zaakwaarnemer van de Zweedse verdediger Ekstrand, Martin Dahlin liet eerder op de avond nog het volgende weten: "We zijn dichtbij een deal om Joel dit seizoen op huurbasis bij FC Groningen te laten spelen. Het gaat om een seizoen, er zal geen sprake zijn van een clausule om hem daarna eventueel te kopen van Udinese." Gevraagd naar een reactie zei Nijland met een brede glimlach. "Dan mag hij ons dat ook laten weten."

 

RTV Noord schrijft dat er morgen, dinsdag 28 augustus 2012, over de komst van Ekstrand en Edison Flores verder wordt gepraat:

 

De komst van de Zweed Joel Ekstrand en Peruaan Edison Flores naar FC Groningen is nog niet rond. "Morgen praten we verder", zei technisch manager Henk Veldmate maandagavond.


Veldmate, net terug uit Peru, verliet even na tien uur samen met directeur Hans Nijland en trainer Robert Maaskant sportpark Corpus den Hoorn in Groningen. Daar speelden de beloften van de FC en werd na de wedstrijd tegen AZ met de technische staf gesproken. Het trio hield zich op de vlakte toen het ver na afloop van de wedstrijd het sportpark verliet. Veldmate zei dat één telefoontje dinsdag in beide zaken veel kan veranderen.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.