Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

124 gasten online

Andraz Kirm voor medische keuring naar Groningen

De bron is erg betrouwbaar: de officiële clubsite van Wisla Kraków meldt dat de 27-jarige Andraž Kirm, Sloveense middenvelder van de Poolse club waar Robert Maaskant ook trainer is geweest, vandaag naar Groningen reist om medisch gekeurd te worden. Als Kirm de medische keuring doorstaat zou FC Groningen de speler voor een jaar huren; FC Groningen heeft tevens het eerste recht op koop.

 

Het kan snel gaan:

Jan Mennega: "Andraz Kirm op huurbasis naar FC Groningen; vanavond persconferentie; Edison Flores niet naar FC Groningen; Joel Ekstrand vermoedelijk niet naar FC Groningen; Hyun Jun Suk waarschijnlijk naar VVV-Venlo" (bronnen: 1, 2, 3, 4)

Terwijl RTV Noord bericht dat FC Groningen met Wisla Kraków overeenstemming heeft bereikt om Andraz Kirm voor één seizoen te huren met een optie om de Sloveense international daarna te kopen, maar dat FC Groningen met Kirm nog wel tot een akkoord moet komen, bericht Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden dat de komst van de Sloveen al zeker is en dat Kirm vanavond tijdens een persconferentie gepresenteerd zal worden. Over de uitkomst van de medische keuring die vanmiddag wordt gehouden lijken geen twijfels te zijn, aangezien er al over een presentatie wordt gesproken.

 

Tijdens deze persconferentie zal volgens Mennega een toelichting worden gegeven waarom Edison Flores niet naar FC Groningen komt. Ook Mennega bericht inmiddels dat Flores voor het Spaanse Villarreal heeft getekend.

 

Wellicht dat er vanavond ook meer duidelijkheid komt over de situatie rond Hyun Jun Suk. Volgens Jan Mennega vertrekt de Zuid-Koreaan vermoedelijk naar VVV-Venlo. Op de website van DvhN staat: "Naar alle waarschijnlijkheid komt ook Joël Ekstrand om financiële redenen niet naar FC Groningen. De Zweed was kandidaat voor de positie van centrale verdediger in de equipe van trainer Robert Maaskant.

 

FC Groningen raakt vermoedelijk Hyun Jun Suk kwijt aan VVV Venlo. De Koreaan, die bij FC Groningen geen basisplaats heeft, voelt veel voor een overstap naar de Limburgse club en FC Groningen is bereid daaraan mee te werken."

 

Overigens staat het afketsen van de transfer van Edison Flores los van de komst van Andraz Kirm: FC Groningen wilde beide spelers graag toevoegen aan de selectie, aldus RTV Noord.

 

Onduidelijk is of FC Groningen nog pogingen zal ondernemen een linker centrale verdediger aan de selectie toe te voegen.

Kirm speelt sinds 2009 voor Wisla Kraków en heeft er al 109 wedstrijden opzitten, waarin hij 17 maal scoorde en 14 assists afleverde. Hij is 46-voudig Sloveens international.

 

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.