Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

203 gasten online

Engelse pers: "Newcastle United wil Virgil van Dijk in januari contracteren"

De transfer window ligt nog geen twee weken achter ons of de eerste geruchten over belangstelling voor spelers van FC Groningen sijpelen alweer binnen. De Engelse pers bericht, met dank aan het FCG Forum, over hernieuwde belangstelling van het Engelse Newcastle United in Virgil van Dijk. Al op 20 maart jl. berichtten wij in dit artikel dat de Magpies in de 21-jarige verdediger geïnteresseerd waren.

 

Henk Maarten Chin zou toen op korte termijn met Newcastle gaan praten; Hans Nijland bevestigde dit verhaal zelfs. Van Dijk is vervolgens bij FC Groningen gebleven, maar volgens o.a. NUFC Blog en ChronicleLive staat Virgil van Dijk nog steeds prominent op een lijstje van Newcastle, dat momenteel als 10e geklasseerd staat in de Premier League, en is hij nadrukkelijk in beeld om de selectie van trainer Alan Pardew te versterken.

 

Virgil zou vanwege zijn jeugdige leeftijd een prijstechnisch gezien aantrekkelijker kandidaat zijn dan Mathieu Debuchy (27 jaar, Lille), Mapou Yanga-Mbiwa (23, Montpellier) en Douglas (24, FC Twente), die afgelopen zomer eveneens met Newcastle United in verband werden gebracht.


' 'Head Scout' van Newcastle United bekeek Virgil van Dijk dit seizoen al meerdere malen';

"Newcastle United heeft transfersom van £ 2,5 miljoen (€ 3,1 miljoen) over voor Van Dijk"

NUFC Blog schrijft dat Graham Carr, hoofd van de scouting-tak van Newcastle, en zijn staf Virgil van Dijk dit seizoen al een aantal malen hebben bekeken. NUFC Fans vult aan dat Newcastle een transfersom van £ 2,5 miljoen (€ 3,1 miljoen) over heeft voor de verdediger. De site baseert zich op Nederlandse media en Nijland zou de interesse van Newcastle United hebben bevestigd. Het lijkt er op dat er berichtgeving van eerder dit jaar wordt 'opgewarmd'.

Opvallend genoeg reppen genoemde Britse media over Nederlandse bronnen die over de interesse van Newcastle United in Virgil van Dijk bericht zouden hebben. Aangezien Nederlandse media na maart 2012 weinig meer gemeld hebben over Van Dijk in relatie tot Newcastle is moeilijk in te schatten of Newcastle United komende winter daadwerkelijk werk gaat maken van het aantrekken van Virgil van Dijk. Wat ons betreft niet: Virgil is één van de steunpilaren in de ploeg van Robert Maaskant.

 

Gerelateerd artikel:

 

20-03-2012 Newcastle United wil Virgil van Dijk 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.