Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

210 gasten online

Definitief: Daley Blind (Ajax) op huurbasis naar FC Groningen

Zolang de clubsite van FC Groningen het nieuws nog niet heeft gemeld houden we een slag om de arm, maar het heeft er alle schijn van dat Daley Blind van Ajax na de winterstop op huurbasis voor de FC gaat spelen, aldus De Telegraaf. Pieter Huistra heeft de middenvelder, die ook centraal achterin uit de voeten kan, warm aanbevolen bij de leiding van de Trots van het Noorden. De 19-jarige zoon van Danny Blind, assistent-trainer van Martin Jol, komt in het Amsterdamse aan weinig speelminuten toe. Door blessureleed zit FC Groningen bepaald niet ruim in de verdedigers. De FC is om die reden op zoek naar defensieve versterking en lijkt bij Daley Blind uitgekomen te zijn.


UPDATE 04-01-2010: Ajax en FC Groningen hebben vandaag een akkoord bereikt over het verhuren van Daley Blind aan de Trots van het Noorden, en wel tot het einde van de lopende competitie, zo meldt VI zojuist. Het blad licht e.e.a. als volgt toe: "Blind debuteerde op 7 december 2008 tegen FC Volendam in het eerste elftal van Ajax en speelde vorig seizoen vijf competitiewedstrijden. In de huidige jaargang kwam hij niet aan de bak. Om zijn ontwikkeling te stimuleren, wilde Ajax hem verhuren aan een club uit de Eredivisie. Groningen ziet in Blind een versterking voor het middenveld. Voor die linie legde de club eerder al Tim Sparv vast. De Finse international komt over van het Zweedse Halmstads BK."

FC Groningen zelf en de neuzen brengen het nieuws pas vandaag, 5 januari 2010, naar buiten. Daley laat op de site van de FC weten er zin in te hebben: "FC Groningen is een goede club. Ze hebben een mooi stadion en een grote en trouwe groep supporters. Om te wonen lijkt  Groningen me ook een leuke stad. Ik denk dat het een goede keuze is om me aan FC Groningen te laten verhuren."

 

Aan het begin van dit seizoen was al duidelijk dat Daley Blind op de zwarte lijst van Martin Jol zou komen te staan. De voetballers die op dit weinig benijdenswaardige (of juist wel benijdenswaardige, net wat u wilt) lijstje voorkomen, ontbreken jammerlijk in de grootse plannen die Martin Jol met Ajax 1 heeft. Daley bevond zich in het gezelschap van onder meer Rasmus Lindgren en Bruno Silva, en ook van jonkies als Darko Bodul, Jan-Arie van der Heijden en Jeffrey Sarpong. Martin Jol zag het liefste dat deze spelers dit seizoen verhuurd zouden worden om toch speelervaring op een hoger niveau dan Jong Ajax op te kunnen doen.

 

In september gaf Daley echter nog strijdvaardig aan voor zijn kansen bij het eerste van 020 te willen vechten en daarom weinig in een verhuurconstructie met bv. eerste divisieclub HFC Haarlem te zien, aldus Blind tegenover RTVNH. Enkele maanden later lijkt echter duidelijk geworden te zijn dat er ook met keihard knokken bij de beloften van Ajax geen overgang naar de Amsterdamse hoofdmacht inzit. In november verklaarde hij tegenover AT5 al iets meer heil in een verhuuravontuur te zien. Op dat moment was hij nog geen enkele keer opgenomen in de selectie van Martin Jol. DAley verklaarde toen: "Als het met Kerst nog steeds zo is, wil ik best verhuurd worden. Maar dan moeten de clubs er wel uit zien te komen."

 

Aldus geschiedde, één dag voor kerst. Pieter Huistra kent hem natuurlijk erg goed als speler van Jong Ajax, en hoewel Huistra pas na dit seizoen onze trainer wordt lijkt hij zijn aandacht nu al te verschuiven van Amsterdam naar Groningen. Een goede zaak.

