Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

79 gasten online

"Emil Johansson en Femi houden rekening met vertrek in winterstop"

Emil Johansson en Oluwafemi Ajilore stonden gistermiddag voor het eerst sinds augustus 2012 weer eens in de basis, en ze kunnen terugzien op een uitstekende wedstrijd; wij hopen dat hen ook zaterdag in Amsterdam een basisplaats wordt gegund. Beiden komen vandaag in het Dagblad van het Noorden aan het woord en de Zweed en de Nigeriaan sluiten een vertrek bij FC Groningen in de winterstop niet uit, al zeggen ze dat er concreet nog niets speelt.

 

Emil Johansson heeft een aflopend contract dat een duur kende van twee seizoenen; FC Groningen bezit een eenzijdige optie om de verbintenis met nog eens twee seizoen te verlengen. Ook Femi's contract, dat medio 2008 voor de duur van vijf seizoenen is afgesloten, loopt aan het einde van dit seizoen af.

 

Emil Johansson:

"Ik wil heel graag bij FC Groningen blijven; het voelt als een nederlaag als ik hier niet slaag"

Emil Johansson heeft tegenover Elwin Baas van RTV Noord gezegd dat hij heel graag bij FC Groningen wil blijven. Het voelt voor hem als een nederlaag als hij niet slaagt, en daarom wil hij er daarom alles aan doen om te slagen bij FC Groningen, aldus de Zweed.

Emil Johansson

 

Johansson weet dat er in het geruchtencircuit één of meerdere clubs uit Scandinavië met hem in verband worden gebracht (wij berichten in dit artikel al eens over de vermeende op handen zijnde overgang naar het Zweedse IFK Göteborg), maar hij zet zijn zinnen bepaald niet op een vertrek naar het nog hogere noorden: "Er gaan wat geruchten, maar er is niets concreet. Mijn hart zegt dat ik bij FC Groningen moet blijven. Het is nog steeds een droom, spelen buiten Scandinavië. Ik zie wel wat er op mij afkomt."

 

Emil Johansson (26) kwam medio 2011 van een bedrag van iets meer dan € 500.000 over van het Noorse Molde FK. Hij speelde pas acht wedstrijden voor FC Groningen.

 

Oluwafemi Ajilore

Ook Femi zegt dat er nog niets concreets is, maar een vertrek naar Duitsland ziet hij wel zitten: "Er gaan veel speculaties over clubs die mij wel zouden willen hebben. Concreet is er niets. Duitsland lijkt me qua competitie wel wat."

 

Femi (27) maakte medio 2008 de overstap van het Deense FC Midtjylland. FC Groningen tastte diep in de buidel en maakte het vorstelijke transferbedrag van € 3,3 miljoen over aan de glimlachende clubbaas van de huidige club van Petter Andersson, die na 19 wedstrijden, waarin Petter twee maal scoorde, maar net boven de degradatiestreep staat. De Nigeriaan speelde tot nu toe 86 wedstrijden voor het eerste elftal van de Trots van het Noorden. Een vertrek van hem in de winterstop zou de salarishuishouding van de FC ten goede komen, aangezien Femi in zijn laatste en dus duurste contractsjaar zit.

 

Ook een besparing van een half jaarsalaris is voor FC Groningen geen "kattenpis", en een beetje tegengewicht geven aan het niet begrote halve jaarsalaris voor Rasmus Lindgren. FC Groningen wilde Lindgren eigenlijk met ingang van komend seizoen contracteren, maar de Zweed wilde niet zo lang wachten, waardoor hij al per 1 januari a.s. onder contract is genomen. Een investeerder die anoniem wil blijven neemt het salaris van Lindgren tot het einde van dit seizoen voor zijn rekening.

 

Gerelateerd artikel:

 

06-11-2012 "Emil Johansson dichtbij overgang naar IFK Göteborg"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.