Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

125 gasten online

Afgaande op de hierboven uit de Zweedse en Peruaanse pers afkomstige plaatjes is het een kwestie van tijd dat Joel Ekstrand en Edison Flores de nieuwste aanwinsten van FC Groningen zijn, maar 'tijd' is deze week juist de cruciale factor waardoor deals kunnen doorgaan dan wel kunnen afketsen. De transfer window sluit op 31 augustus a.s. om 24 uur, en in Italië misschien wel eerder - de Italiaanse boeken werden tijdens de vorige transfer window op 31 januari al om 19 uur gesloten.

De berichten en geruchten volgen elkaar vandaag snel op. Lees verder voor een min of meer chronologisch overzicht van de ontwikkelingen!

 

Peruaanse pers dinsdagavond: "Edison Flores tekent voor vier seizoenen bij Villarreal"

Lijkt de komst van Edison Flores naar FC Groningen op het laatste moment af te ketsen? Volgens Ovación.pe zou Flores al voor de Spaanse club getekend hebben; het Twitter-account van PESoccerPeru weet te melden dat Flores in de komende uren een vierjarig contract zal tekenen. Rocío Chávez, manager van Universitario, zou met een tussenpersoon onderhandeld hebben; ook José Guillermo del Solar, een vroegere trainer van Universitario, zou zich met de deal hebben bemoeid en Flores bij Villarreal hebben aanbevolen. De club van Flores zou $ 400.000 ontvangen en een percentage bij doorverkoop hebben bedongen.

Volgens de Peruaanse journalist Daniel Peredo ontvangt Flores morgen een visum om naar Spanje te reizen om een vierjarig contract bij Villarreal te tekenen.

Het merkwaardige is overigens dat Ovacion schrijft dat Villarreal rechtstreeks bij Universitario een bod heeft uitgebracht terwijl de zaakwaarnemer van Flores standby stond om met FC Groningen te schakelen. Zijn alle partijen inmiddels akkoord over een overgang van Flores naar Villarreal?

Villarreal contracteerde eerder deze maand 116-voudig Zweeds international Olof Mellberg. Ovacion schrijft dat er door agenten van Flores nog met ene Julio Pacheco wordt onderhandeld over een exitclausule vanwege de schulden van de Spaanse club.

Gezien de tegenstrijdigheid van de diverse berichten die vandaag in de Peruaanse pers zijn verschenen moeten we echter nog wel een forse slag om de arm houden. FC Groningen heeft ook nog niet bericht dat de komst van Flores definitief van de baan is. Ons gevoel wordt er echter niet beter op. Mocht het kloppen, dan zal FC Groningen in Zuid-Amerika veel goodwill hebben verspeeld.

Groninger Gezinsbode: "Mogelijk komt Joel Ekstrand niet maar een Pools alternatief"

Wat gaan we de komende dagen nog beleven? Wim Masker schrijft in de Groninger Gezinsbode het volgende:

"Als versterking van de defensie wil de club de Zweed Joël Ekstrand huren van Udinese. Probleem: het salaris van de verdediger dan wel de gevraagde huursom

Mogelijk komt Ekstrand wel niet en tovert FC Groningen een Pools alternatief uit de hoge hoed. Een honderd procent betrouwbare bron zag vandaag de in Polen werkzame Stan Valckx Euroborg binnenwandelen.

Of kwam Valckx uitgerekend vandaag een collegiaal ‘bakkie doen’ met Robert Maaskant, met wie hij bij Wisla Krakau heeft samengewerkt…"

Masker schrijft dinsdagavond overigens over de stand van zaken rond Edison Flores: "De stand van zaken – voor zover door de club naar buiten gebracht. FC Groningen wil de 18-jarige Peruaan Edison Flores aantrekken. Directeur Hans Nijland zei maandagavond dat een en ander vandaag nog zijn besluit moest krijgen, anders zou de transfer geen doorgang vinden. Flores moet namelijk met een stempel op tijd in Groningen kunnen zijn om voor hem tijdig een tewerkstellingsvergunning te kunnen aanvragen."

