Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

53 gasten online

"FC Groningen informeert naar linksback Yoshimar Yotún, die echter voor Serie A lijkt te kiezen"

We schrijven er bewust slechts een kort artikeltje over. Volgens het Peruaanse Libero.pe, dat de reputatie van boulevardjournalistiek zelden ontstijgt, hebben FC Groningen en Vitesse bij het Peruaanse Sporting Cristal geïnformeerd naar Yoshimar Yotún (voluit: Víctor Yoshimar Yotún Flores), de op 7 april 1990 in Lima geboren en nu dus 22-jarige linksback van de huidige koploper in de hoogste Peruaanse divisie.

 

Beide Nederlandse clubs zouden de speler, die ook als linkshalf en als linksbuiten kan spelen, willen contracteren, maar het heeft er volgens het artikel alle schijn van dat vooral het Italiaanse Catania en Fiorentina in de race zijn om Yotún vast te leggen.

 

De eerlijkheid gebiedt echter dat wij vooralsnog niets geloven van welke interesse van FC Groningen in de Zuid-Amerikaan dan ook.

 

Zo heeft FC Groningen de beschikking over Lorenzo Burnet en Emil Johansson, en bij een vertrek van de Zweed, in de winterstop of aan het einde van dit seizoen als zijn contract afloopt, zien wij eerder Yoëll van Nieff van de B-kern naar voren geschoven zien worden dan dat FC Groningen een gezien zijn leeftijd peperdure speler van buiten de EU aantrekt. Van eventuele Europese voorouders van Yotún is ons nl. niets gebleken en dus zal salarieel gezien diep in de buidel moeten worden getast.

 

UPDATE vrijdag 23 november 2012:

"Ook Udinese wil Yoshimar Yotún - heeft Grads Fühler namens Udinese geïnformeerd?"

Het Peruaanse Depor.pe noemt ook twee namen van Italiaanse clubs die in Yoshimar Yotún geïnteresseerd zouden zijn, en wel Fiortentina en Udinese. Wij sluiten niet uit dat Grads Fühler daadwerkelijk geïnformeerd heeft naar de linksback, maar dan niet namens FC Groningen maar namens Udinese. De in Peru woonachtige Fühler scout immers voor beide clubs. Roberto Mosquera Vera, de trainer van Yotúns club Sporting Cristal, zou zijn speler niet eerder dan medio 2013 willen afstaan, maar transfers hangen in de regel uitsluitend af van de mate waarin de geldbuidel rammelt. Deze uitspraak van de trainer nemen we dan ook slechts voor kennisgeving aan.

 

Yotún is een kleine (1,71m) speler die sinds 2007 voor Sporting Cristal uitkomt en daarvóór de kleuren van clubjes als Academia Cantolao, Circolo Sportivo Italiano en Deportivo Real FC verdedigde. Hij is Peruaans international.

 

 

Thuiswedstrijden van a.s. Peruaans kampioen Sporting Cristal: een sfeervol gebeuren

 

 

Wordt misschien vervolgd, maar waarschijnlijk niet!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.