Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

49 gasten online

"Robert Maaskant hoopt op komst Maor Melikson (28) naar FC Groningen"

Zo halverwege de zomer-transfer window en die van de winter kan het niet uitblijven of de eerste transfergeruchten borrelen weer op. Het Poolse Przeglad Sportowy bericht (met dank aan FCG Forum) dat Robert Maaskant al bij zijn aanstelling als trainer van FC Groningen een wensenlijstje had samengesteld met spelers die hij graag in zijn selectie zou begroeten. Maor Melikson, de vandaag 28 jaar geworden, 1,75m lange Pools-Israelische aanvallende middenvelder van Maaskants vorige club, Wisla Kraków, was één van die spelers. Melikson kan op het middenveld zowel centraal als aan de linkerkant spelen.

 

Maaskant omschrijft Melikson als een unieke speler, die op het veld het verschil kan maken en in het Poolse voetbal iets nieuws heeft gebracht. Tegenstanders zouden hem alleen met overtredingen kunnen afstoppen.

 

Dat Melikson niet naar Groningen werd gehaald vond zijn oorzaak in het financiële vlak: Wisla verlangde een transfersom van € 1 miljoen om het nog tot medio 2015 lopende contract af te kunnen kopen. Dit werd FC Groningen te gortig, waarna de Trots van het Noorden de goedkopere Andraz Kirm contracteerde.

 

De Poolse site vermoedt echter dat  FC Groningen in de winterstop opnieuw het gesprek met Wisla Kraków aangaat om Melikson naar Groningen te halen. Overigens taxeert Transfermarkt de waarde van Melikson op maar liefst € 2,3 miljoen.


UPDATE dinsdag 30 oktober 2012:

Robert Maaskant ontkent transfergerucht: "FC Groningen kan Maor Melikson niet betalen"

Er is nog geen dag verstreken of we kunnen in de Poolse pers al een reactie van Robert Maaskant op bovenstaande melding lezen. Tegenover krakow.sport.pl ontkent de trainer van FC Groningen dat de FC in de winterstop gaat proberen om Maor Melikson naar Groningen te halen. "Ik weet niet waar deze geruchten vandaan komen. Maor is een geweldige speler; elke coach wil hem graag in zijn team hebben. Maar FC Groningen kan het zich niet veroorloven om hem aan te trekken."

 

Maaskant zegt dat Melikson in de winterstop niet zal komen omdat hij een grote selectie heeft, en in de zomer is hij misschien geen trainer van FC Groningen meer omdat hij een éénjarig contract heeft, zo zegt Maaskant, volgens de Poolse site lachend. Bovendien zou FC Groningen geen geld hebben voor een inkomende transfer.

 

De trainer van de FC zegt dat Andraz Kirm pas laat naar FC Groningen kwam (transfersom: € 300.000) en dat de Sloveen nog niet op het niveau speelt dat hij in zich heeft. Maaskant zegt echter dat hij blij is met Kirm en dat hij weet dat Kirm nog zal groeien.

 

Tenslotte meldt de Poolse site dat Maaskant nog geld tegoed heeft van Wisla Kraków. Maaskant is in november 2011 bij Wisla ontslagen en wacht nu al bijna een jaar op zijn geld. De zaak ligt nu bij de advocaat.

 

Wisla Kraków is na Robert Maaskant alweer aan de derde coach toe: na Maaskant kwamen Kazimierz Moskal, die werd opgevolgd door Michał Probierz, op zijn beurt vervangen door Tomasz Kulawik. Was dit allemaal bevorderlijk voor de prestaties? Nee. Wisla Kraków staat na negen speelrondes op een 11e plaats, op 10 punten van koploper Legia Warschau.

Maor Melikson kwam op 30 oktober 1984 in het Israelische Yavne ter wereld. Omdat zijn moeder in het Poolse Legnica is geboren bezit Maor zowel de Israelische als de Poolse nationaliteit. Na lang twijfelen en overleg met familie koos hij uiteindelijk voor het Israelische nationale elftal, waarvoor hij inmiddels negen maal speelde; in deze wedstrijden scoorde hij drie maal. Voor Wisla Kraków speelt hij sinds 31 januari 2011. In 59 wedstrijden wist hij 10 maal het net te vinden en leverde hij 14 assists af (bron: clubsite Wisla Kraków). Hij speelde in de jeugd van Maccabi Yavne, waarna hij in 2001 bij deze club een profcontract tekende. Hij speelde vervolgens voor Beitar Jerusalem, Maccabi Haifa, Hapoel Kfar Saba en Hapoel Be'er Sheva (in dit team was hij aanvoerder), waarna hij in 2011 naar Polen vertrok. 

 

 

Hij werd na afloop van het seizoen 2010-2011, waarin Wisla Kraków - met trainer Robert Maaskant - kampioen van Polen werd, tot revelatie van dat seizoen gekozen - een aardige prestatie, aangezien Melikson slechts een half  seizoen had gespeeld in de Poolse Ekstraklase.

 

 

Vriend en vijand zijn het erover eens dat FC Groningen nog het nodige aan creativiteit op het middenveld mist. Mocht Melikson de ontbrekende schakel in het elftal van Robert Maaskant zijn, dan zou zijn komst zeer welkom zijn. Wij denken echter dat er dan wel één of meerdere spelers verkocht of verhuurd dienen te worden. De A-selectie en de B-kern tellen nu samen al 35 spelers, en het arsenaal aan middenvelders is groot. Met name Femi drukt vanwege zijn salaris zwaar op de begroting. Het zou voor alle partijen wenselijk zijn als de bij FC Groningen opnieuw op een zijspoor geraakte Nigeriaan vanaf de winterstop het shirt van een andere club zou kunnen dragen en hiermee aan speeltijd zou kunnen komen.

 

Robert Maaskant als trainer van Wisla Kraków (bron: clubsite Wisla Kraków)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.