Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

121 gasten online

"Fulham FC volgt Tim Sparv"

Het bericht dateert alweer van 13 december jl., maar het Britse EatSleepSport schreef op die dag dat Martin Jol, trainer van het Engelse Fulham FC, in zijn zoektocht naar middenvelders die hij in januari wil contracteren was uitgekomen bij Atiba Hutchinson van PSV en bij Tim Sparv. Bij de wedstrijd ajax - FC Groningen (8 december 2012, uitslag 2-0) zouden scouts van diverse clubs uit de Premier League op de tribune hebben gezeten (ongetwijfeld niet alleen voor Sparv).

 

Sparv begon die wedstrijd op de bank, maar werd in de 74e minuut als vervanger voor Maikel Kieftenbeld in de ploeg gebracht. Tim Sparv vertelde op 10 december jl. op Twitter dat zijn vader scout is bij Fulham.

 

Aangezien het na medio december vrij stil is geweest rond Tim Sparv en hij ook gewoon naar Spanje is afgereisd voor het trainingskamp van FC Groningen, denken wij niet dat er momenteel gesprekken tussen Fulham en FC Groningen gaande zijn.

 

Hij tekende per 1 januari 2010 een contract tot medio 2013; hij kwam transfervrij over van het Zweedse Halmstads BK. FC Groningen bezit een eenzijdige optie om de aan het einde van dit seizoen aflopende verbintenis met één seizoen te verlengen.

Op de clubsite van FC Groningen staat een looptijd van het contract tot medio 2014 vermeld, maar dit is inclusief de optie, die nog niet is gelicht. Als het aan Sparv ligt wordt deze optie wél gelicht: hij wil graag bij FC Groningen blijven, zo vertelde hij op 7 december jl. in een interview met OOG Radio en TV, zie ons artikel van die dag. Of hij die mening nog steeds zal zijn toegedaan mocht Fulham serieuze pogingen ondernemen om hem te contracteren valt te bezien. Ene Erik Nevland zwichtte wél voor diezelfde Engelse club toen die in januari 2008 bij hem aanklopte. Het verschil met de situatie van nu is dat FC Groningen ongetwijfeld graag zal willen meewerken aan een transfer van de Fin. 

 

Fulham staat na 21 wedstrijden op een 13e plek in de Premier League. Het speelde afgelopen zaterdag in de derde ronde van de FA Cup met 1-1 gelijk tegen Blackpool, dat een divisie lager speelt. De ploeg zal in een replay plaatsing voor de volgende ronde moeten zien te bewerkstelligen.

 

Craven Cottage, thuishaven van Fulham FC

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.