Stan Valckx was technisch directeur van Wisła Kraków. VI.nl schreef op 5 juni jl. dat Valckx echter zou stoppen bij de voormalige club van Maaskant. Hij zou naar een andere club kunnen, maar hij zou ook bij een makelaarsbureau kunnen gaan werken; hij zou binnen een paar weken een beslissing over zijn toekomst nemen. Welk besluit hij heeft genomen is ons echter niet duidelijk. Het is dus lang niet zeker dat we 'het Poolse alternatief' in de centrale verdediging van Wisla Krakau moeten zoeken.

Bij Wisla Kraków speelt in de centrale verdediging o.a. de bijna 34-jarige Kew Jaliens. Hij heeft in Polen nog een contract tot medio 2013. Transfermarkt.de schat zijn marktwaarde op € 700.000.

Tegenstrijdigheid alom: Terwijl Goal.com ('Universitario: Confirmado, Edison Flores jugará en Villarreal') en Peru Sphera nogal stellig zijn over de overgang van Flores naar Villarreal en ook El Comercio.pe Flores aan Villarreal linkt, schrijft Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden: "Henk Veldmate positief over komst Edison Flores naar FC Groningen. Verwacht morgen definitieve beslissing. Meer in DvhN van morgen. FC Groningen in gesprek met eigenaar Udinese over Ekstrand. Ook over mogelijke komst Zweed verwacht Veldmate morgen duidelijkheid." (bronnen: 1; 2)

Wij sluiten de berichtgeving over de transfersoaps voor vandaag af; morgenochtend zullen we berichten wat het Dagblad van het Noorden over de mogelijke komst van Edison Flores en Joel Ekstrand te melden heeft!

Berichten vanaf dinsdagochtend 28 augustus 2012:

Een fan van het Spaanse Villarreal heeft op Twitter een stukje uit een Spaanse krant geplaatst. Hierin staat dat Villarreal een bod van $ 500.000 op Edison Flores heeft uitgebracht, en dat Flores naar Villarreal zou verkassen als FC Groningen er vandaag niet in slaagt de overeengekomen transfersom over te maken. 

De bron van de Spaanse krant is echter de Peruaanse pers, en het lijkt ons uitgesloten dat welke andere club dan ook er tijdig in slaagt Flores te contracteren als FC Groningen er met de Peruaanse jungle uiteindelijk niet uitkomt.

Ook een ploeggenoot van Flores zou naar Villarreal vertrekken, en wel Kazuma Tajima. In het geval van deze 19-jarige speler zou het echter gaan om een stage.

Villarreal speelde afgelopen seizoen nog in de Champions League, maar degradeerde uiteindelijk uit de Primera División en speelt momenteel in de Segunda División A. Is dit het podium waarop Flores zou willen acteren?

In april van dit jaar werd Edison Flores overigens ook al aan Villarreal gelinkt, zie ons artikel van 29 april 2012. Daarna was het echter FC Groningen dat in de Peruaanse pers de klok sloeg als het ging om Edison Flores.

El Comercio Perú en GolGolGol Fútbol Colombiano denken voorlopig aan Villarreal

Hans Nijland: "Nog drie dagen hectiek; onmogelijk te zeggen of selectie FC Groningen nog wordt aangevuld"

In zijn nieuwsbrief gaat Hans Nijland in op de recente ontwikkelingen op de transfermarkt. De algemeen directeur van FC Groningen zegt het volgende:

Net als de afgelopen dagen zal er ook de komende drie dagen nog volop hectiek zijn op de transfermarkt. Tot en met vrijdag 31 augustus kunnen clubs zich immers nog versterken met nieuwe spelers. Of wij zelf er ook nog in slagen de selectie aan te vullen, valt nu nog onmogelijk te zeggen. Er zijn veel contacten en de naam van de Zweedse centrale verdediger Joël Ekstrand van Udinese is hierbij in de publiciteit gekomen. Een overgang van Ekstrand naar Euroborg is echter lastig, want het mag duidelijk zijn dat de salariëring in Italië beduidend anders is dan in Nederland.

