Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

179 gasten online

Berichten over terugkeer Emil Johansson naar Hammarby IF worden sterker; Zweedse transfer window is nog open

Stand van zaken maandag 4 februari 2013:

Op dinsdag 29 januari jl. schreven wij in dit artikel dat er in de Zweedse pers vooralsnog speculatieve berichten over een mogelijke terugkeer van Emil Johansson naar Hammarby IF waren opgedoken. Uit een vandaag door Expressen gepubliceerd interview met Emil Johansson kunnen we echter opmaken dat een verhuur door FC Groningen van de Zweed aan Hammarby steeds waarschijnlijker wordt.

 

Fotbolltransfers, FotbollDirekt en Fotbollskanalen hebben het bericht inmiddels overgenomen.

 

De Zweedse competitie begint pas begin april; de transfer window in Zweden (en ook in Noorwegen) loopt dan ook tot 31 maart 2013. Zweedse en Noorse clubs hebben dus nog bijna twee maanden de tijd om hun selecties te versterken. Expressen schrijft dat Hammarby IF druk doende is om te proberen Johansson te huren; de Zweedse linksback zelf zegt dat hij een goed gevoel heeft bij Hammarby en alle deuren open houdt. Hij zegt echter momenteel bij FC Groningen te trainen; ook dat voelt goed, aldus Johansson, die morgenmiddag met Jong FC Groningen een oefenwedstrijd zal spelen tegen Jong PEC Zwolle.

 

UPDATE dinsdag 5 februari 2013: Hans Nijland: "Niemand heeft zich gemeld voor Emil Johansson"

Elwin Baas, sportverslaggever van RTV Noord, schrijft vanmiddag (1; 2) dat Hans Nijland ontkent dat andere clubs interesse hebben in Emil Johansson: "Niemand heeft zich voor Johansson gemeld."

 

Het feit dat een club als Hammarby zich nog niet bij FC Groningen heeft gemeld hoeft echter niet te betekenen dat die club niet in Emil Johansson is geïnteresseerd. De ontkenning van Hans Nijland zegt ons dan ook niet zo veel.

Hammarby IF, de club waarvoor Emil Johansson ook al tussen 2007-2009 speelde en in 56 wedstrijden twee maal wist te scoren, timmert behoorlijk aan de weg. Het contracteerde inmiddels Nahir Besara van het Zweedse Assyriska, dat net als Hammarby uitkomt in de op één na hoogste Zweedse divisie, de Superettan, alsmede de Nederlander Michael Timisela. Vorig seizoen werden Erik Sundin, Kennedy Bakircioglü en Mattias Adelstam ingelijfd. Hammarby zal dus alles op alles zetten om komend seizoen te promoveren naar het hoogste Zweedse niveau, de Allsvenskan. Mocht dat gebeuren, dan gaat een droom voor het fanatieke Bajen-publiek in vervulling!

 

 

 

 

Gerelateerd artikel:

 

29-01-2013 Keert Emil Johansson terug naar Hammarby IF?

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.