Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

99 gasten online

"FC Groningen volgt Rune Almenning Jarstein, Noorse keeper van Viking F.K. Stavanger"

Volgens het Noorse RogalandsAvis zou FC Groningen de 28-jarige keeper van Viking F.K. Stavanger, Rune Almenning Jarstein, volgen. De 1,90m lange keeper van de club waar Erik Nevland jl. zondag afscheid heeft genomen stond het afgelopen seizoen, dat net ten einde is, alle 30 competitiewedstrijden onder de lat en miste geen enkele minuut. Of het tot een overgang van Jarstein naar FC Groningen gaat komen is echter zeer de vraag. Op 16 november jl. berichtte het Noorse TV 2 nl. dat het Engelse Hull City, de huidige nummer vier van de Championship (het op één na hoogste Britse niveau), een bod op de keeper had uitgebracht.

 

Arne Larsen Økland, de administrative direktør van Viking, bevestigde met een Britse club in gesprek te zijn en gaf ook toe dat er een Brits bod was binnengekomen. Jarstein gaf desgevraagd aan klaar te zijn voor een volgende stap, en Jim Solbakken, zijn zaakwaarnemer, zou, zijn eigen bankrekening indachtig, al bezig zijn om hem over de grens proberen te zetten.

 

In het artikel van RogalandsAvis zegt Jarstein een overgang naar Hull als een uitdaging te zien en nu gewoon af te wachten. Hij gaat niet op vakantie omdat hij hoopt in januari, als de deuren van de transfer window geopend worden, van club te veranderen. Van de interesse uit Nederland is hij op de hoogte, maar weet hierover verder geen concrete details.


Aanvulling:

Op 19 november 2012 schreef TA (Telemarksavisa) dat Hull City het bod had ingetrokken nadat Viking meer geld had verlangd. Is de overgang naar Hull van de baan? Het verschil tussen vraag (6 miljoen Noorse kronen, omgerekend € 818.000) en aanbod (5 miljoen Noorse kronen, omgerekend € 682.000) lijkt bepaald niet onoverkomelijk. (De huidige keeper van Hull City is de van Manchester United gehuurde Ben Amos; Hull is echter op zoek naar een permanente invulling van de positie van doelman.)

 

"Hans Nijland ontkent belangstelling FC Groningen voor Rune Almenning Jarstein"

Het Dagblad van het Noorden heeft vanavond op Twitter gemeld dat Hans Nijland de belangstelling van FC Groningen voor de Noorse keeper ontkent. Ontkenningen van de clubleiding zeggen niet altijd evenveel, maar in dit geval denken ook wij dat FC Groningen nu niet concreet in Rune Almenning Jarstein geïnteresseerd is.

Jarstein werd op 29 september 1984 in het Noorse Skien geboren en speelt sinds 2010 voor Viking. Daarvóór stond hij bij Odd Grenland en Rosenborg BK op de loonlijst. Hij debuteerde op 23 augustus 2007 voor het Noorse nationale elftal in de met 2-1 gewonnen vriendschappelijke wedstrijd tegen Argentinië en keepte inmiddels al bijna 30 wedstrijden voor Noorwegen. Zijn contract met Viking loopt nog tot 31 december 2013. 

 

De A-selectie van FC Groningen telt twee doelmannen, te weten Luciano en Marco Bizot. Van beide keepers lopen de contracten tot medio 2014. FC Groningen bezit een eenzijdige optie om de verbintenis met Bizot met nog eens twee seizoenen te verlengen. Bizot kwam afgelopen zomer naar FC Groningen met de ambitie meteen eerste doelman te worden, maar hij moet zich vooralsnog met een rol op het tweede plan tevreden stellen. De komst van de Noor zou het voor Bizot nóg moeilijker maken om eerste doelman te worden. Wij steken onze hand vooralsnog dan ook niet in het vuur voor de betrouwbaarheid van dit gerucht.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.