Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

67 gasten online

Brighton gaat intensiever werk maken van contracteren centrale verdediger - wordt bod op Virgil van Dijk verhoogd?

We schrijven maandagochtend 28 januari 2013. Na vandaag kan er nog gedurende drie etmalen gehandeld worden op de voetbalmarkt, en het worden voor FC Groningen ongetwijfeld spannende maanden. Brighton-aanvoerder Gordon Greer ligt er de komende drie weken uit met een hamstringblessure die de Schotse verdediger vorige week in het FA Cup-duel tegen Arsenal opliep.

 

Echter, al voordat hij geblesseerd raakte ondernam Brighton & Hove Albion pogingen om een centrale verdediger aan te trekken. Deze pogingen zullen de komende dagen worden geïntensiveerd, zo schrijft The Argus.

 

Brighton-trainer Gus Poyet, gisteren aanwezig bij de wedstrijd N.E.C. - FC Groningen, zegt dat hij van geluk mag spreken als er vóór 1 februari a.s een nieuwe CV gecontracteerd kan worden. Hij zegt dat er nog steeds contact is met betrekking tot Virgil van Dijk, maar dat een hernieuwde poging om Virgil te contracteren van veel zaken afhangt. "We’ll see, we are still in contact but it depends on so many things. You never know", zo zegt hij, het achterste van zijn tong bepaald niet tonend.

 

Ter toelichting: Virgils dubbelzinnige (en richting supporters ietwat misplaatste) tweet 'Richting Amsterdam' heeft ongetwijfeld niets te maken met Brighton, ajax of welke andere club dan ook. Zijn vriendin woont daar; hij reist wekelijks die kant op. Morgen heeft FC Groningen een trainingsvrije dag; de uitlooptraining van vandaag zit er reeds op. Vandaar. Zucht.

 

UPDATE maandag 28 januari 2013: FC Groningen slaat ook tweede bod van Brighton af


Lees onderaan het artikel meer over het tweede bod dat Brighton heeft uitgebracht! Wij kunnen ons niet voorstellen dat het bij dit bod blijft. De onderhandelingen zijn ongetwijfeld losgebarsten.

 

O.a. Sky Sports bericht dat het tweede bod van Brighton op Virgil van Dijk £ 2.1 miljoen (€ 2,45 miljoen) bedroeg. Volgens eerdere berichtgeving van TEAMtalk bedroeg het eerste bod amper minder: £ 2 miljoen (€ 2,4 miljoen). Wellicht dat het eerste bod lager is geweest. Robert Maaskant verklaarde dit afgelopen vrijdag tijdens het perspraatje nl., al zei hij de exacte hoogte van het eerste bod niet te kennen.

Voor Poyet is het inmiddels puzzelen geblazen. Zo is verdediger Lewis Dunk in een rechtszaak verwikkeld, de nasleep van de beschuldigingen die medio 2012 jegens hem en drie ploeggenoten van Brighton voor 'sexual assault and voyeurism' werden geuit, zie de berichtgeving van The Guardian.

 

Wat gaat er de komende dagen gebeuren? Moeten we vrezen voor een bod op Virgil dat "FC Groningen can't refuse", waarna de FC wellicht op een noodscenario moet teruggrijpen, of houdt de Trots van het Noorden de selectie intact? Nog ruim drie dagen...

 

UPDATE maandag 28 januari 2013: FC Groningen slaat ook tweede bod van Brighton af

 

Vanmiddag heeft Hans Nijland via Twitter laten weten dat er een nieuw bod van Brighton bij FC Groningen is binnengekomen. Ook dit bod heeft de club echter naast zich neergelegd.

 

Hans Nijland: "Brighton hoeft niet terug te komen met een nieuw bod"

VI.nl schrijft over de tweede, schriftelijke bieding:

 

FC Groningen heeft maandag een tweede, schriftelijk bod op verdediger Virgil van Dijk (21) afgewezen. Championship-club Brighton & Hove Albion deed twee weken geleden al een bod op de verdediger, maar dat werd door de Groningers resoluut afgewezen.

 

Nadat zaterdagmiddag al telefonisch een bod was binnengekomen via de zaakwaarnemer van Van Dijk, volgde maandagmiddag een verbeterde aanbieding. Wederom was FC Groningen resoluut.

 

'We hebben ze bedankt voor het bod en aangegeven dat Virgil in principe niet meer vertrekt deze winter', reageerde algemeen directeur Hans Nijland tegen Voetbal International. 'Als het aan ons ligt komen ze ook niet meer terug met een nieuw bod.'

 

The Argus schrijft over het tweede bod dat Hans Nijland over het tweede bod heeft gezegd dat dit net als het eerste bod een serieuze bieding was. Maar: "We willen hem in januari niet verkopen omdat we hem te zeer nodig hebben. Hij is een 'key player' voor ons team. We worstelen (zo vertalen we 'we are struggling' - red.) en we hebben hem de rest van het seizoen nodig."

 

Wij nemen echter aan dat Brighton wel degelijk met een derde bod op de proppen zal komen. Of Hans Nijland bij zijn lastige afweging sportieve gevolgen versus financiële gevolgen voet bij stuk zal kunnen houden?

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.