Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

219 gasten online

Zoals gisteravond al door Jan Mennega aangekondigd gaat de papieren versie van het Dagblad van het Noorden vandaag in op de situatie rond de mogelijke komst van Edison Flores en Joel Ekstrand naar FC Groningen. Het artikel roept inzake Flores meer vragen op dan dat het duidelijkheid schept. Gesteld wordt dat 'derden' die eigendomsrechten hebben op Flores de transactie bemoeilijken.

De naam Villarreal, die al sinds gisterochtend in toenemende mate concreet is geworden, komt in het stuk echter niet voor. Als derde partijen wellicht een struikelblok voor FC Groningen zijn, waarom zijn deze eigenaren voor Villarreal kennelijk geen opstakel?

Henk Veldmate gaat hierop in het vraaggesprek niet in. Overigens zou Veldmate waarschijnlijk niet op de vraag zijn ingegaan, als deze gesteld zou zijn. De technisch manager van FC Groningen wil nl. niet in detail treden en zegt slechts: "Als het rond komt kunnen wij de transfer later nog wel wat toelichten. Ik denk dat het de goede kant opgaat. Flores wil graag naar ons en wij willen hem ook graag." Het gesprek met Veldmate werd gisteravond gevoerd; Veldmate verwachtte toen niet dat de FC er gisteravond nog zou uitkomen; hij hoopt dat dat vandaag gebeurt. "Het blijft een ingewikkelde zaak om hem te kunnen halen. Maar wij hopen en denken dat wij er een oplossing voor vinden", aldus Henk Veldmate.

Onduidelijk is of de uitspraken en goede verwachtingen op dat moment niet reeds achterhaald waren door de door de Peruaanse pers massaal gebrachte berichten rond een overgang van Flores naar Villarreal. 

Het DvhN schrijft dat de overgang al lang zou zijn beklonken als 'derden' zich niet met de overgang zouden hebben 'bemoeid'. Het was echter vanaf het begin duidelijk dat Edison Flores voor 50% eigendom was van Universitario en voor 50% van 'derden' - geen enkele Peruaanse site heeft daar ooit een geheim van gemaakt. Dat deze partijen zich met de transfer zouden 'bemoeien' mag dan ook geen verrassing zijn geweest.

Inmiddels is het een gouden tijd voor bij Peruaanse kranten werkzame fotoshoppers:

Henk Veldmate gisteravond over Joel Ekstrand:

"Het zag er vanmiddag naar uit dat zijn komst was vastgelopen. Het leek toen helemaal over, maar later kwam er toch weer ergens een opening. Een nieuwe invalshoek waarover nagedacht moet worden. Een definitief nee is er nog niet. Het is moeilijk, maar ook zijn komst hangt nog in de lucht."

Het struikelblok zou het salaris van Ekstrand zijn. Hans Nijland verklaarde eerder al: "Het mag duidelijk zijn dat de salariëring van voetballers in Italië beduidend anders is dan in Nederland."

Henk Veldmate verwachtte gisteravond ook inzake Joel Ekstrand nog geen definitieve beslissing. "Wij hebben contact met Pozzo, de eigenaar van Udinese, maar directe communicatie is er op dit moment niet meer. Udinese speelt een wedstrijd om in de groepsfase te komen van de Champions League. Pozzo is niet meer bereikbaar."

(wordt van onze kant vanmiddag vervolgd)

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.