Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

140 gasten online

"Geruchten houden aan: vier clubs, waaronder FC Groningen, vechten om Yoshimar Yotún uit Peru; transfersom $ 1,3 miljoen (€ 1 miljoen)"

 

Vorige week kwamen we met een onwaarschijnlijk gerucht op de proppen dat in de Peruaanse pers circuleert: FC Groningen zou achter Yoshimar Yotún, de 22-jarige linksback van a.s. Peruaans kampioen Sporting Cristal aanzitten. Ook Vitesse en twee clubs uit de Italiaanse Serie A, te weten Fiorentina en Catania, zouden Yotún op hun verlanglijstje hebben staan. Toen later ook Udinese met de speler, die ook als linkshalf en als linksbuiten kan spelen, in verband werd gebracht was onze gedachte dat Grads Fühler wellicht wel naar hem heeft geïnformeerd, maar dan namens Udinese en niet namens FC Groningen. Fühler scout immers voor beide clubs. We verwijzen verder naar ons artikel van donderdag 22 november 2012.

 

 

Vandaag zijn er in de Peruaanse pers echter opnieuw stukken verschenen die duiden op vermeende interesse van o.a. FC Groningen in Yoshimar Yotún. Libero.pe heeft zelfs al een afbeelding in elkaar geknutseld met daarop de speler in kwestie (kennelijk een groot liefhebber van tafelvoetbal en vermoedelijk gezegend met een formidabele hoeveelheid vrije tijd) waarop vier logo's zijn geplaatst, te weten die van Fiorentina, Catania, Vitesse en ... FC Groningen. Gesproken wordt over een transfersom van $ 1,3 miljoen (€ 1 miljoen) die benodigd zou zijn om Yotún te kunnen contracteren. Ook Depor.pe noemt o.a. de naam van FC Groningen.

 

Verwezen wordt o.a. naar het zgn. Bleacher Report, waarin de tien belangrijkste Zuid-Amerikaanse spelers worden vermeld van wie een vertrek naar Europa in de komende transfer window (januari 2013) kansrijk wordt geacht. Eén van hen is Yoshimar Yotún, die bijna de hemel wordt ingeschreven. Hij zou lichtgebouwd, snel en behendig zijn en wordt vergeleken met een andere Peruaan, Juan Manuel Vargas van Fiorentina, die aan het Genoa van Andreas Granqvist is verhuurd en daar primair linksbuiten is, maar ook als linksback en linkshalf kan spelen. Het rapport schrijft: "His performances have not gone unnoticed in Europe, either, with reports linking him with a host of clubs including Fiorentina, Vitesse and FC Groningen."

Wij denken nog altijd dat FC Groningen in de huidige tijd van Zuid-Amerikaanse aankopen die maar moeilijk tot slagen komen zich wel twee keer zal bedenken voordat het opnieuw een dure niet-Europeaan contracteert. Het heeft bovendien Lorenzo Burnet en Emil Johansson onder contract. Het contract van de Zweed loopt overigens af; hij werd onlangs met IFK Göteborg in verband gebracht. 

 

We houden dan ook meer dan een forse slag om de arm en vermelden bovenstaande met name om aan te geven dat er in elk geval in de Peruaanse pers gespeculeerd wordt over een mogelijke nieuwe versterking van FC Groningen. Bij soortgelijke geruchten rond André Carrillo en Edison Florés bleek in de opportunistische Peruaanse berichtgeving wel degelijk een kern van waarheid te schuilen: FC Groningen gaf later in beide gevallen toe in de speler in kwestie geïnteresseerd te zijn. Carillo koos vervolgens echter voor Sporting Portugal, en Flores ging naar Villarreal, waar hij het vooralsnog met invalbeurten bij de beloften moet doen.

 

We zijn benieuwd of dit ons tweede en laatste bericht over Yoshimar Yotún is, of dat er binnenkort een stortvloed aan wilde en minder wilde geruchten op ons afkomt, zoals eigenlijk elk jaar als er een transfer window in zicht komt!

 

 

Gerelateerde artikelen:

 

22-11-2012 "FC Groningen informeert naar linksback Yoshimar Yotún, die echter voor Serie A lijkt te kiezen"

06-11-2012 "Emil Johansson dichtbij overgang naar IFK Göteborg"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.