Afgelopen week is manager technische zaken Henk Veldmate in Peru geweest om Edison Flores aan het werk te zien tijdens twee jeugdinterlands. Dit 18-jarige talent bevestigde het positieve beeld dat we al van hem hadden. In de tweede wedstrijd waarin de aanvaller in actie kwam, scoorde hij ook nog eens. Flores speelt in zijn land op het hoogste niveau bij Universitario de Deportes en volgens onze scouting is hij ondanks zijn nog jonge leeftijd een speler met bijzondere kwaliteiten. Maar ook voor Flores geldt dat zijn komst nog niet zeker is.

Depor: "Edison Flores verwacht dat transfer naar FC Groningen doorgaat"

Inmiddels meldt het Peruaanse Depor.pe dat Edison Flores nog altijd verwacht dat de transfer naar FC Groningen zal worden afgerond. De krant schrijft dat FC Groningen vandaag $ 400.000 moet overmaken; als dit lukt dan wordt de procedure voor zijn tewerkstellingsvergunning onmiddellijk in gang gezet en Flores zal dan volgende week met zijn moeder, Alicia Peralta, naar Nederland reizen. Mocht er vanuit Groningen geen geld verschijnen, dan vertrekt Flores wellicht naar Villarreal, dat op het laatste moment met een erg goed bod is gekomen, aldus Depor.

Wie weet wat er vandaag vanuit Peru nog meer bericht zal worden...

Gisteren schreef het Italiaanse SportCafè24.com overigens dat de Gazzetta dello Sport verwacht dat Udinese de verhuur van Joel Ekstrand en Rafael Romo nog zal afronden. Namen van clubs waar beide spelers worden ondergebracht worden niet genoemd; bij Ekstrand zal het FC Groningen of het Spaanse Granada CF betreffen. Udinese heeft met beide clubs een samenwerkingsverband. Wij snakken nu echter naar recentere berichten!

Edison Flores wil in wedstrijd tegen Sport Huancayo afscheid van zijn fans nemen

Vandaag schrijft Depor.pe dat Edison Flores graag nog één wedstrijd wil spelen en wel tegen Sport Huancayo, zodat hij afscheid van zijn fans kan nemen. Deze wedstrijd wordt volgens Soccerway echter in de nacht van 1 op 2 september a.s. gespeeld. Als Flores in die wedstrijd het shirt van La U draagt zal hij niet naar FC Groningen komen. De transfer window zit er dan nl. op. In het artikel wordt ook geschreven over interesse in Flores vanuit Italië en Rusland. Voor wat het waard is ;-)

Manager van Universitario: "Vier clubs willen Edison Flores; alleen FC Groningen is concreet"

De Peruaanse berichtgeving is duidelijk losgekomen. Libero.pe heeft zojuist een vraaggesprek met Ayar López Cano, 'el dirigente' van Universitario, geplaatst. Volgens López Cano zijn er vier clubs geïnteresseerd in Flores, en wel uit Nederland, Italië, Spanje en Rusland. Hij zegt te hopen dat FC Groningen de transfer 'bevestigt'. Hij zegt dat alleen de interesse van FC Groningen concreet is; de andere drie clubs zouden biedingen hebben gedaan die ver onder de verwachting van La U zouden liggen. Volgens Carlos Gonzales, de zaakwaarnemer van Flores, is het allemaal erg concreet en niet gecompliceerd. Flores is naar Nederland gereisd om zich medisch te laten keuren, en teruggekeerd naar Peru om procedures af te handelen. Vervolgens heeft FC Groningen om een paar dagen extra gevraagd omdat de FC een probleem met het sturen van geld zou hebben. Onzin natuurlijk, zo nemen wij aan, maar wel een hardnekkig verhaal...

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.