Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

78 gasten online

Overweegt FC Groningen Stef Nijland terug te halen naar Groningen?

Vooralsnog kan het volgende gerucht als zijnde 'dunnetjes' getypeerd worden, maar volgens een Groningse bron heeft Hans Nijland gisteren te kennen gegeven dat FC Groningen met betrekking tot het aantrekken van Stef Nijland (24) snel een beslissing zou moeten nemen. Navraag bij bronnen in Eindhoven leert ons dat aldaar eveneens in de wandelgangen wordt gesproken over een terugkeer van Stef naar de club waarvoor hij in het seizoen 2007-2008 als 19-jarige 29 wedstrijden in het eerste elftal heeft gespeeld.

 

FC Groningen heeft hierover tot op heden echter nog niet met de zaakwaarnemer van Stef Nijland gesproken, en de clubleiding van de Trots van het Noorden heeft ook nog niet met Marcel Brands, technisch manager van PSV, contact opgenomen. Dit verbaast ons niets. Pas als binnen FC Groningen groen licht wordt gegeven voor het terughalen van Stef Nijland naar Groningen zal het gesprek met zaakwaarnemer (in dit geval de Sports Entertainment Group waar o.a. Kees Ploegsma werkzaam is en waar ook de zaken van Género Zeefuik worden behartigd) en club worden gezocht.

 

Stef Nijland werd in de zomer voor maar liefst € 4 miljoen aan PSV verkocht. Zijn hoogtepunt beleefde hij echter in zijn Groningse periode. Zo stond hij op 20 september 2007 in de basis in het Europa Cup-duel tegen Fiorentina. Hij was toen net 19 jaar geworden.

 

"Stef Nijland rekent niet meer op vertrek in de winterstop bij PSV"

Het Dagblad van het Noorden schrijft op dinsdag 22 januari 2013 in een aan het Algemeen Dagblad ontleend stukje dat Stef Nijland er niet meer op rekent dat hij in de winterstop bij PSV vertrekt. Hij mag overigens transfervrij vertrekken. Zolang hij nog geen andere club heeft gevonden maakt hij deel uit van Jong PSV, aangezien hij niet voorkomt in de plannen van Dick Advocaat. Hij zou gisteren in de competitiewedstrijd tegen Jong FC Groningen wellicht hebben gespeeld, ware het niet dat dit duel werd afgelast.

 

Wij denken dat Hans Nijland afgelopen zondag heeft gezegd dat de kogel nu maar eens door de kerk moest nadat Stef had laten weten er niet meer op te rekenen nog een andere club te vinden.


"Er is sluimerende interesse uit Spanje en Australië voor Stef Nijland; kans is klein dat dit concreet wordt"

Thijs Slegers van Voetbal International schrijft op vrijdag 25 januari 2013 op Twitter dat er voor Stef Nijland sluimerende interesse is uit Spanje en Australië, maar dat de kans klein is dat dit concreet gaat worden.

Stef Nijland, die op 10 augustus 1988 in Hoogezand werd geboren, is bij PSV op een zijspoor geraakt en staat open voor een overgang naar een andere club. Een vertrek naar 1860 München ketste af vanwege aanhoudend blessureleed bij de zoon van de algemeen directeur van FC Groningen, en ook Union Berlin zag af van het aantrekken van Nijland Jr. De aanvallende middenvelder zag zelf een overgang naar ADO Den Haag niet zitten, aangezien hij in de Residentie als linksbuiten had moeten spelen, terwijl hij zichzelf liever in een rol 'op tien' of elders op het middenveld ziet. 

 

De vraag is hoe serieus we de wandelgangen met betrekking tot een terugkeer van Stef Nijland naar FC Groningen moeten nemen. Ziet de FC in Nijland Jr. daadwerkelijk iemand die kan zorgen voor meer creativiteit, of is hier primair sprake van een bezorgde vader die met lede ogen aanziet hoe de carrière van zijn zoon maar niet tot volle bloei komt? Wie weet wat het restant van deze transferperiode ons nog brengt!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.