 

Daley Blind, op onderstaande foto samen met zijn vader, is van 9 maart 1990 en heeft best een aardig CV. Op Wikipedia staat over hem het volgende:

 

Sinds juni 1998 speelt Blind in de jeugdopleiding van Ajax. Als B-junior speelde de net 17-jarige toenmalige verdediger in 2007 mee met de A-jeugd, waar hij uitgroeide tot een vaste waarde. De toenmalige technisch directeur Martin van Geel was zeer lovend over de speler: ,,Daley is één van de grootste talenten van de club". Nadat er diverse Engelse en Spaanse topclubs al interesse toonden in de diensten van de jonge verdediger, werd Blind op 29 maart 2007 gecontracteerd tot 1 juli 2010 bij de Amsterdammers


In de zomer van 2008 werd Daley Blind verkozen tot het grootste talent uit de jeugdopleiding van Ajax. Tevens maakte hij de overstap van de A1 naar Jong Ajax, waar hij meteen werd verkozen tot aanvoerder en veelal op het middenveld werd geposteerd. Blind trainde gedurende het seizoen 2008/2009 ook diverse malen mee met het eerste elftal onder leiding van hoofdtrainer Marco van Basten. Hij maakte op 7 december 2008 zijn debuut op het hoogste niveau, door in een uitwedstrijd tegen FC Volendam in te vallen voor Eyong Enoh.


Daley Blind was in 2007 met Nederland onder de 17 jaar actief op het Jeugd-EK in België. Tijdens dit toernooi scoorde hij tweemaal in de interland tegen IJsland, maar raakte hij ook geblesseerd, waardoor hij de twee resterende wedstrijden moest missen.


Blind werd in september 2008 door bondscoach Van Zwam opgenomen in de voorlopige selectie van Nederland -19 voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Duitsland en Luxemburg, waar Nederland zich zal proberen te plaatsen voor het EK onder de 19 jaar in Oekraïne.

 

Vorig seizoen speelde hij vijf wedstrijden voor het eerste elftal van zijn club, maar onder Martin Jol is hij wat op de achtergrond geraakt. Het moge echter duidelijk zijn dat dit een talentvolle speler is. Gezien de huidige financiële situatie van FC Groningen lijkt het op huurbasis binnenhalen van deze knaap een verstandige zet.

 

Buiten Amsterdam staat iedereen in Nederland, en zeker in Groningen en zeker uw verslaggever, uiterst sceptisch tegenover alles wat met de club uit de hoofdstad te maken heeft, om het eens mild uit te drukken. Laten we echter niet vergeten dat we hier aan een vorige huurling uit Amsterdam erg veel plezier hebben gehad. We hebben het over Rasmus Lindgren, als vrij naamloze Zweed overgekomen uit de randstad en binnen de kortste keren ontpopt tot een erg belangrijke schakel in het elftal van Ron Jans. Kortom, Daley Blind verdient krediet en onze steun. Laten we hopen dat er dit keer echter geen pijnlijke terughaalconstructie met Ajax overeen wordt gekomen...

 

UPDATE kerstavond: RTV Noord meldt vandaag dat Blind volgens algemeen directeur Hans Nijland wel één van de potentiële kandidaten is voor defensieve versterking, maar dat er met Ajax en Blind nog niet gesproken is over een overgang.

2e UPDATE kerstavond: AT5 meldt deze dag later wel dat Hans Nijland  aan de Amsterdamse zender heeft bevestigd dat Daley Blind zeer waarschijnlijk voor twee jaar aan FC Groningen wordt verhuurd.

UPDATE 30-12-2009: De papieren versie van de Voetbal International meldt in haar uitgave van vandaag dat FC Groningen zich inmiddels officieel bij Ajax heeft gemeld om Daley voor een half jaar te huren. Zijn vader, Danny Blind, heeft afgelopen weekend een gesprek hierover gevoerd met Henk Veldmate. Blind Senior wist vervolgens te melden:"Er hebben meer clubs interesse getoond, maar Groningen is een serieuze optie." Nogmaals wordt ontkracht dat Blind aan Haarlem verhuurd zal worden. Blind Sr. hierover: "Het gaat erom dat Daley het komende half jaar op eredivisieniveau bij een goede club kan gaan spelen. FC Groningen komt deze week bij ons terug."

UPDATE 03-01-2010: FC Groningen gaat morgen in gesprek met de Amsterdammers over een snelle overgang van Daley Blind naar Groningen, op huurbasis voor de rest van het lopende seizoen. Haast is geboden want FC Groningen wil de verdediger vrijdag graag meenemen naar het trainingskamp in Portugal. RTV Noord meldt dit vanavond op haar site. Of Blind vervolgens op 12 januari in Portugal kan debuteren voor zijn nieuwe club in de oefenwedstrijd tegen zijn huidige club is nu nog ongewis!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.