Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

92 gasten online

Emil Johansson lijkt nog steeds in beeld bij IFK Göteborg

Stand van zaken vrijdag 4 januari 2013:

Wij hebben al een aantal malen bericht over de interesse van het Zweedse IFK Göteborg in Emil Johansson. Zijn naam wordt vandaag opnieuw door Håkan Mild, 'sportchef' van IFK, genoemd. In Fotbolltransfers houdt hij zich op de vlakte en zegt dat Emil een ervaren speler is. De nieuwe Zweedse competitie, die geen zomerstop kent, begint pas op zondag 31 maart a.s. IFK heeft dringend behoefte aan nieuwe spelers na het vertrek van Stefan Selakovic, Erik Dahlin en August Strömberg.

  

1e UPDATE zaterdag 5 januari 2013:

Transfer Emil Johansson naar IFK Göteborg lijkt van de baan

Het moet zeer onwaarschijnlijk worden geacht dat Emil Johansson naar IFK Göteborg zal vertrekken. Het Zweedse Aftonbladet heeft gisteravond bericht dat Ludwig Augustinsson, de 18-jarige linksback van het Zweedse Brommapojkarna, voor IFK heeft gekozen. Augustinsson stond in de belangstelling van diverse clubs. Naast IFK waren ook Elfsborg, FC Nordsjælland, FC Kopenhagen, AIK en IFK Norrköping in het talent geïnteresseerd. In het artikel wordt aangegeven dat Emil Johansson tweede keus is. Mocht de transfer van Ludwig Augustinsson naar IFK Göteborg zijn beslag krijgen, dan zal de Zweedse club ongetwijfeld afzien van de diensten van Emil Johansson.

 

Ludwig Augustinsson verkiest IFK Göteborg boven o.a. FC Twente, Feyenoord en IFK Norrköping; Emil Johansson ook niet naar Norrköping

Op zondag 6 januari 2013 bericht IFK Göteborg op de clubsite dat het de transfer van Ludwig Augustinsson heeft afgerond. In de transfer is een speler betrokken die de omgekeerde weg bewandelt. Niclas Bärkroth gaat nl. van IFK naar Brommapojkarna. Augustinsson had volgens het Zweedse Silly Season ook naar FC Twente, Feyenoord, FC Kopenhagen, AIK, Elfsborg en IFK Norrköping gekund. Laatsgenoemde club zal nu een andere linksback zoeken nu Augustinsson niet komt. Emil Johansson zal het niet worden, zo schrijft Norrköpings Tidningar. Patrick Mörk, de zaakwaarnemer van Emil Johansson, heeft niet met IFK Norrköping gepraat.

 

2e UPDATE zaterdag 5 januari 2013: Beerschot AC meldt zich voor Emil Johansson; FC Groningen wil meewerken aan verkoop of verhuur

Het Dagblad van het Noorden meldt op zaterdagavond dat het Belgische Beerschot AC zich voor Emil Johansson heeft gemeld, en dat FC Groningen bereid is om aan verkoop of verhuur van de Zweed mee te werken. Beerschot staat na 22 wedstrijden op een 14e plaats in de hoogste Belgische divisie. Emil Johansson droeg in wedstrijdverband voor de eerste maal het shirt van FC Groningen op 9 juli 2011 in de oefenwedstrijd tegen ... Beerschot AC. FC groningen won dit duel, dat in Winsum bij VIBOA werd gespeeld, met 3-1.

 

Op zondag 6 januari 2013 schrijft Fredrick Stokker op Twitter dat Emil Johansson dubt over Beerschot. In de papieren versie van het Belgische De Morgen staat op maandag 7 januari 2013 nog geen nieuws. De krant schrijft: "Beerschot heeft zijn zinnen gezet op Emil Johansson, die weg mag bij Groningen." Beerschot contracteerde eerder o.a. al Joey Suk van Go Ahead Eagles.

Stand van zaken vrijdag 4 januari 2013:

 

Emil Johansson ontbrak vanochtend bij de training van FC Groningen. De medische staf hield het op absentie wegens ziekte. Hij meldde zich op 8 december 2012 ziek op de ochtend dat FC Groningen een uitwedstrijd bij ajax speelde. Vóór de op 23 december jl. gespeelde uitwedstrijd van FC Groningen tegen Feyenoord was hij hersteld van zijn ziekte en trainde alweer binnen. Hij was toen echter toen nog niet wedstrijdfit. Het is natuurlijk mogelijk dat hij opnieuw ziek is geworden, maar niet uitgesloten moet worden dat er achter de schermen aan een uitgaande transfer van de Zweed wordt gewerkt.

 

UPDATE: FC Groningen in gesprek over verhuur of verkoop van Emil Johansson

Inmiddels heeft wij bevestiging gekregen dat Emil Johansson niet mee zal gaan naar het trainingskamp in Spanje omdat er gesproken wordt over verhuur dan wel verkoop van hem aan een andere club. Wij nemen aan dat het om IFK Göteborg gaat.

 

Hans Nijland: "Emil Johansson is nog in Zweden; IFK Göteborg heeft belangstelling"

Hans Nijland heeft vanmiddag op Twitter gemeld: "Ook Emil Johansson reist niet mee. Nog niet helemaal fit en ook in afwachting onderhandeling andere club." FC Groningen schrijft op de clubsite: "Emil blijft nog een week langer in Zweden om helemaal te herstellen. Hij was nog niet volledig fit. Daarnaast geven we hem nog de ruimte om zich te oriënteren op een eventueel nieuwe club." Algemeen directeur Hans Nijland laat weten dat Johansson in de belangstelling staat van IFK Göteborg."

 

Gerelateerde artikelen:

 

17-12-2012 "IFK Göteborg bevestigt interesse in Johansson; mogelijk overgang in winterstop"

06-11-2012 "Emil Johansson dichtbij overgang naar IFK Göteborg"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.