Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

106 gasten online

"Everton en Newcastle strijden om Virgil van Dijk"

We zullen de komende tijd de geruchten en andere ontwikkelingen rond Virgil van Dijk nauwlettend blijven volgen. Vandaag gaf manager technische zaken Henk Veldmate tegenover Noord Sport aan dat FC Groningen op zoek is naar een vervanger omdat de club rekening houdt met een vertrek van de centrale verdediger. Hij zei dat Brighton & Hove Albion in de winterstop de enige club was die concreet heeft geprobeerd om Van Dijk binnen te hengelen. Volgens Veldmate heeft het kort na elkaar twee biedingen ingediend, die beiden 'ver onder de € 3 miljoen' lagen. Hans Nijland noemde deze biedingen in de winterstop overigens nog 'zeer serieus'.

 

De Britse Mirror noemt vandaag andere bedragen. Everton en Newcastle gaan volgens de krant strijden om Virgil van Dijk te contracteren; FC Groningen zou de vraagprijs op ca. £ 5 miljoen (€ 5,9 miljoen) hebben gesteld. Beide clubs (na 30 speelrondes resp. 6e en 13e in de Premier League) zouden Virgil van Dijk intensief hebben bekeken en sterk in hem geïnteresseerd zijn. The Mirror noemt nog meer Britse clubs die Virgil gescout zouden hebben: Swansea, Southampton, Reading en zelfs Manchester United. Ook Liverpool zou zich nog in de strijd kunnen mengen, nu manager Brendan Rodgers komend seizoen nieuwe verdedigers nodig heeft en met name de Nederlandse markt verkent, aldus de Britse krant.

Het artikel in The Mirror komt erg opportunistisch op ons over, maar waar rook is is vuur - wij kunnen ons niet voorstellen dat Virgil van Dijk komend seizoen bij FC Groningen op de loonlijst zal staan. De clubleiding zal ook niet onwelwillend tegenover een transfer van Van Dijk staan. Om met Henk Veldmate te spreken: het maakt in de zoektocht naar creativiteit en scorend vermogen wel degelijk uit of je dat doet met een afgeronde goede transfer, of met een veel beperkter budget.

  

De door The Mirror genoemde vraagprijs komt op ons overigens onwaarschijnlijk hoog over. Virgils zaakwaarnemer, Henk-Maarten Chin, verklaarde op woensdag 20 maart jl. in de papieren editie van Voetbal International o.a. het volgende:"Na de mislukte transfer van afgelopen winter is er een gesprek geweest met de Groningse clubleiding. In de winter was er concrete interesse, maar er viel niet te praten. De club zat in een sportief moeilijke periode en wilde Virgil voor geen enkel bedrag kwijt. Nu hebben we in ieder geval een indicatie wat Virgil moet kosten en dat kunnen we communiceren aan geïnteresseerde clubs. Ik heb in ieder geval het gevoel Groningen bereid is te luisteren naar een fatsoenlijk bod." Als Hans Nijland in de winterstop biedingen die ver onder € 3 miljoen lagen serieus noemde, dan lijkt het uitgesloten dat de vraagprijs nu op bijna € 6 wordt gesteld in combinatie met het feit dat Chin zegt de indruk te hebben dat FC Groningen bereid is te luisteren naar een 'fatsoenlijk bod'. De vraagprijs en het bedrag dat FC Groningen uiteindelijk wil ontvangen zouden dan wel erg ver uit elkaar liggen.

 

Gerelateerd artikel:

 

18-03-2013 "FC Groningen geeft Virgil van Dijk toestemming met Engelse clubs te praten"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.