Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

89 gasten online

Servische pers: "Milko Djurovski in beeld als opvolger van Robert Maaskant"

We steken onze hand bepaald niet in het vuur voor de betrouwbaarheid van de Servische berichtgeving, maar, met dank aan FCG Forum: volgens o.a. Novosti en Mozzart Sport is Milko Djurovski een voorname kandidaat om Robert Maaskant op te volgen als trainer van FC Groningen. Milko zou zelfs bovenaan de lijst van mogelijke opvolgers van Maaskant staan.

 

Geschreven wordt dat de Europese ambities van FC Groningen van week tot week meer en meer een utopie worden, en dat de clubleiding van FC Groningen overweegt om Djurovski als trainer aan te stellen, omdat het niet tevreden is met het vertoonde spel en de huidige 11e plaats.

 

Wij geloven niet dat FC Groningen al een besluit heeft genomen om al dan niet met Maaskant door te gaan, laat staan dat er al een lijstje van gewenste opvolgers is samengesteld. Tenslotte lijkt het niet erg waarschijnlijk dat Djurovski, die op 26 februari a.s. 50 jaar wordt, bovenaan zo'n lijstje zou staan. Reëler lijkt ons een aanstelling van Djurovski als scout voor FC Groningen.

 

Hans Nijland, zondagavond op Twitter: "Neem berichtgeving voetbalprimeur met een korreltje zout." De algemeen directeur zal op bovenstaand bericht uit de Servische media doelen waarover diverse andere media, waaronder wij, bericht hebben. Wij blijven de toekomst van Milko Djurovski met belangstelling volgen ;-)

De legendarische 'rookmagiër' debuteerde op 26 augustus 1990 op 27-jarige speler voor FC Groningen en sloot zijn carrière bij de Trots van het Noorden 79 duels later op 12 december 1993 af. Wie de excentrieke Djurovski heeft meegemaakt zal hem nimmer meer vergeten en hem voor eeuwig als held in zijn of haar hart hebben gesloten. Laten we nog maar eens nagenieten: 

 

 

Milko Djurovski stond tussen 1980 en 2006 achtereenvolgens bij Rode Ster Belgrado, FK Partizan, FC Groningen, Cambuur, weer FC Groningen, Nîmes Olympique, Železničar en Olimpija Ljubljana onder contract als speler en is vervolgens het trainersvak ingerold. Hij was hoofdcoach van Nafta Lendava, NK Maribor, FK Vardar Skopje, FK Belasica Strumica en NK Drava. Op zijn CV prijkt ook de weinig benijdenswaardige functie van scout van sc Heerenveen. Hij speelde zes interlands voor Joegoslavië en drie voor Macedonië.

 

Wikipedia heeft een aardige beschrijving van zijn spelerscarrière gepubliceerd:

 

In Nederland viel de spits op als speler van Partizan Belgrado tijdens de UEFA Cup-duels tegen FC Groningen in 1989. De ongeschoren en langharige Ðurovski stond tijdens de warming up in het Oosterparkstadion nog sigaretten te roken. Nadat hij zich snel had omgekleed speelde de "rookmagiër" FC Groningen zoek. In de twee wedstrijden scoorde hij drie maal.


Een jaar later vertrok hij van Partizan naar FC Groningen. In het Oosterparkstadion werd hij een publiekslieveling vanwege zijn klasse en onverwachte acties in het veld. Ook zijn excentrieke gedrag speelde mee in de totstandkoming van zijn populariteit bij de fans. Als er sneeuw lag op het trainingsveld verscheen hij op moonboots op de training, op warmere dagen werd hij vaak slapend onder de tribune aangetroffen. Daarnaast verkende hij ook op trainingskampen vaak het plaatselijke nachtleven. Zijn ongedisciplineerde gedrag deed hem uiteindelijk de das om. De club en zijn medespelers accepteerden niet langer dat "Milko de Magiër" misbruik maakte van zijn privileges.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.