Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

211 gasten online

Definitief: FC Groningen neemt clubloze Theo Lucius mee naar trainingskamp in Portugal

De transfer window begint pas morgen, maar de geruchtenstroom draait al enige tijd op volle toeren. Zojuist meldt het op deze zondag hyperactieve  RTV Noord dat FC Groningen één dezer dagen hoopt rond te komen met Theo Lucius. Mocht dit lukken, dan kan de 33-jarige speler (verdediger annex  middenvelder) vrijdag mee met de FC richting Portugal. Lucius was in november al met Den Bosch tot een akkoord over een rentree aldaar gekomen maar zal  in het Brabantse nog wel niet getekend hebben. Duidt dit op een ernstiger blessure van Tom Hiariej dan eerst vermoed?

 

UPDATE 04-01-2010: FC Groningen bevestigt dat Theo Lucius mee gaat met de FC op trainingskamp naar Portugal. Als Lucius geschikt blijkt om de selectie te versterken, zal hij de rest van het lopende seizoen 2009/2010 bij FC Groningen spelen. Er is dus nog niks beklonken, hij moet zich eerst bewijzen. Baat het niet, het schaadt ook niet, deze proefperiode.

Tegenover het Dagblad van het Noorden is Lucius enthousiast: "Ik vind Groningen een supermooie club en ik vind het heel leuk dat ik daar kan komen spelen. Ik ben ervan overtuigd dat ik mee kan op dat niveau. Op de positie waar ik moet spelen hebben we het nog niet gehad, maar rechtsback of rechts centraal achterin, het maakt mij niet uit."

Klik hier voor een interview dat RTV Noord met Theo Lucius voerde.

(kijk voor de motivatie voor FC Groningen om Theo Lucius uit te verkiezen onderaan dit artikel)

 

Theodorus Martinus Maria (Theo) Lucius speelde eerder voor FC Den Bosch, PSV, FC Utrecht en Feyenoord. VoetbalPrimeur legt de opmerkelijke situatie (met Den Bosch tot een akkoord komen en toch met FC Groningen in gesprek kunnen) als volgt uit:

 

Lucius vertrok afgelopen zomer transfervrij bij Feyenoord. De 33-jarige routinier kwam in november met FC Den Bosch tot een akkoord over een terugkeer op het oude nest. Omdat hij een amateurcontract heeft, kan hij echter per direct verhuizen naar een andere club. In het verleden kwam hij ook uit voor PSV, waar hij zijn loopbaan begon, en hij speelde op huurbasis bij FC Utrecht.

 

Begin november leek Lucius nog terug te keren op zijn oude Oeteldonker nest, zie bv. dit stuk uit het Brabants Dagblad van 5 november 2009. Er was toen al telefonisch gesproken tussen club en speler en in de week erna zou er over de vorm van zijn contract verder contact zijn met elkaar. Het lijkt nu dus geheel anders te lopen: Lucius gaat zich mogelijk in het groen-wit hullen.

 

Volgens VoetbalPrimeur krijgt Lucius gedurende een week de tijd om zijn waarde te bewijzen. De gesprekken van deze week zijn dus mogelijk oriënterend waarna in Portugal over een eventuele contractering besloten dan wel gesproken gaat worden, als we het allemaal een beetje begrijpen.

 

Theo Lucius kan zowel op het middenveld als in de verdediging spelen. In het seizoen 2006-2007 was hij met zes assists de beste schaduwschutter van Feyenoord. Hij zal dit als opkomende rechtsback hebben verricht. Met een fitte Tom Hiariej, en voor noodgevallen Darryl Lachman achter de hand, lijkt Lucius voor de positie rechtsachter niet direct nodig. Mogelijk laat de blessure van Hiariej zich dus ernstiger aanzien dan eerst werd verwacht.

 

Wordt spoedig vervolgd!

 

 

UPDATE 04-01-2010: Volgens Omroep Brabant "is de kans groot dat Theo Lucius naar FC Groningen gaat. De voetballer uit Heeswijk-Dinther gaat deze week met FC Groningen mee op trainingskamp naar Portugal. Daar zal bekeken worden of hij een directe versterking voor de club is. Theo Lucius is dit seizoen werkloos nadat hij vorig seizoen nog voor Feyenoord speelde. Mocht het hem niet lukken om een contract af te dwingen, dan zal Lucius op amateurbasis bij FC Den Bosch gaan spelen." , aldus de Brabantse site. Zolang FC Groningen e.e.a. echter nog niet heeft bevestigd kunnen we er nog niet definitief vanuit gaan dat de Brabantse omroep het bij het juiste eind heeft, of wellicht toch wat vooruitloopt op nog te voeren gesprekken.


2e UPDATE 04-01-2010: Ook volgens RTV Noord gaat Lucius met FC Groningen mee op trainingskamp en zal hij daar worden getest. Hij krijgt daar de kans te bewijzen hoe fit hij is. Hij heeft nog geen contract getekend. Lucius heeft al een half jaar niet gevoetbald, maar hield de afgelopen tijd zijn conditie op peil bij FC Den Bosch.

 

FC Groningen meldt tenslotte vandaag (4 januari 2009) op haar site dat Lucius inderdaad de selectie van de FC zal vergezellen naar Portugal. Volgens FC Groningen is in haar selectie behoefte aan een extra verdediger door de langdurige blessures van Ondrej Svejdik en Sepp De Roover. Technisch manager Henk Veldmate hierover: “Vanwege deze blessures en ook de kaartenlast van de fitte centrale verdedigers, zijn we kwetsbaar geworden in die linie. We hebben veel opties de revue laten passeren om ons het komende halfjaar aan een oplossing te kunnen helpen. Theo Lucius is een speler die zowel rechtsachter als centraal in de verdediging uit de voeten kan. Hij heeft in het verleden op beide posities gespeeld. Afgelopen halfjaar heeft hij geen competitie gespeeld, maar heeft hij zijn conditie op peil gehouden bij FC Den Bosch. Hoewel Lucius een speler is met veel ervaring, willen we hem toch graag een week met eigen ogen kunnen beoordelen. Onder dat voorbehoud gaat hij mee op het trainingskamp. Indien het oordeel positief is, zullen wij een verbintenis aangaan tot het eind van het seizoen."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.