Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

49 gasten online

"Erwin van de Looi voorname kandidaat om Robert Maaskant op te volgen"

De stoelendans om de opvolging van Robert Maaskant lijkt nu al te zijn begonnen. Volgens het Dagblad van het Noorden is Erwin van de Looi, de huidige assistent van Maaskant, een voorname kandidaat om komend seizoen als hoofdtrainer voor de groep te staan. De op 25 februari jl. 41 jaar geworden Van de Looi heeft weliswaar een verleden bij FC Groningen (hij droeg in het seizoen 2000-2001 in totaal 20 maal het shirt van het eerste elftal), maar in de poll op RTV Noord staat hij na ruim 6.300 uitgebrachte stemmen afgetekend laatste.

 

Erwin Koeman (39%) voert de lijst van de door de stemmers gewenste nieuwe trainer aan, gevolgd door Art Langeler (13%) en Joop Gall (11%).

 

Erwin Koeman heeft overigens nog een tot medio 2014 lopend contract bij RKC Waalwijk, en is daardoor wellicht geen haalbare kaart. We sluiten echter niet uit dat hij een optie in zijn contract heeft laten opnemen die een vroegtijdig vertrek mogelijk maakt.

 

UPDATE dinsdag 12 maart 2013:

Hans Nijland gaat in op Erwin van de Looi, Erwin Koeman, Ernest Faber en Art Langeler

Hans Nijland gaat op dinsdag 12 maart 2013 in het Dagblad van het Noorden in op een viertal namen: Erwin van de Looi, Erwin Koeman, Ernest Faber en Art Langeler. Lees onderaan het artikel meer over zijn visie met betrekking tot dit viertal trainers.

Stand van zaken maandag 11 maart 2013:

 

De voorkeur van de stemmers lijkt dus uit te gaan naar een nuchter overkomende trainer; met Erwin Koeman en Joop Gall zitten er bij de top drie bovendien twee spelers met een verleden bij FC Groningen. De stemmers lijken duidelijk geen vertrouwen in de beide huidige assistenten, Erwin van de Looi en Dick Lukkien, te hebben. Lukkien staat in de poll nl. voorlaatste.

 

Ton Du Chatinier, die sinds februari 2012 bij Anzhi werkt, verklaarde vandaag overigens tegenover FCUpdate het volgende: "Normaal gesproken hoop je rond deze tijd in het seizoen duidelijkheid te hebben, nu is het nog even afwachten. Maar in de voetballerij kan het snel gaan, je weet nooit wat er gebeurt. Ook in Nederland. Ik las dat Robert Maaskant onder druk staat bij FC Groningen. Daar komt dus misschien ook een plekje vrij."

 

UPDATE dinsdag 12 maart 2013: Hans Nijland gaat in op Erwin van de Looi, Erwin Koeman, Ernest Faber en Art Langeler

Hans Nijland gaat op dinsdag 12 maart 2013 in het Dagblad van het Noorden in op een viertal namen: Erwin van de Looi, Erwin Koeman, Ernest Faber en Art Langeler.

 

Erwin van de Looi (geboren 25-02-1972, speelde tussen 2000 en 2001 20 wedstrijden voor het eerste elftal van FC Groningen)

 

Hans Nijland overwoog Erwin van de Looi na het ontslag van Pieter Huistra door te schuiven naar de positie van hoofdtrainer met Dick Lukkien als assistent. Na een interne discussie werd besloten Robert Maaskant te contracteren.

 

Van de Looi lijkt opnieuw een voorname kandidaat om hoofdtrainer te worden, weer met Dick Lukkien als assistent en Paul Raveneau, trainer van FC Groningen A1, als tweede assistent. Nijland: "Ik ben altijd een voorstander van het doorschuiven van eigen mensen. Van de Looi en Lukkien doen het ook uitstekend."

 

Nijland  vraagt zich ook af wat Van de Looi zal doen als de keuze níet op hem valt. Wil hij opnieuw assistent worden onder een nieuwe hoofdtrainer, of stapt hij op zodat FC Groningen een geheel nieuwe technische staf moet samenstellen?

 

Tenslotte is het doorschuiven van Van de Looi, met Lukkien als assistent, ook financieel interessant: het zorgt voor een forse besparing in de salarissfeer, aangezien een doorgeschoven interne hoofdtrainer minder verdient dan een hoofdtrainer die 'van buiten' wordt aangesteld.

 

Erwin Koeman (geboren 20-09-1961, speelde tussen 1979 en 1998 260 wedstrijden voor het eerste elftal van FC Groningen, staat nog tot medio 2014 bij RKC Waalwijk onder contract)

 

Hans Nijland: "De mensen hier zouden graag willen dat Erwin komt." Na het ontslag van Pieter Huistra is Erwin Koeman door FC Groningen gepolst. Koeman had zijn woord echter al aan RKC Waalwijk gegeven, waardoor het niet tot contractbesprekingen is gekomen. Nijland wil niet zeggen of FC Groningen opnieuw contact zal zoeken met Erwin Koeman.

 

Ernest Faber (geboren 27-08-1971, speelde in 1994 op huurbasis 11 wedstrijden voor FC Groningen, assistent van Dick Advocaat bij PSV, blijft hij bij PSV mocht Philip Cocu hoofdtrainer worden?)

 

Hans Nijland is gecharmeerd van Faber, maar: "Ik denk dat Faber bij PSV blijft."

 

Art Langeler (geboren 16-08-1970, geen FC Groningen-verleden, trainer van PEC Zwolle, vertrekt na dit seizoen)

 

Hans Nijland: "Hij is niet bij ons in beeld." Gistermiddag wilde Nijland tijdens het perspraatje niet ingaan op het mogelijk kandidaat zijn van Langeler. Nijland gaf aan dat er nog met geen enkele potentiële nieuwe hoofdtrainer was gesproken.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.